25 / 04 / 2024

linet dolandırılma

linet dolandırılma

1.5 milyon TL değerindeki evi beğendikten sonra da emlakçılarla kapora anlaşması yapan ve 340 bin TL'yi emlakçılara senet karşılığı teslim eden Linet evi almaktan vazgeçtiğini söyleyip parasını isteyince tehdit edildiğini iddia etti...

Ev almak isterken dolandırıldılar!

Bursa'da ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar müteahhide 100 ila 150 bin TL arasında ödeme yapan 20 kişi dolandırıldıklarını öne sürerek mahkemeye başvurdu. 

Müteahhit dolandırıcılıklarında nelere dikkat edilmeli?

Müteahhit dolandırıcılıkları sık sık gündeme gelen konular arasında yer alıyor. Peki müteahhit dolandırıcılığı nasıl oluşuyor? Gayrimenkul alıcıları nelerle karşılaşıyor? İşte ayrıntılar...

Ev fiyatlarının artması dolandırıcıları harekete geçirdi!

Kiralık evlerin fiyatlarının artması dolandırıcıları da harekete geçirdi. Hukukçu Murat Can Pehlivanoğlu, sahte emlak ilanlarına dikkat edilmesi konusunda önemli uyarılar yaptı.

1 milyar TL'lik kripto para dolandırıcılığı iddiasında ses kayıtları ortaya çıktı!

Son zamanların gündemden düşmeyen konuları arasında yer alan 1 milyar TL'lik kripto para dolandırıcılığı iddiasında ses kayıtları ortaya çıktı...

Kripto para dolandırıcılarından yeni taktik!

Dolandırıcılar,salgın sürecinde yeni yöntemler buldu. Son zamanlarda doktor ya da yardım kuruluşlarına ait çok sayıda güvenilir resmi Instagram adresi, siber dolandırıcılar tarafından hacklendi ve çalındı. 

Kiralık konutta sahte ilan dolandırıcılığı!

Kiralık ev fiyatlarının artması dolandırıcıları harekete geçirdi. Uzmanlar kiralık ev arayanları sahte ilanlara dikkat etmesi konusunda uyarıyor. 

Yükselen ev kiraları kapora dolandırıcılığını artırdı!

Son zamanların gündem konuları arasında yer alan kiralarda yaşanan fahiş artışla beraber dolandırıcılar da sahneye çıktı.

Ukrayna'da kiralık ev dolandırıcılığı için uyarı!

Ukrayna siber polisi ev kiralama esnasında dolandırıcı kurbanı olmamak için ev kiralayacak olan vatandaşlara bir takım önerilerde bulundu. 

Restoran açmak için evini satan Asuman Dabak dolandırıldı!

Tavuk restoranı açmak için Cihangir'deki evini satmak isteyen Asuman Dabak 2.5 milyon lira değerinde dolandırıldığını söyledi. 

Mersin'de arazi dolandırıcılığı iddiası!

Türkiye'de çok sayıda yatırım yapan Lübnanlı iş insanı  Youssef Said Dargham dolandırıldığı iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Dargham, Mersin ve İstanbul’da yapacağı yatırımlar için anlaşma sağladığı kişilerin parayı aldıktan sonra kayıplara karıştığını dile getirdi. 

Prefabrik ev inşa etmek isterken dolandırıldı!

Antalya'da koronavirüs salgını nedeniyle izole yaşam sürmek isteyen Muhammet Şaban ve Şadiye Şeyma Şahin prefabrik ev yaptırmak isterken dolandırıldı. Kendilerine söz verilen tarihte prefabrik ev teslimi yapılmadığını söyleyen çift söz konusu şahıslardan şikayetçi oldu.

Villa kiralamak isteyen avukat dolandırıldı!

Kırıkkale'de avukatlık yapan Ali Can Çiçek, tatil yapmak için Çeşme'de villa kiralamak isterken dolandırıldı.

Yargıtay'dan konut dolandırıcılığı için emsal karar!

Yargıtay, kurasız konut vadeden dolandırıcıyla ilgili emsal bir karar aldı. Basit dolandırıcılık suçundan mahkum edilen dolandırıcının, nitelikli dolandırıcılık suçundan mahkum edilmesine karar verildi.

linet dolandırılma Haberi

linet dolandırılma


Ünlü şarkıcı Linet dolandırıldığını ileri sürerek, savcılığa suç duyurusunda bulundu. Linet iddiasına göre Ataşehir'deki lüks bir siteden ev almak için emlakçı Arzu Erol ile anlaştı. Yaklaşık 1.5 milyon TL değerindeki evi beğendikten sonra da emlakçılarla kapora anlaşması yaptı. 340 bin TL'yi emlakçılara senet karşılığı teslim etti. Ancak bir süre sonra evi almaktan vazgeçtiğini bildirerek, parasını istedi. Yine iddiaya göre Arzu Erol, Linet'i bir hafta...