27 / 04 / 2024

maden üretimi durdu mu

maden üretimi durdu mu

"Torba kanun"la birlikte, maliyetlerin ortalama yüzde 50 arttığı gerekçesiyle üretimi durdurma kararı alan 22 özel kömür işletmecisi bir araya gelerek, havzadan çıkartılan taş kömürünü devleti tarafından satın almasını istedi.

Kahramanmaraş depremi altını vurdu! Altın üretimi durdu! Kahramanmaraş altın fiyatları ne kadar oldu?

Büyük yıkıma neden olan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 700 kuyumcu atölyesi, üretimini durdurdu. Peki Kahramanmaraş'ta altın fiyatları ne kadar oldu? Kahramanmaraş altın fiyatları kaç TL? 16 Mart 2023 Kahramanmaraş altın fiyatları.

Çin'de kripto maden operasyonları durdu!

Çin'de faaliyet gösteren kripto para madencileri Çin'de kripto ödemelerine yönelik yapılan yasaklar sonrasında operasyonlarını durdurma kararı aldı.

Manisa Gölmarmara'da 5 yıllık maden ocağı işletme hakkı ihale edilecek!

Manisa Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Gölmarmara İlçesine bağlı Çömlekçi Mahallesi'nde bulunan maden ocağını ihaleye çıkarıyor. İhale ile kum ve çakıl üretimi amacıyla 5 yıllık maden işletme hakkı ve ruhsatı verilecek.

Silivri'de Yapıto Maden İşletmeciliği projesi için halk toplantısı düzenlenecek!

Yapıto Yapı Malzemeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş tarafından; Yapıto Maden İşletmeciliği, Klinker üretimi ve çimento öğütme tesisi projesi için 4 Mart 2015 saat 11:00'de halkın katılım toplantısı düzenlenecek.

Eynez Maden Ocağı dört gün önce yeniden yanmaya başladı!

Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.’ye ait Eynez Maden Ocağı dört gün önce yeniden yanmaya başladı. Söküm çalışmalarının durduğunu vurgulayan CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, kazanın olduğu yerde yeni bir yangın çıktığını açıkladı.

Üretimi durduran maden sayısı artacak!

Torba yasayla maliyetlerinin arttığını belirten maden işletmecileri tepkili... Üretimi durduran onlarca ocağa yenilerinin eklenmesi bekleniyor, bu ocaklarda işsiz kalanların sayısı ise şimdiden 5 bini geçti

Üretimi durduran maden sayısı daha da artacak!

Torba yasayla maliyetlerinin arttığını belirten maden işletmecileri tepkili... Üretimi durduran onlarca ocağa yenilerinin eklenmesi bekleniyor, bu ocaklarda işsiz kalanların sayısı ise şimdiden 5 bini geçti

Yatağan Termik Santrali'nde elektrik üretimi durdu!

Yeniköy Yatağan Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ Genel Müdürü İbrahim Hakkı Gül tarafından yapılan açıklamaya göre Ünitelerde yürütülen bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle santralde elektrik üretimi geçici süreyle durduruldu.

Üçüncü köprü bağlantı yollarında inşaat durdu!

Üçüncü köprü bağlantı yollarında inşaat durdu. Eski Edirne Asfaltı bölgesinden geçen üçüncü köprü bağlantı yolunda çalışan işçiler, paraları ödenmediği gerekçesiyle, iş makineleri ve kamyonlarıyla toprak yığarak, şantiye yolunu kapattı.

Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi'ndeki restorasyon çalışmaları durdu!

Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ayhan: "Tarihi kararların alındığı binanın aslına uygun şekilde restore edilmesine başlanmıştı ancak şu anda iç konsept teşhir tanzim projelerinin beraber yürüyeceğinden çalışmalar durdu. " dedi.

Karaman'da maden ocağında göçük meydana geldi!

Alınan bilgiye göre Karaman'da maden ocağında göçük meydana geldi. Ermenek ilçesindeki bir kömür ocağında göçük altında kalan işçi hayatını kaybetti. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

165 maden sahası aramalara açılıyor!

Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden İşleri Genel Müdürlüğü Maden Kanununun hükümleri uyarınca hukuki durumları sona eren toplam 165 adet maden sahasını aramalara açacak.

Sanayi üretimi Nisan'da yüzde 4.6 arttı!

Takvim etkisinden arındırılmış yıllık sanayi üretimi, nisan ayında yüzde 4.6 artış gösterdi. Piyasada beklenti yüzde 3.6 düzeyindeydi. Piyasada yüzde 3.5 artış bekleniyordu...

maden üretimi durdu mu Haberi

maden üretimi durdu mu

Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 6552 sayılı "İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması ile Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun"un getirdiği hükümler nedeniyle  artan maliyetleri karşılayamayacakları düşüncesiyle üretimi durduran özel kömür işletmelerde, sabah vardiyasına gelen işçiler bilgilendirilip geri gönderildi.  


Torba Yasa'ya tepki gösteren maden işletmecileri ve Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Salih Demir konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İşçilerin haklarını gözeten yeni düzenlemeyle şletmecilerin maliyet yükünü kaldıramayacaklarını söyleyen madenci tarafı, devletten kömürlerini satın almasını talep etti.


Maden Mühendisi Çebi:

Kâr ve zarar hesabı yapan şirketler mağdur


Özel maden firmasında görevli maden mühendisi Mehmet Çebi, kanunla işçilerin lehine düzenlemeler yapıldığını belirterek, "Anladığımız kadarıyla işveren lehine herhangi düzenleme yapılmamış. Kâr ve zarar hesabı yapan şirketler bu konuda mağdur...