26 / 04 / 2024

Lord Stratford-Canning

Lord Stratford-Canning

Geçtiğimiz cumartesi Dolmabahçe Sarayı’nın Veliaht Dairesi dediğimiz geniş kısmında sarayların elindeki tablolar sergilendi. Bu sergi devamlı olacak. Topkapı Sarayı’ndan ödünç alınan resimler de sergide yer alıyor

Lord 369 Turizm Emlakçılık Tekstil Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Lord 369 Turizm Emlakçılık Tekstil Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Avcılar'da Rehab Alshehne tarafından kuruldu.

Lord Group Gayrimenkul Limited Şirketi kuruldu!

Lord Group Gayrimenkul Limited Şirketi Esenyrut'ta Hussan Eddın Hawar tarafından kuruldu.

Lord Estate Emlak Ve İhracat İthalat Limited Şirketi kuruldu!

Lord Estate Emlak Ve İhracat İthalat Limited Şirketi Büyükçekmece’de  100 bin TL sermaye bedeli ile  Seyyed Elyas Mohammad Alı Nezhad kuruldu.

Azar Evistara Gayrimenkul Danışmanlık Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Azar Evistara Gayrimenkul Danışmanlık Ve Ticaret Limited Şirketi Ümraniye’de 50 bin TL sermaye bedeli ile Masoumeh Azargashb Lord tarafından kuruldu.

Lord 11 Turizm Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Lord 11 Turizm Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Zeytinburnu'nda 50 bin TL sermaye bedeli ile Iurıı Suslov tarafından kuruldu.

Buradan 1100 TL'ye 1 metrekare arazi alan lady ve lord oluyor!

Türkiye'de, İskoçya'nın batı kıyısındaki tarihi Glencoe Bölgesi'nden 1 metrekarelik arazi alarak lady ve lord unvanına sahip olan 52 bin 500 kişi bulunuyor.

Buradan arazi alan lord ve lady oluyor! 

Türkiye'de, İskoçya'nın batı kıyısında yer alan tarihi Glencoe Bölgesi'nden 1 metrekarelik arazi alarak "lord" ve "lady" unvanına sahip olan 40 bin kişi bulunuyor.

Lord Paradıse İnşaat Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Lord Paradıse İnşaat Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde Reza    Rezaeıan Hagh ve Mohsen Rezaeıan Hagh tarafından kuruldu. 

Ferko Signature iş dünyasına kapılarını açtı!

Gayrimenkul sektörüne kazandırdığı nitelikli projeler ile öne çıkan Ferko’nun Levent’te inşa ettiği, dünyaca ünlü mimar Lord Norman Foster imzalı projesi Ferko Signature, iş dünyasına yepyeni bir soluk getiriyor. 

Lord Roger Hickman evini 4.5 milyon liraya satışa çıkardı!

İngiltere'de yaşayan Lord Roger Hickman (72), 1 milyon Pounluk (yaklaşık 4.5 milyon lira) evini satışa sundu.

İlk meteoroloji istasyonu 200 yıl sonra ziyarete açıldı!

Atina’da bulunan ilk meteoroloji istasyonu, 200 yıl sonra restore edilerek ziyarete açıldı. Stelios Daskalakis, Lord Elgin'in anıtı 1799 yılında İngiltere'ye taşımayı planladığını açıkladı.

Girne Lord's Palace açıldı!

Kuzey Kıbrıs'ın liman kenti Girne’nin en yeni 5 yıldızlı oteli LORD’S PALACE, geçtiğimiz hafta görkemli bir davetle açıldı. LORD’S PALACE’ın açılış gecesine sanat, siyaset, cemiyet ve iş dünyasından 1000’e yakın davetli katıldı.

İşte Gaziosmanpaşa'nın Master Planı!

Ünlü mimar Lord Norman Foster'ın mimarlık ofisi Foster&Partners'ın hazırladığı Gaziosmanpaşa master plan çalışmaları tamamlandı. Yaklaşık 4 milyon metrekare riskli alanın bulunduğu Gaziosmanpaşa, dönüşüm tamamlandığında nasıl olacak? İşte çalışmalar...

Lord Stratford-Canning Haberi

Lord Stratford-Canning

Geçtiğimiz cumartesi (22 Mart) Dolmabahçe Sarayı’nın Veliaht Dairesi dediğimiz geniş kısmında sarayların elindeki tablolar sergilendi. Bu sergi devamlı olacak. Osmanlı sarayında ünlü oryantalist ressam Jean Leon Gerôme’un önerileri üzerine Paris’teki Goupil Sanat Galerisi aracılığıyla 1875-76 yıllarında satın alınan tablolar Batı resminin ilk örnekleridir. O sıra saray ressamı padişah yaveri olan Şeker Ahmed Paşa’ydı ve Gerôme onun hocasıydı.

Milli Saraylar’ın yüzleri bulan tabloları hediyeler ve Konstantin Ayvazovski gibi İstanbul’da çalışan ve tabloları satın alınan ressamlar veya bağışlardan oluşur. Mesela Veliaht Dairesi’nde bir bölüm Konstantin Ayvazovski eserlerine ayrılmıştır. Dolayısıyla Ayvazovski gibi ünlü bir ressamın hatırı sayılır bir koleksiyonunun İstanbul’da olduğu açıktır.


Topkapı Sarayı’ndan ödünç alınan resimler de sergide yer alıyor

Şeker Ahmed Paşa’dan Beyrutlu Ali Cemal’e kadar, oradan Bosnalı Kadri’ye ve Mihri Müşfik Hanım’a...