28 / 03 / 2024

Lütfi Elvan projeleri

Lütfi Elvan projeleri

Lütfi Elvan, karayollarında 9.5 milyar TL yatırım bedelli 72 büyük projenin tamamlanarak hizmete alınacağını belirterek, 4.1 milyar TL yatırım bedelli 23 büyük projenin de 2015'te temelinin atılacağını söyledi.

Lütfi Elvan: İstanbul trafiği rahatlayacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, İstanbul’ un trafik yükünü azaltmaya yönelik önlemlere açıklık getirdi. Elvan, Marmara Bölgesi’ni otoyol ringleri ile çevreleyeceklerini belirtti.

Lütfi Elvan: Demiryolu taşımacılığına yönelmeliyiz!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Türkiye'de taşımacılığın yüzde 85'inin karayolu ile yapıldığını belirterek, " Karayolu taşımacılığından demiryolu taşımacılığına kayış gerçekleştirmemiz gerekiyor " dedi.

Lütfi Elvan: Trafiği rahatlatacak projelere hız verdik!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, başta İstanbul olmak üzere trafik sorununu rahatlatacak projelere hız verdiklerini açıkladı. Lütfi Elvan 'Trafiği rahatlatacak projelere hız verdik' dedi.

Lütfi Elvan: Marmaray Demir İpek Yolu güzergahındaki tüm ülkelerin kazanımı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, inşa edilen Marmaray' ın sadece Türkiye 'nin değil Demir İpek Yolu güzergahındaki tüm ülkelerin de kazanımı olduğunu kaydetti.

Kulis: Hazine Bakanı Nureddin Nebati gidecek yerine Lütfi Elvan yeniden getirilecek!

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda yeniden koltuk değişimi olacağına ilişkin iddialar gündeme bomba gibi düştü. İddiaya göre 2 Aralık 2021'de aldığı sürpriz bir kararla görevden "affını" isteyen Lütfi Elvan yeniden koltuğa getirilecek! İşte detaylar...

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan: Yüzde 8'in üzerinde büyüme bekliyoruz!

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan Kocaeli İş Dünyası Buluşması programında çok önemli açıklamalar yaptı. Bakan Elvan, "2021 yılı için yüzde 8'in üzerinde bir büyüme bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan duyurdu: O süre uzatıldı!

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan: '' Türk Lirası mevduatlarındaki stopaj oran indirimlerinin süresi uzatıldı.'' ifadesini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'dan esnafa müjdeli haber!

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, "Salgından olumsuz etkilenen sektörlerimizi desteklemek amacıyla; konaklama, yeme-içme, ulaşım, iş yeri kiralama ve diğer hizmetlerde son 1 yıldır uyguladığımız KDV oran indirimlerinin süresini 2 ay daha uzatıyoruz." dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'dan önemli döviz kuru mesajı!

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, döviz kuruna yönelik "Kur istikrarının sağlanması ve enflasyonda düşüşle sermaye girişi hızlanacak, TL varlıklara giriş artacak" dedi. Elvan, "Enflasyonla mücadele, tüm politikalarımızın merkezinde yer alıyor" ifadesini kullandı.

Lütfi Elvan'dan kripto para açıklaması!

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, kripto varlıklarla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Elvan, başka ülkelerdeki kripto para uygulamalarının değerlendirildiğini de belirtti.

Lütfi Elvan'dan kripto para açıklaması!

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, kripto para borsalarına ilişkin dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Lütfi Elvan, kripto varlıklarda yapılacak düzenlemeye ilişkin olan ayrıntıları anlattı.

Lütfi Elvan'dan deprem vergileri açıklaması!

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, deprem vergilerinin nereye kullanıldığına ilişkin “Belirli gelirler karşılığı olarak belirli harcama kalemleri veya projeler için ödenek tahsis edilmekte” dedi. 

Lütfi Elvan'dan AVM'ler için 'İngiliz modeli' teklifi!

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan ile TESK Başkanı Bendevi Palandöken arasında yapılan görüşmede, AVM'ler için 'İngiliz modelinin' önerildiği ortaya çıktı. 

Lütfi Elvan'dan faizsiz konut edindirme kampanyaları açıklaması!

Lütfi Elvan, gelir düzeyi düşük vatandaşların yanında olacaklarını, hiçbir zaman onların mağduriyetine yol açacak bir girişimde bulunmayacaklarını belirtti.

Lütfi Elvan'dan özelleştirme açıklaması!

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, gelecek dönemde küresel salgının etkilerinin azalacağı ve yeni fırsatların oluştuğu bir toparlanma dönemine girileceğine dikkat çekerek, özelleştirme çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

Lütfi Elvan: Ekonomik ve sosyal dönüşüm programlarını hayata geçireceğiz!

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, ''Yerli ve uluslararası girişimciler için yatırım ortamının iyileştirilmesi konusunda yapısal reformları hayata geçireceğiz.'' dedi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine Lütfi Elvan atandı!

Berat Albayrak'ın istifa talebinin kabulünden sonra, Cumhurbaşkanı kararı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine Lütfi Elvan atandı.

Lütfi Elvan projeleri Haberi

Lütfi Elvan projeleri

Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, karayollarında 9.5 milyar TL yatırım bedelli 72 büyük projenin tamamlanarak hizmete alınacağını belirterek, 4.1 milyar TL yatırım bedelli  23 büyük projenin de 2015'te temelinin atılacağını söyledi.  Elvan, Antalya-Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri Hızlı Tren Hattı Projesi'nin de hazırlıklarına başlanacağını açıkladı.  Elvan, bakanlığının 2014 faaliyetlerini basın toplantısıyla açıkladı. 2014'te demiryollarına 5.1 milyar lira yatırım yapıldığım, 2015'te ise yeni bir hamlenin olacağını belirten Elvan, yatırım tutarının 9 milyar lirayı bulacağım söyledi. Milli Yüksek Hızlı trenin yapım sürecine başlandığını kaydeden Elvan, konsept tasarımının tamamlandığını, endüstriyel tasarım ihalesinüı ise önümüzdeki günlerde gerçekleşeceğini aktardı.  2014'te 308 kilometresi yüksek hızlı, 61 kilometresi konvansiyonel olmak üzere 369 kilometre yeni demiryolu yapıldığını belirten Elvan, "Böylece YHT hattı 1.196 kilometreye, konvansiyonel demiryolu ağı 11 bin 270 kilometreye, toplam...