29 / 03 / 2024

Mahmud Efendi Külliyesi nerede

Mahmud Efendi Külliyesi nerede

İstanbul Beykoz'da, İsmailağa cemaatine bağlı Marifet Derneği tarafından Mahmud Ustaosmanoğlu Hocaefendi adına yaptırılan Mahmud Efendi Külliyesi'ndeki binaların yıkımına yönelik tepkiler devam ediyor.

Beykoz'daki Mahmut Efendi Külliyesi yıkılacak mı?

Beykoz'daki Mahmut Efendi Külliyesi’nin 48 saat içinde yıkılacağının kendilerine İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü tarafından sözlü olarak bildirildiğini açıklayan cemaate bağlı Marifet Derneği yetkilileri, Facebook’tan konuyla ilgili yeni bir açıklama yaptı

Beykoz’daki Mahmud Efendi Külliyesi’ne yıkım kararı!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Beykoz Çavuşbaşı’nda Ömerli Barajı’nın su toplama havzasında yapımı devam eden Mahmud Efendi Külliyesi’nde çalışmaların durdurulmasına ve inşaatın yıkılmasına karar verdi.

Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi’nin ihalesi iptal edildi!

Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi’nin 1.etabının inşaatı için açılan ihale iptal edildi. Belli istekliler arasında davet usulü ile gerçekleştirilecek ihalede bütün teklifler reddedildi.

Şehit Fethi Sekin Külliyesi’nin inşaatını İzmir Büyükşehir Belediyesi tamamlayacak! 

Elazığ'da inşaatı yarım kalan Şehit Fethi Sekin Külliyesi'ni CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi tamamlayacak. Çalışmalar yasal süreç tamamlandıktan başlayacak. 

Elazığ Fethi Sekin Külliyesi 2020'de tamamlanacak!

Elazığ'da inşaatı duran Fethi Sekin Külliyesi'nin borçları yüzünden inşaat durmuştu. Milli Birlik ve Kardeşlik Federasyonu başkanı külliye ile ilgili açıklamalarda bulundu. Külliye 2020 yılında açılacak.

Elazığ Fethi Sekin Külliyesi'nin inşaatı durdu!

İzmir Adliyesi önünde gerçekleştirilen terör saldırısında şehit olan Fethi Sekin adına memleketi Elazığ’da 1 Ocak 2019’da Fethi Sekin Külliyesi inşaatına başlandı ancak külliyenin inşaatı durduruldu.

Cumhuriyet tarihinin ilk külliyesi Bursa'da inşa ediliyor! 

Külliye konsepti, Cumhuriyet tarihinde ilk kez Bursa'da inşa edilecek. Bursa Diyanet Din Eğitimi Külliyesi içerisinde, anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise, akademi, sosyal tesisler, barınma birimleri ve uygulamalı eğitim yapılacak bir cami barındıracak.

Esenler Spor Külliyesi için 25 milyon 480 TL harcanacak!

Esenler Belediye Başkanı ve İBB Meclisi'nin AKP Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, Esenler İlçesi için spor külliyesi yapılacağını açıkladı. Proje için toplamda 25 milyon 480 bin TL harcanacak.

Kuzey Ankara Merkez Camisi ve Külliyesi açıldı!

Ankara'nın üçüncü en büyük ibadethanesi olan Kuzey Ankara Merkez Camisi ve Külliyesi bugün cuma namazından sonraki törenle açıldı. Açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. 

Kuzey Ankara Merkez Camisi ve Külliyesi bugün açılıyor! 

İstanbul'daki dört tarihi camiden esinlenerek 6 yıl önce temeli atılan Kuzey Ankara Merkez Camisi ve Külliyesi bugün açılıyor. Caminin resmi açılışı cuma namazının ardından törenle yapılacak. 

Kuzey Ankara Merkez Camisi ve Külliyesi yarın açılıyor!

Temeli 6 yıl önce atılan, İstanbul'daki dört tarihi camiden esinlenilerek tasarlanan ve 15 bin kişinin aynı anda ibadet edebileceği "Kuzey Ankara Merkez Camisi ve Külliyesi"nin resmi açılışı, yarın cuma namazının ardından törenle yapılacak...

Başakşehir Oyakkent Camii ve Külliyesi’nin temeli atıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Başakşehir Belediyesi, Oyakkent Camii ve Külliyesi’nin temelini attı.

Şanlıurfa 11 Nisan Külliyesi'nde son durum!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, 11 Nisan Külliyesi'nde incelemeler yaptı.

Esenler'e Spor Külliyesi ve Spor Vadisi müjdesi!

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, ilçede toplam 284 bin metrekare alanda Spor Külliyesi ve Spor Vadisi projesi hayata geçireceklerini söyledi.

Sultan İkinci Bayezid Külliyesi yeniden hizmete açıldı!

Amasya'da restorasyonu tamamlanan Sultan İkinci Bayezid Külliyesi yeniden hizmete açıldı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Amasya'daki temasları kapsamında Amasya Valiliği, Amasya Belediyesini ziyaret etti.

Mahmud Efendi Külliyesi nerede Haberi

Mahmud Efendi Külliyesi nerede

İstanbul Beykoz'da, İsmailağa cemaatine bağlı Marifet Derneği tarafından Mahmud Ustaosmanoğlu Hocaefendi adına yaptırılan Mahmud Efendi Külliyesi'ndeki binaların yıkımına yönelik tepkiler devam ediyor.


Mahmud Ustaosmanoğlu Hocaefendi'nin bacanağı ve kendisine en yakın isimler arasında yer alan Marifet Derneği Genel Başkanı Muhammed Keskin, yaşanılanların adalete ve Müslüman ahlakına uymadığını belirtti. Keskin, “28 Şubat'ta böyle yıkılmıyordu, mühür vuruluyordu. Başka bir kapıdan tekrar giriyorduk.” dedi. Muhammed Keskin, Vahdet Gazetesi'ne verdiği röportajda, külliyede yıkılan binalarla ilgili süreci ve sonrasında yaşananları anlattı.


BAKANLIKTAN 29 YILLIĞINA KİRALADIK


Keskin, “Benle görüşen insansınız, istediğiniz zaman telefon açıyorsunuz. Seçimden sonra telefon açıyorsunuz ve, ‘Bundan sonra el ele, omuz omuzayız' diyorsunuz, sonra size ulaşmaya çalışıyoruz, ulaşamıyoruz. Bize bir şey demiyorsunuz. Bizimle görüşebilirdiniz. ‘Yıkın gitsin' denince biz de bu işin faillerini açıklamak zorunda kaldık.” şeklinde...