18 / 04 / 2024

maden sahası ihaleleri

maden sahası ihaleleri

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığınca 294 maden sahası, açık artırma usulüyle ihale edilerek aramalara açılacak. İhale teminatı teklif edilen ihale bedelinin yüzde 20'sinden ve taban ihale bedelinden az olamayacak.

165 maden sahası aramalara açılıyor!

Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden İşleri Genel Müdürlüğü Maden Kanununun hükümleri uyarınca hukuki durumları sona eren toplam 165 adet maden sahasını aramalara açacak.

29 ilin yüzde 67'sine maden ruhsatı verildi!

Ülke topraklarının yüzde 67'si maden sahası oldu. İncelenen 29 ilde toprakların yüzde 67'sinin madenler için ruhsatlandırıldığı ortaya çıktı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı açıkladı! 212 maden sahası ihale edilecek...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yapılan açıklama kapsamında, kapalı teklif ve açık artırma usulü ile ihaleye çıkılacağı kaydedildi. İşte haberin detayları...

O ilden milyonlarca dolarlık altın çıkarılacak! Tüm gözler cuma gününe çevrildi!

Heyecanla karşılanan altın rezervi bulunmasında yeni gelişme bir yaşandı. Bilecik Söğüt'te GÜBRETAŞ'a ait maden sahasında bulunan 109 ton altın yani 3,5 milyon ons altın keşfinde beklenen tarih için geri sayım başladı. İşte detaylar...

İzmir Bayındır'da tarım arazilerine maden ocağı yapılacağı iddiası TBMM'de!

İzmir'in Bayındır ilçesinde tarım arazilerine kum-çakıl ocağı ve maden sahası yapılacağı iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Sındır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

284 maden sahası ikinci defa ihale edilecek!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG),hukuki süreçleri sona eren ve daha önceki ihalelerine müracaat olmayan 284 adet maden sahasını ikinci defa ihaleye açacak...

İhlas Gayrimenkul Çukurca'daki maden sahası için ruhsat başvurusu yaptı! 

İhlas Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Ticaret A.Ş.'nin Hakkari ili, Çukurca'da bulunan maden sahası ile ilgili yaptığı işletme ruhsatı talebi Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü'nce uygun görüldü...

60 ilde 500 maden sahası ihale edilecek!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın Türkiye’nin yerli kaynaklarını ekonomiye kazandırmak için başlattığı ‘Milli Enerji ve Maden Politikası’ kapsamında bu yıl 2019 maden sahası ihale edilecek. 

Bu yıl 2 bin 19 maden sahası ihale edilecek!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, bu yıl 2 bin 19 maden sahasını ihale edecek. İlk çeyrekte 419 sahayı ihale eden MAPEG, 1 Temmuz’da ise 60 ilde 500 maden sahası için ihaleye başlayacak.

TMSF Adularya Enerji'yi satıyor!

TMSF, Naksan Holding bünyesindeki Adularya Enerji'yi satışa çıkırıyor. Kurumun 31 arsası ve maden sahası 1.4 milyar TL'ye satılacak.

Maden Mühendisleri Odası'ndan 6 metro hattı için çökme uyarısı!

Maden Mühendisleri Odası, ihaleleri iptal edilen 6 metro hattı ile ilgili “çökme” uyarısı yaptı. Uzmanlar, “Tüneller olduğu gibi bırakılırsa yüzeydeki yapılarda hasar oluşur” açıklamasını yaptı.

ÖİB, EÜAŞ’a ait maden sahasını özelleştiriyor!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı EÜAŞ’a ait maden sahasını "İşletme Hakkının Verilmesi" yöntemi ile özelleştiriyor..

Bolu Mengen'de 11.7 milyon TL'ye satılık maden sahası!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden İşleri Genel Müdürlüğü, Bolu Mengen'de bulunan maden sahasını satışa çıkardı. Gayrimenkulün satış bedeli 11 milyon 745 bin 226 TL olarak belirlendi.

Sivas'ta icradan 3.2 milyon TL'ye satılık maden sahası!

Sivas 2. İcra Dairesi, Sivas Merkez'deki maden sahasını satışa çıkardı. Satış bedeli 3 milyon 225 bin TL olan arsanın ihalesi 5 Ağustos ve 31 Ağustos arasında gerçekleştirilecek.

maden sahası ihaleleri Haberi

maden sahası ihaleleri

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden İşleri Genel Müdürlüğünce 294 maden sahasının ihalesi gerçekleştirilecek Resmi gazete'deki ilana göre, 8'i I-(B) grubu maden, 131'i II. grup maden ve 155'i IV. grup maden sahası olmak üzere toplam 294 maden sahası, Maden Kanunu'nun ilgili maddesine göre kapalı teklif ve açık artırma usulüyle ihale edilmek üzere aramalara açılacak.


Söz konusu sahaların koordinat dökümleri, alanlarını ve ihale tarihlerini içeren listeler, Genel Müdürlükte ve Genel Müdürlük internet sayfasında en az 2 ay süreyle ilan edilecek. İhale teminatı teklif edilen ihale bedelinin yüzde 20'sinden ve taban ihale bedelinden az...