05 / 05 / 2024

Mahcuz mallar ne demektir

Mahcuz mallar ne demektir

Mahcuz, İcra ve iflas kanunu gereğince uygulanan haciz işlemlerinde karşımıza çıkıyor. Peki mahcuz ne demektir? Mahcuz mal ne demek? İşte mahcuz mallar ile ilgili sorularınızın yanıtı...

Adalet Bakanı Tunç  duyurdu! Hacizli malların satışında yeni dönem başlıyor! 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, yedieminlerde bulunan ve icra hukuku kapsamında, artık hukuken muhafazasına gerek kalmayan mahcuz malların tasfiyesini taraf menfaatini ve kamu yararını gözeterek çözüme kavuşturduklarını açıkladı.

Audi A7 Sportback satışa çıkarıldı! Bu tarihleri kaçırma!

Türkiye'deki bir borç durumu nedeniyle aşağıda belirtilen mallar, satışa çıkarılmıştır. Bu mahcuz mallar arasında yer alan 2014 model Audi A7 Sportback, dikkat çekici özellikleriyle dikkatleri üzerine çekmektedir.

Tapumu kaybettim ne yapmam lazım?

Tapu, resmi bir belgedir. Bu belge, Tapu Sicil Müdürlüğü tarafından verilmektedir. Tapu bir kişi ya da kişilerin üzerinde olan malları gösterir. Her gayrimenkule ait bir tapu belgesi bulunur. Peki Tapumu kaybedilir ise ne yapılmalıdır?

Bir kişi hissesini satmak istemezse ne olur?

Hisseli tapu, bir gayrimenkulün bu arsa, ev ya da dükkan olabilir bu malların ortaklarını ifade eden tapu çeşididir. Peki” Bir kişi hissesini satmak istemezse ne olur?” İşte detaylar!

Menkul mallar ne demek? İşte detaylar!

Menkul mallar ne demek? Menkul nedir, Gayrimenkul nedir? soruları emlak alanında merak edilen soruların başında gelmektedir. İşte merak edilen soruların yanıtları!

Miras intikali tapu ücreti 2022 ne kadar?

Şahsın vefatından sonra geride bıraktığı taşınmaz mallar yasal mirasçılara geçiyor. Yasal mirasçılar söz konusu malların intikal işlemini yapması gerekiyor. Peki, miras intikali tapu ücreti 2022 ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Tapu takas harcı bu yıl ne kadar oldu?

Tapu takas işlemi, taşınmaz malların el değiştirilmesi anlamına geliyor. Trampa olarak da ifade edilen tapu takas için bazı belgelerin temin edilmesi ve tapu takas harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, tapu takas harcı bu yıl ne kadar oldu? İşte tüm merak edilenler..

Reddi miras süresi geçince ne olur? Süresi geçen miras reddedilebilir mi?

Miras, bir kimsenin vefat ermesinden sonra yasal mirasçılarına kalan malları olarak biliniyor. Mirasçıların mirası kabul etme hakkının yanı sıra mirası reddetme hakkı da bulunuyor. Peki, Reddi miras süresi geçince ne olur? Süresi geçen miras reddedilebilir mi? İşte tüm detaylar...

Mirasçısı olmayan kişinin malları ne olur?

Vefat eden bir kimsenin malvarlığı mirasçılarına kalıyor. Peki, mirasçısı olmayan kişinin malları ne olur?

Yunanistan Osmanlı vakıf mallarını satıyor!

Muğla Bodrum’a 7 mil uzaklıktaki İstanköy Adası’ndaki Osmanlı Dönemi’ne ait vakıf mallarının satılmasına sert tepki gösteren Rodos, İstanköy ve Onikiada Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kaymakçı, satışların durdurulmasını istedi.

2020 emlak vergisi birinci taksit ödemeleri ne zaman?

2020 emlak vergisi ödemelerinin tarihi vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Ev, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz olan mallar vatandaşın ödemekle yükümlü olduğu emlak vergisi 1. taksit ödemeleri ne zaman?

2019 emlak vergisi ödemeleri ne zaman bitecek?

Bina, arsa ve arazi gibi taşınmaz mallar için ödenen emlak vergilerinde son günlere girildi. Peki 2019 Emlak vergisi ödemeleri ne zaman bitecek?

Bu yıl iş yeri satın alanlar ne kadar tapu harcı ödeyecek?

Ev, iş yeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz malların tapu devri için gerekli belgelerin temin edilmesi ve tapu harcının ödenmesi gerekiyor. Peki bu yıl iş yeri satın alanlar ne kadar tapu harcı ödeyecek? diyorsanız işte yanıtı...

Mahcuz mallar ne demektir Haberi

Mahcuz mallar ne demektir

Mahcuz nedir?

"Mahcuz" kelimesi icra meselelerinde karşımıza çıkan bir terimdir. Mahcuz kelime anlamı olarak "Haczolunmuş; hacizli; üzerine haciz konulmuş" anlamına geliyor.


Bir diğer ifade ile mahcuz alacaklı tarafından, alacağına karşılık olmak üzere mahkeme tarafından rehin yerine konmuş olan malları ifade etmek için kullanılıyor.


Bilindiği üzere haciz, borçluya uygulanan bir işlem oluyor. Bu işlem ile alacaklı, borçlunun borcunu ödememesi halinde, söz konusu borcun tahsilini sağlamak için icra yolunu kullanması ile meydana geliyor. 


Haciz, borçlunun borcunu ödememesi halinde alacaklının da  İcra Müdürlüğü'ne gidilerek takip talebinde bulunması ile başlıyor. İcra Müdürlüğü talep doğrultusunda borçluya borcunu ödemesi için bildirimde bulunuyor. Borçlunun, ödeme emrini aldıktan sonra kendisine verilen süre içerisinde borcunu ödemesi gerekiyor.


Haciz, borçlunun sahip olduğu taşınır ve taşınmaz mallarına; borçlu olduğu miktar kadar konuyor. Haciz konulan mallar...