25 / 04 / 2024

Mahmut Demirtaş

Mahmut Demirtaş

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, gazetemize özel yaptığı “Kentsel dönüşüm” “İnşaat ve ekonomiye katkısı” konularıyla ilgili açıklamasında, Adana’yı ve inşaat sektörünü değerlendirdi. Demirtaş, Adana’nın aldığı göçün etkilerinin olumsuz yansımalarına ve yerel yönetimlerin çabalarına da değindi.

Adana Toprak Koruma Kurulu Toplantısı'nda alınan kararlar görüşüldü!

Adana'da Toprak Koruma Kurulu Toplantısı'nda alınan kararlar masaya yatırıldı. Toplantı gündem maddelerinin değerlendirilmesinin ardından sona erdi.

Adıyaman Yeni Hükümet Konağı'nda çalışmalar ne durumda?

Adıyaman Valiliği tarafından 2015 yılı Ekim ayında görkemli bir törenle temeli atılarak Vali Mahmut Demirtaş tarafından her aşaması bizzat takip edilen Yeni Hükümet Konağı inşaatında çalışmalar seri bir şekilde devam ediyor.

Adıyaman Beşpınar Vadisi'nde 4. etap çalışmaları başlıyor!

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş’ın yoğun gayretleri ile çok önemli bir aşamaya getirilerek etap etap hizmete sunulan Beşpınar Projesinde 4. etap çalışmalar başlıyor.

Adıyaman’da 18 derslikli ilkokulun temeli törenle atıldı!

Adıyaman’ın Karapınar mahallesinde Süleymaniye İlim ve Kültür Yardım Derneği tarafından yapımına başlanılan ilk ve ortaokulun temeli atıldı.

Adıyaman yeni hükümet konağı inşaatında çalışmalar sürüyor!

Adıyaman’da tüm kamu hizmetlerini tek çatı altında toplayacak yeni Adıyaman Hükümet Konağı inşaatında çalışmalar hızlanıyor. Adıyaman yeni hükümet konağı çalışmaları Mahmut Demirtaş tarafından incelenerek bilgi alındı.

Adıyaman Beşpınar Vadisi Projesi çalışmaları incelendi!

Vakıf, Sendika ve Dernek Başkanlarından oluşan Adıyaman Sivil Toplum Kuruluşları Platformu ilin marka projesi olan Beşpınar Vadisi projesini gezerek yerinde inceleme fırsatına sahip oldu.

Adıyaman'daki Hz. Safvan Bin Muattal Külliye Projesi sürüyor!

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş’ın göreve başlamasının ardından projelendirilen ve sahabe Safvan Bin Muattal (ra) Külliye projesinde belirli bir aşamaya gelindi.

Beşpınar Projesi'nin bitirilmesi için 11 milyon TL’ye ihtiyaç var!

Mahmut Demirtaş, Adıyaman’ı doğal yaşam alanına dönüştürecek en önemli projelerin başında gelen Beşpınar Projesi içerisinde 2016 yılında hedeflenen alanların bitirilmesi için 11 milyon TL’ye ihtiyaç olduğunu bildirdi.

Adıyaman Beşpınar Projesi uygulanma aşamasında!

Adıyaman’a has olan proje ile ilgili Özel İdare Genel Sekreteri Kenan Doğan ve teknik elemanları ile bir toplantı yapan Mahmut Demirtaş, yeni projeyi inceleyerek, projenin uygulama aşamalarıyla ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Adıyaman Samsat Güneş Enerji Santrali'nde sona gelindi!

Adıyaman’ın Samsat İlçesinde 28 bin dönüm arazinin sulanması ve çiftçilerin elektrik maliyetlerinin düşürülmesi amacıyla DSİ Genel Müdürlüğünce Adıyaman’da yaptırılan Güneş Enerji Santralinde sona gelindi.

Adıyaman Ulu Cami aslına uygun restore edilecek!

Restorasyon çalışmaları devam eden tarihi Ulu Cami ile ilgili yerel basında yer alan haberler üzerine harekete geçen Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, restorasyon çalışmaları devam eden tarihi camide yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.

Mardin'de tarihi silueti bozan binalar yıkılacak!

Kent genelinde yapılan yıkım çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Mardin Valisi Mahmut Demirtaş 240 binanın tespit edildiğini bunlardan ikisinin yıkıldığını dile getirdi. 

Mardin'de eski yapılar yıkılıyor!

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, şehrin siluetini bozan ve görüntü kirliliğine neden olan betonarme yapıların yıkım çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. 

Mardin'deki kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Çalışmalarına devam eden Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Mahmut Demirtaş, kentsel dönüşüm projesi kapsamında Yeşili ilçesini ziyaret etti.

Mahmut Demirtaş Mardin'deki inşaat çalışmalarını inceledi!

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Mahmut Demirtaş, yapılması planlanan projeleri ve devam eden çalışmaların alanlarında incelemelerde bulundu.

Mardin'de tarihi yapılar onarılacak!

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, "Yılda milyonlarca turist ağırlayan bir şehrimiz var. Şehrimizde bulunan tarihi yapıların bakım, onarım ve restorasyonu bizim için büyük önem arz ediyor" dedi.

Adana Güney Seyhan Devlet Hastanesi inşaatı başladı!

Adana Güney Seyhan Devlet Hastanesi’nin inşaatı başladı. Mahmut Demirtaş, hastanenin faaliyete geçmesi için çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini açıkladı.

Adana’da 459 projeden 128’i tamamlandı!

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, bölgede uygulanan 459 projeden 128'inin tamamlandığını açıkladı.

Adana'da teknolojik binaların yapımı hızlanacak!

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, teknolojinin insanların yaşadığı binaların ve şehirlerde de kullanılması gerektiğini söyledi. Demirtaş, arz talep sonucunda akıllı ve teknolojik binaların yapımı ve satışının büyük önem arz ettiğini ifade etti.

Adana Tarıma Dayalı İhtisas OSB için planlama!

Adana Valisi Mahmut Demirtaş tarafından düzenlenen toplantıda Karataş ilçesinde kurulması planlanan, ’Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin planlama süreci konuşuldu.

Adana'daki iki devlet hastanesinin inşaatı Ocak'ta başlayacak!

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Seyhan ve Yüreğir devlet hastaneleri inşaatının Ocak'ta başlayacağını açıkladı. Vali Demirtaş, yeni sosyal tesislerinin geniş bir alana yayıldığını ifade etti.

Çukurova'da küçük sanayi siteleri taşınıyor!

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Çukurova, Seyhan, Sarıçam ve Yüreğir ilçelerinin mahalle muhtarları ile bir araya geldi. Düzenlenen toplantıda konuşan Demirtaş, küçük sanayi sitelerinin taşınması için çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Adana'da Kent Estetiği Şehrin Geleceği paneli düzenlendi!

“Kent Estetiği Kentin Geleceği” konulu panel, Adana Valisi Mahmut Demirtaş başta olmak üzere seçkin bir davetli grubunun katılımıyla inşaat sektörünün duayenlerini buluşturdu. 

Adana Şehir Stadı'nın inşaatında son durum!

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, inşaatı devam eden Adana Şehir Stadı'nda incelemelerde bulundu. Demirtaş, 33 bin seyirci kapasiteli stadın kentin 50 yıllık tesis sorununu çözeceğini dile getirdi.

Mahmut Demirtaş Haberi

Mahmut Demirtaş

Kentsel Dönüşüm konusunda belediye başkanlarına gereken desteğin verilmesinin doğruluğuna inanan ve Adana ekonomisi için katkı sunanların önünün açılmasını isteyen Demirtaş, “Adana’nın bugünkü durumu yeni değil. Geçmişten uzanan yanlışlıkların birikimi” diye konuştu.


İşte Vali Mahmut Demirtaş’ın Metropol ile paylaştığı konular. Bire, bir yayınlıyor ve siz değerli okurlarımızın beğenisine sunuyoruz.


 Adana’nın kentsel dokusu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Adana; nüfus, ekonomi ve coğrafi konum açısından ülkemizin en önemli kentlerinden biridir. Tarım, sanayi, ticaret potansiyeli ve ulaşımı ile çok önemli bir konumda yer almaktadır. Sanayileşmenin hızlandırdığı kentleşme süreci, ilimize yönelik yoğun göç ve artan nüfusa paralel olarak imar ve düzensiz yapılaşma sorununu ortaya çıkarmıştır. Yoğun göç, imar mevzuatına aykırı ve ruhsatsız yapıların çoğalmasına da yol açmıştır. İlimizin özellikle güney bölgelerinde; İmar ve yapı sorunları ile birlikte, sosyoekonomik...