18 / 04 / 2024

maden ocakları gereklimidir

maden ocakları gereklimidir

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Eyüp Alabaş, Türkiye' deki sondaj çalışmalarının Avrupa' nın çok altında olduğunu belirterek, "Maden arama çalışmaları mutlaka hızlandırılmalıdır" dedi...

Koza Altın Artvin'de yeni cevher madenleri açıyor!

Cevher Maden sayısını her geçen gün arttıran Koza Altın İşletmeleri Artvin'de yeni maden ocakları açmak için düğmeye bastı.

Tacikistan yatırımlarında inşaat ve sanayi sektörü ilk sıralarda!

Tacikistan'a geçen sene 645 milyon dolar yabancı yatırım yapıldı. Doğrudan yabancı yatırımların, sanayi, iletişim, tarım, altyapı, inşaat, jeolojik arama-keşif ve maden ocaklarının işlenmesi alanlarına yapıldığı belirtildi.

Alican Önlü: Tunceli maden ve taş ocaklarının tehdidi altındadır!

HDP Milletvekili Alican Önlü, Tunceli'deki taş ve maden ocaklarını TBMM gündemine taşıdı. Önlü, ''Açılmak istenen ve şu anda işletilmekte olan taş ve maden ocaklarıyla halkın yaşam alanları ellerinden alınırken, halk zorunlu göçe de tabii tutulmaktadır.''dedi.

Aydın Kalker ve Kırma-Eleme Tesisleri projesinin ÇED toplantısı 20 Temmuz'da !

Aydın İli, Söke İlçesi, Yamaç Mahallesinde 2-A Grubu Maden Ocakları ve Kırma-Eleme Tesisleri Projesi planlanmaktadır. Projesinin ÇED toplantısı 20 Temmuz'da yapılacak.

Sarıyer Asfalt Plent Tesisleri Kapasite Artışı Projesi'nin toplantısı 17 Mart'ta!

Akdağlar Mad. San. ve Tic. A:Ş tarafından, İstanbul Sarıyer'de II (a) Grubu Maden Ocakları (Kalker, Kumtaşı) Ve Tesisleri, Asfalt Plent Tesisleri Kapasite Artışı Projesi projesinin işletilmesi için 17 Mart günü halk toplantısı düzenlenecek.

1992 yılında Haliç'in pisliği Karadeniz'e aktarılacakmış!

1992 yılında Büyükşehir Belediyesi, Haliç'i temizlemek için Karadeniz'e 30 kilometrelik boru hattı çekilmesi ve pisliğin hava pompalarıyla emilerek Terkos ile Kilyos arasındaki maden ocaklarına dökülmesi için proje çalışması başlatmış.

Maden ocaklarının yarısı kapatıldı!

Taner Yıldız, Türkiye'de 559 yer altı madeni olduğunu belirterek, "Bunun 217'si kömürle alakalı. Yaptığımız kontroller sonucu herhangi bir sıkıntı, benzer bir kaza yaşanmaması adına yarısı kapatılmış durumda" dedi.

Zonguldak'ta 5 maden ocağı kapatıldı!

Son dönemde artan maden kaza ardından Zonguldak'ta Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) ve özel maden ocaklarını kapsayan denetimlerde şimdiye kadar 5 maden ocağında üretim durduruldu.

Soma'da işçi ücretlerini Türkiye İş Kurumu ödeyecek!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, Soma'da faaliyetleri durdurulan Atabacası ve Işıklar maden ocaklarında çalışanların işveren tarafından ödenemeyen eylül ayı ücretlerinin Türkiye İş Kurumunca ödeneceğini söyledi

Maden ocakları için hazır tahkimat sistemi ihalesi yapılacak!

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK), kömür ocaklarında özellikle tavanın çökmesini engellemek için kullanılan, "domuzdamı" adı verilen 141 bin hazır tahkimat malzemesi satın alacak.Maden ocakları için hazır tahkimat sistemi ihalesi yapılacak.

Soma'da atık kömürlerin yol açtığı kirlilik önlenecek!

Soma'da atık kömürlerin yol açtığı hava kirliliğinin önlenmesi amacıyla kaymakamlık öncülüğünde kurulan komisyon, maden ocaklarının işleme tesislerinden atık dökümü yapılan 15 dönümlük sahanın toprakla kapatılmasına karar verdi.

Ümraniye Tatlısu ve Şerifali sağlık ocakları gün sayıyor!

Ümraniye Belediyesi 10 yılda yapmış olduğu 250’ye yakın kalıcı esere yenilerini eklemeye devam ediyor. Bu kapsamda, Tatlısu ve Şerifali mahallelerinde yapımı devam eden Sağlık Ocakları kısa zamanda bölge insanına hizmet vermeye başlayacak...

Soma Işıklar Maden Ocağı'nda bin 700 işçi işbaşı yaptı!

Soma Kömürleri AŞ'ye ait Işıklar Maden Ocağı'nda dördüncü ve beşinci ayakta üretime izin verilmesi ile birlikte yaklaşık bin 700 işçi işbaşı yaptı.İlçede 13 Mayıs'ta meydana gelen maden faciasında 301 işçi yaşamını yitirmişti.

maden ocakları gereklimidir Haberi

maden ocakları gereklimidir


Alabaş, madencilerin 1990'da başladıkları grevin ardından işverenin isteklerini kabul etmemesi nedeniyle 4-8 Ocak 1991'de gerçekleştirdikleri Ankara yürüyüşünün 23. yıl dönümü dolayısıyla GMİS Şemsi Denizer Salonu'nda düzenlenen "Taşkömürü, Demir-Çelik, Enerji ve Zonguldak Gerçeği Paneli"nde yaptığı konuşmada, 165 yıllık üretim kültürüne sahip bölge insanının süreci doğrudan yaşadığını ve büyük bedel ödediğini savundu. 


Maden ocaklarına ve demir-çelik fabrikalarını hedef alanlar karşısında 1990 ve 1994 yıllarında dönemin hükümetine tavır aldıklarını, bugün de aynı şeyleri yapacaklarından kimsenin kuşkusu olmaması gerektiğini ifade eden Alabaş, şöyle konuştu:


"Bölgemizde ve dünyanın dört bir yanında enerji için insanlar katlediliyor. Devletler parçalanıyor ve ülkemiz de bu oyunlara alet edilmek isteniyor. 2013 yılının rakamları netleşiyor. Yaklaşık 100 milyar dolarlık dış ticaret açığının neredeyse 60 milyar dolarlık kısmı enerjiden kaynaklanıyor. Böyle bir ekonomik...