26 / 04 / 2024

maden üretimi

maden üretimi

"Torba kanun"la birlikte, maliyetlerin ortalama yüzde 50 arttığı gerekçesiyle üretimi durdurma kararı alan 22 özel kömür işletmecisi bir araya gelerek, havzadan çıkartılan taş kömürünü devleti tarafından satın almasını istedi.

Manisa Gölmarmara'da 5 yıllık maden ocağı işletme hakkı ihale edilecek!

Manisa Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Gölmarmara İlçesine bağlı Çömlekçi Mahallesi'nde bulunan maden ocağını ihaleye çıkarıyor. İhale ile kum ve çakıl üretimi amacıyla 5 yıllık maden işletme hakkı ve ruhsatı verilecek.

Silivri'de Yapıto Maden İşletmeciliği projesi için halk toplantısı düzenlenecek!

Yapıto Yapı Malzemeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş tarafından; Yapıto Maden İşletmeciliği, Klinker üretimi ve çimento öğütme tesisi projesi için 4 Mart 2015 saat 11:00'de halkın katılım toplantısı düzenlenecek.

Üretimi durduran maden sayısı artacak!

Torba yasayla maliyetlerinin arttığını belirten maden işletmecileri tepkili... Üretimi durduran onlarca ocağa yenilerinin eklenmesi bekleniyor, bu ocaklarda işsiz kalanların sayısı ise şimdiden 5 bini geçti

Üretimi durduran maden sayısı daha da artacak!

Torba yasayla maliyetlerinin arttığını belirten maden işletmecileri tepkili... Üretimi durduran onlarca ocağa yenilerinin eklenmesi bekleniyor, bu ocaklarda işsiz kalanların sayısı ise şimdiden 5 bini geçti

AA Finans Sanayi Üretimi Beklenti Anketi sonuçlandı!

AA Finans " Sanayi Üretimi Beklenti Anketi "ne katılan ekonomistler, Haziran'da arındırılmamış sanayi üretim endeksinin bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,83 artmasını bekliyor.

Niğde'de tarım ilacı üretimi yapan fabrikada yangın çıktı!

Organize Sanayi Bölgesi'nde tarım ilacı üretimi yapılan bir fabrikada saat 23.20 sıralarında yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle fabrikanın her yerini kaplayan yangını fark eden gece bekçisi, durumu itfaiyeye haber verdi...

West Wall Marina Villaları'nda konut sahiplerine özel tekne üretimi yapılacak!

Yüzde 40'ı satılan West Wall Marina Villalar projesi hakkında konuşan Durak Plus Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Fırat Muşlu tekne sahibi olmayan villa sahipleri için de dilerlerse özel tekne üretimi yaptıklarını belirtti.

Hatay'da icradan 2 milyon 750 bin TL'ye satılık maden!

Hatay İli İskenderun İlçesi'nde yer alan maden ocağı ve taş ocağı İskenderun 4.İcra Dairesi tarafından 19 Eylül 2014 tarihinde saat 10:30 ile 11:20 arasında ihaleye çıkıyor...

Veysel Yayan: Çelik üretimi arttı!

Çelik sektörünün haziran ayındaki üretimi, en önemli pazarlarından biri olan Irak'taki güvenlik sorununa rağmen geçen yılın aynı ayına göre yüzde 6,7 artarak 3,1 milyon tona ulaştı.

Çin'de kaza riski taşıyan maden ocakları kapatılacak!

Çin İş Güvenliği İdaresi Başkanı Yang Dongliang tarafından alınan bilgiye göre ,Çin'de kaza riski taşıyan maden ocakları kapatılacak. Çin'de bin 700 küçük maden işletmesi iş güvenliğini artırmak için kapatılıyor.

Maden ve taş ocakları işletmelerinde işçi sağlığı ve iş güvenliği tüzüğü yürürlükten kaldırıldı!

Maden ve taş ocakları işletmelerinde ve tünel yapımında alınacak işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemlerine ilişkin tüzüğün yürürlükten kaldırılmasına dair tüzük, 25 Temmuz 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı..

Ortofoto üretimi ile Bodrum ve Muğla'da kaçak yapılaşma önlenecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, 'Kentsel Alanlarda Yüksek Çözünürlüklü Ortofoto Üretimi' hakkında değerlendirmelerde bulundu. Ortofoto üretimi ile Bodrum ve Muğla'da yaşanan kaçak yapılaşmanın önüne geçilecek...

Maden Dağı Yolu Ziver İnşaat ve Volvo işbirliği ile yenilendi!

Ziver İnşaat, Elazığ-Diyarbakır arasında kuzey ile güneyi birbirine bağlayan zorlu Maden Dağı yolunu Türkiye’de ASCENDUM Makina güvencesiyle satışa sunulan Volvo İş Makinaları’nın çözüm ortaklığı ile daha modern ve güvenli hale getirdi.

maden üretimi Haberi

maden üretimi

Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 6552 sayılı "İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması ile Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun"un getirdiği hükümler nedeniyle  artan maliyetleri karşılayamayacakları düşüncesiyle üretimi durduran özel kömür işletmelerde, sabah vardiyasına gelen işçiler bilgilendirilip geri gönderildi.  


Torba Yasa'ya tepki gösteren maden işletmecileri ve Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Salih Demir konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İşçilerin haklarını gözeten yeni düzenlemeyle şletmecilerin maliyet yükünü kaldıramayacaklarını söyleyen madenci tarafı, devletten kömürlerini satın almasını talep etti.


Maden Mühendisi Çebi:

Kâr ve zarar hesabı yapan şirketler mağdur


Özel maden firmasında görevli maden mühendisi Mehmet Çebi, kanunla işçilerin lehine düzenlemeler yapıldığını belirterek, "Anladığımız kadarıyla işveren lehine herhangi düzenleme yapılmamış. Kâr ve zarar hesabı yapan şirketler bu konuda mağdur...