25 / 04 / 2024

maketten ev satışı

maketten ev satışı

Bursa'da faaliyet gösteren bir firma prestijli inşaat firmalarının maketlerinin yapımını üstleniyor.

Bursa'da konut projelerinin maketleriyle katma değerli ihracat!

Bursa'da faaliyet gösteren bir firma  CNC işleme, lazer kesme ve 3 boyutlu yazıcı yöntemi kullanarak milimetrik ölçümlerle konut projeleri için maket hazırlıyor. 

Maket ev satışına yönelik çözüm paketine inşaat sektöründen onay!

İnşaat sektörü, devletin sektöre çeki düzen veren yeni hamleleri de yerinde bulundu. Ticaret Bakanlığı’nın maketten konut satışında mağduriyeti engellemek için oluşturduğu 8 maddelik çözüm paketi meclisteki komisyondan önce sektör temsilcilerinin onayından geçti...

Maketten konut satışına 8’li önlem paketi!

Ticaret Bakanlığı maketten konut satışında mağduriyeti engellemek için 8 maddelik çözüm paketi oluşturup Meclis’teki komisyona sundu...

Maketten gayrimenkul satışına Meclis takibi!

Meclis, devremülk ve devre tatil konuları sonrası maketten satış şikayetleri için harekete geçerek alt komisyon kurdu. Komisyona, 959 imzalı 360 şikayet dilekçesi geldi...

Projeden krediyle ev alacaklar dikkat!

Projeden ev almak yakın bir zamanda daha da avantajlı hale geldi. Peki projeden ev alanların neye dikkat etmesi gerekiyor? İnşaat halindeki konuta kredi çıkar mı?

Esenyurt’ta maketten ev alan onlarca kişi dolandırıldı!

Esenyurt’ta maket üzerinden aldıkları evlerin başkalarına satıldığı ya da paralarını alamadıklarını söyleyen çok sayıda mağdur, mahkeme kapılarında sorumluların cezalandırılmasını istiyor.

Konut almak isteyenlerin kriterleri değişti!

Konut alacak ve almayı düşünenler için kriterler değişti. Artık insanlar makete bakarak ev almak istemiyorlar. Görmek, denemek istiyorlar.

Maketten ev alırken bunlara dikkat!

Maketten konut alırken ileride mağduriyet yaşanmaması için dikkat edilmesi gereken noktalar bulunuyor. Konutun inşa edileceği arsa üzerinde satışa sunulacak konut sayısı kadar kat irtifakı kurulması ve inşaat izinlerinin alınmış olması gerekiyor.

Maketten ev satışıyla dolandırıcılığa yönelik operasyon: 12 gözaltı!

Maket üzerinden sattıkları konutları teslim etmediği, bazı evleri de birden fazla kişiye sattığı öne sürülen bir inşaat firmasının 12 yöneticisi gözaltına alındı... 

Devre tatil ve maketten satışta cayma hakkı!

Tüketicilerin ayıplı malları iade etme, maketten ev alma sözleşmesinden cayma, garantide tamir edilmeyen üründe ücret iadesi talebi gibi birçok hakkı bulunuyor.

Maketten ev alırken dikkat edilmesi gerekenler!

"Maketten" daire alırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Tüketici nasıl yasal haklarından yararlanabilir? Tüm bu soruların cevapları sizler için araştırıldı...

Maketten ev alırken bunlara dikkat edin!

Konut almak isteyenler, eğer inşaat başlamamış bir projeyse maketi görerek konut alıyor. Peki maketten konut alırken nelere dikkat edilmeli?

Peşinatını ödediğiniz evin Bina Tamamlama Sigortası var mı?

Maketten veya ön ödemeli konut satışlarında müteahhitin işini zamanında tamamlayamaması ya da iflası durumunda devreye giren Bina Tamamlama Sigortası, birikimlerinizi müteahhitlere kaptırmayı engelliyor.

Maketten konut alırken dikkat!

ALTIN EMLAK Genel Müdürü Hakan ERİLKUN, son dönemde maketten satışlarda inşaat firmalarının kanuna uygun hareket etmemelerinden ve tüketicilerin de yeterli bilince sahip olmamalarından kaynaklı büyük sıkıntılar yaşanabileceğini dile getirdi.

Maketten konut satışı yapan şirketlere ceza yağdı!

Ticaret Bakanlığı, maketten ev satışında düzenlemelere uymayan şirketlere ceza yağdırdı. Toplam 23 milyon 930 bin TL ceza kesildi.

Maketten ev satışı vurgunu sona eriyor!

Maketten gösterilen konutu satın alıp dolandırılan vatandaşların şikayetleri üzerine oluşturulan komisyon toplanacak ve sunumları dinleyecek.

Maket ev satışları mercek altında!

TBMM Maketten Ev Satışlarını Araştırma Alt Komisyonu, 'maket ev' üzerinden gerçekleştirilen ev satışlarının yarattığı olumsuz sonuçları incelemeyi sürdürüyor...

Maketten ev satışının iptali!

Maketten yapılan konut satışlarında tüketicilerin, devir veya teslim tarihine kadar herhangi bir gerekçe göstermeden sözleşmeden cayma hakkı bulunuyor. İşte, maketten ev satışının iptali!

Maketten ev satışı sözleşmesi 2015!

Yeni Tüketici Kanunu'nda yer alan hükümlere göre maketten yapılan konut satışlarında bazı hususlara sınırlamalar getirildi. İşte, maketten konut satışı sözleşmesi 2015!

Maketten konut satış formu nedir?

Yeni Tüketici Kanunu ile maketten satışlarda sözleşme kurulmadan önce ön bilgilendirme formu ile bilgilendirilmeleri gerekiyor. Peki, maketten konut satış formu nedir?

Maketten ev satışından cayma hakkı!

Tüketici Kanunu'na göre maketten satışlarda tüketici, on dört gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin maketten konut satış sözleşmesinden cayma hakkına sahip. İşte, maketten ev satışından cayma hakkı!

Maketten ev satın alma dilekçesi!

Maketten yapılan konut satışlarına Yeni Tüketici Kanunu ile sınırlamalar getirildi. Maketten ev satışlarında yapılan sözleşmelerin kanunda belirtilen hükümlere uygun olması gerekiyor. İşte, maketten ev satın alma dilekçesi!

Maketten konut satışı kanunu!

Henüz inşaat çalışmalarına başlanmamış veya tamamlanmamış bir yapı için satıcı firma tüketici ile satış sözleşmesi imzalanabiliyor. İşte, maketten konut satışı kanunu!

Maketten ev alınır mı?

Gayrimenkul satış yöntemlerinden biri olarak karşımıza çıkan maketten ev satışlarında henüz inşaat tamamlanmamış oluyor. Peki, maketten ev alınır mı?

Maketten ev satışı nasıl olur?

Henüz daire ortada yokken daire satışına maketten konut satışı deniyor. Maketten konut satışının yapılabilmesi için yapı ruhsatının alınması gerekiyor. Peki, maketten ev satışı nasıl olur?

Maketten konut satış sözleşmesi şekil şartı!

6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'da yer alan hükümlere göre, maketten konut sözleşmesinin imzalanması gerekiyor. İşte, maketten konut satış sözleşmesi şekil şartı!

Maketten konut satışı sözleşmesi iptali!

Maketten konut satış sözleşmesi henüz inşaat çalışmaları devam eden dairenin satışını gerçekleştirmek için alıcı ve satıcı tarafından imzalanıyor. İşte, maketten konut satışı sözleşmesi iptali!

maketten ev satışı Haberi

maketten ev satışı

Bursa'da faaliyet gösteren firmanın CNC işleme, lazer kesme ve 3 boyutlu yazıcı yöntemi ie milimetrik ölçümlerle inşaat projeleri için yaptığı maketler, Irak'ta büyük taleple karşılaşıyor. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; şehirde 10 seneden fazla süredir faaliyet gösteren firmanın, peyzaj ve bahçe dekorasyona yönelik tüm detayları aslını yansıtacak şekilde yaptığı maketler, projenin tamamlanmış halini yansıtma özelliğine sahip.

Yurt içinde birçok inşaat projesi, tarihi bina, müze ve anıt eserlerin restorasyon aşamasına yönelik maketler hazırlayan firma, yurt dışında da önemli inşaat projelerinin ön tanıtımında etkili role sahip. Katma değerli ihracat gerçekleştirerek ülke ekonomisine katkıda sağlayan firmanın maketleri son dönemde Irak'tan ciddi ilgi görüyor.

"4 ülkeyi hedef belirledik"

3D Maket firmasının sahibi Nedim Yılmaz, 2010 senesinden itibaren inşaat, makine ve müze alanında maket ürettiklerini söyledi....