18 / 04 / 2024

Lojmanların satışı torba kanun

Lojmanların satışı torba kanun

Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabul edilen Torba Kanun ile gayrimenkul sektörüne yeni düzenlemeler getirildi. 

Bursa'da Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ait lojmanların satışı TBMM gündeminde!

Bursa Balabanbey Kalesi'nin bulunduğu arazi içinde kalan Milli Eğitim Müdürlüğüne ait lojmanların satışı için bölgenin tescil kaydının kaldırılacağı iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Kayışoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Lojmanların satış süreci şekillendi!

Kamu lojmanların ekonomiye kazandırılmasına ilişkin usul ve esasların yer aldığı Milli Emlak Genel Tebliği bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi..

Lojmanların satış bedelini bağımsız şirketler belirleyecek!

TBMM’de Kasım ayı sonu kabul edilen Torba Kanun ile lojmanların satışı onaylandı. Lojmanların satışı öncelik oturanlara verilmek suretiyle satılmaları mümkün hale getirildi. 

Lojmanların satışı Torba Tasarı'da kabul edildi!

Bazı Vergi Kanunları İle Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının 3. bölümünde yer alan 17 madde daha kabul edildi.

Lojmanların satışı yeniden düzenleniyor!

Komisyonda görüşülen Torba Tasarı'da lojmanların satışı yeniden düzenleniyor. 50 bin lojmanın satılabileceği ve 500 milyon liralık gelirin gelmesi planlanıyor.

11 soruda lojman satışı 2017!

TBMM'de görüşmeleri devam eden Torba Tasarı kapsamında lojmanların satışına dair düzenlemelere yer veriliyor. Peki, hangi lojmanlar satılabilecek? Lojmanlar kime, ne kadara satılacak?

Naci Ağbal'dan kamu lojmanlarının satışa çıkmasına açıklama!

Maliye Bakanı Naci Ağbal "kamuyu ait lojmanların satışa çıkması"yla ilgili yapılan eleştirilere yanıt verdi. Ağbal, "Ekonomi kötü gittiği için bazı kamu lojmanlarının satışına ilişkin düzenlemenin getirildiği iddiası doğru değil" dedi.

Lojmanlar satılıyor 2017!

TBMM'de görüşülen Torba Tasarı kapsamında lojmanların satışına dair düzenlemelere yer veriliyor. İşte kanun tasarısında yer alan o madde..

Emlak Konut Üsküdar Hava Subayları Lojmanları ihalesi yarın!

Emlak Konut GYO, İstanbul Üsküdar Barbaros Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi kapsamında Üsküdar'da Hava Subayları Lojmanları'nı satışa çıkardı. İhale yarın saat 14:30'da yapılacak...

Özelleştirme İdaresi lojmanlarını satacak!

Bir çok kamu kuruluşunun satışını gerçekleştiren Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, bu kez kendi lojmanlarını satacak

ÖİB lojmanlarının ihalesi 16 - 17 Nisan'da!115 bin TL'ye 2+1!

Bir çok kamu kuruluşunun satışını gerçekleştiren Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, bu kez kendi lojmanlarını satacak...

Ziraat Bankası, Sarıyer Kireçburnu'ndaki arsasını satışa çıkardı!

T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Genel Müdürlüğü, İstanbul ili Sarıyer ilçesi Kireçburnu mahallesindeki arsasını satışa çıkardı. Kireçburnu'ndaki arsa için maktu teminat bedeli 300 bin TL olarak açıklandı. Ziraat Bankası Erzurum ve Kahramanmaraş'taki arsalarını d

Bankaların satılık gayrimenkulleri halkı sevindirdi!

Bankaların satılık gayrimenkulleri birçok kişinin ev hayalini gerçeğe dönüştürüyor. Satılık gayrimenkuller arasında çok uygun fiyata yüzlerce secenek yer alıyor. Sadece 4 büyük şehirde 100 bin liranın altında 271 tane satışta ev bulunuyor

Lojmanların satışı torba kanun Haberi

Lojmanların satışı torba kanun

Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabul edilen Torba Kanun ile gayrimenkul sektörüne yeni düzenlemeler getirildi. Torba Kanun'da kamu konutlarının satışına yönelik düzenleme yapıldı. Kamu konutlarının satışına imkan veren düzenlemenin, konut sektörü için uygun fiyata arsa temin etme imkanı yaratacağı tahmin ediliyor.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; savunma, güvenlik, adalet ve istihbarat hizmetlerini yürüten personel tarafından kullanılanlar hariç, kamu idarelerinin, KİT'lerin ve sermayesinin yüzde 50'sinden fazlası kamuya ait ortaklıkların mülkiyetindeki kamu konutları ekonomiye kazandırılacak. 

Bu konutlar, ihaleyle satışa çıkarılacak ve buralarda oturanlar, öncelikli satın alma hakkına sahip olacaklar. Konutlar, buralarda oturanlarca alınmazsa en yüksek teklifi veren istekliye satılacak. 

Deprem riski bulunan alanlardaki kamu konutları ise yıkılacak. Büyük bölümü şehir merkezlerinde bulunan lojmanların yıkılması, kent merkezlerinde uygun arsaların oluşmasını sağlayacak. Bu arsalara depreme dayanıklı...