26 / 04 / 2024

Maketten satış

Maketten satış

Her şey bir hayalin maketle buluşması ile başlar.Maket'in tanımı; "gerçek veya kurgusal bir nesnenin çeşitli materyaller kullanarak üretilen, belirli bir ölçekteki kopyası " olarak tarif edilmektedir.

Ön ödemeli satışta nelere dikkat edilmeli?

Yüzlerce proje arasından evsahibi olma hayaliyle maketten ev beğenip parasını inşaat firmalarına teslim eden binlerce aile zor durumda. İşte ön ödemeli satışta dikkat edilmesi gerekenler...

Sattığı daire küçük çıkan şirkete para cezası!

Son yıllarda maket üzerinde satışı yapılan konutlarda en çok ortaya çıkan sorun metrekare farkı. Mahkeme sorunla ilgili emsal niteliğinde bir karara imza attı. İşte ayrıntılar...

Maketten satışta teslim süresini uzatan Torba Teklif Meclis'te!

AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca ve arkadaşlarının imzasıyla Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

Maketten ev alırken dikkat edilmesi gerekenler!

Maketten konut satışlarının nasıl yapılacağı, 27 Kasım 2014 tarihinde 29188 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Ön ödemeli konut satışları hakkında yönetmelikte yer alıyor. İşte maketten ev alırken dikkat edilmesi gerekenler....

Konut satışındaki sorunlar tüketici kanunu ile giderilecek!

Yeni Tüketici Kanunu nihayet yürürlüğe girdi. Konut satışında düzenlemeler getiren kanunun ardından "Ön Ödemeli Konut Satışları Hakkında Yönetmelik" yayımlarken, konut satışındaki sorunların tüketici lehine çözümü için adım atıldı.

Avukat Kadir Kurtuluş: Ön ödemeli konut satışları hakkında yönetmelik önemli değişiklikler getirdi!

6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında çıkarılan “Ön Ödemeli Konut Satışları Hakkında Yönetmelik” kapsamında getirilen uygulamalarda hukuki açıdan dikkat edilmesi gereken usul ve esaslar bulunmaktadır.

Avukat Kadir Kurtuluş: Maketten satış hakkında yönetmelik önemli değişiklikler getirdi!

6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında çıkarılan “Ön Ödemeli Konut Satışları Hakkında Yönetmelik” kapsamında getirilen uygulamalarda hukuki açıdan dikkat edilmesi gereken usul ve esaslar bulunmaktadır.

Maketten satışa güven artacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın brüt-net metrekare arasında fark olursa suç sayılacağını açıklamasının ardından sektör temsilcileri de konuyla ilgili destekleyici açıklamalar yapmaya devam ediyor. Maketten satışa güven artacak.

Maketten satış mağdurlarına “temiz” çözüm!

Son yıllarda konut sektöründe yaygınlaşan “maketten satış” yani “sat-yap” sisteminde mağdur sayısı her geçen gün artıyor. İnşaat yatırımcıları mağduriyetlerin yaşanması için “kapkaççı firmalar” temizlensin diyor. İşte maketten satışa patronların yorumu.

Özen Kuzu:Yapı ruhsatsız ön satışın yasaklanması geç kalınmış bir uygulama!

Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu; yapı ruhsatı olmayan müteahhide ön ödemeli konut satış sözleşmesi yasağıyla ilgili açıklama yaptı. Kuzu, 'Yapı ruhsatsız ön satışın yasaklanması geç kalınmış bir uygulama' dedi...

Ankara'da maketten satışla dolandırıcılık yapan 16 kişi gözaltına alındı!

Ankara polisi, kurdukları paravan inşaat şirketi aracılığıyla vatandaşlara daire satıp, parasını temin ettikten sonra inşaatları yarım bırakarak, vatandaşları dolandırdığı iddiası ile 16 kişiyi gözaltına aldı...

Ön ödemeli konut satış sözleşmeleri!

Ön ödemeli konut satış sözleşmeleri ile ilgili yasal düzenlemeler bugün Resmi Gazete'de yayımlanan Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında yer alıyor. İşte kanunda yer alan yasal hükümler...

İnşaat firmaları maketten ev satışlarında müşteriyi cezbetmeye çalışıyor!

İnşaat sektöründe 1 milyon konut stoku oluşunca kampanya savaşlarının ardından gelen büyük şirketlerin iflasları "balon" patlayacak endişesini de birlikte getirdi. Firmalar, çeşitli reklamlar, bedava tatiller ile müşteri cezbetmeye çalışıyor..

Hayati Yazıcı: Maketten satışın yasaklanması ile tüketiciler korunacak!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile tüketicilerin, gelişmiş ülkelerdekilerin sahip olduğu haklara kavuşacağını bildirerek 'Maketten satışın yasaklanması ile tüketiciler korunacak' dedi...

Maketten konut satışına 56.6 milyon TL ceza!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat yaptığı açıklamada 2021 yılından bu yana kamuoyunda “maketten satış” şeklinde bilinen ön ödemeli konut satış sözleşmelerine ilişkin 76 firmanın denetlendiğini, tespit edilen aykırılıklar kapsamında 56 milyon 657 bin TL idari para cezası uyguladıklarını dile getirdi.

O inşaat devi resmen battı! Arsası rekor fiyatla icradan satılacak!

Maketten satışını yaptığı 1.500 konutu hak sahiplerine teslim edemeyen Erzurum merkezli Karadayı İnşaat’ın mülkleri teker teker icradan satışa konuldu. Şirketin Erzurum’un Palandöken ilçesindeki bir arsası 317 milyona icradan satılacak.

Ön ödemeli konut satışına yeni düzenleme: Teslim süresi 48 aya çıkıyor!

Ön Ödemeli Konut Satışları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31913 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Kamuoyunda 'topraktan satış' ve 'maketten satış' şeklinde bilinen ön ödemeli konut satışında koşullar resmen değişiyor.

Konutta yap-sat bir dönem sona erdi!

Konut ticaretinde yap-sat devri kapandı. Konuya ilişkin bilgi veren Rams Global Üst Yöneticisi (CEO) Devran Bülbül, “Maketten, topraktan daire satmak artık firmanın intiharıdır" dedi. İşte ayrıntılar...

Tüketici Konfederasyonu maketten konut satışında 'iskan şartı' istiyor!

Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu son zamanlarda sık sık gündeme gelen maketten konut satışıyla ilgili olarak "Yeni düzenlemeyle 48 ayda teslim şartı gelirken, o maddeye 'Konut yapı kullanma izin belgesiyle teslim edilmeli' şartı eklenmeli." şeklinde konuştu.

Maketten konut satışı yapan şirketlere ceza yağdı!

Ticaret Bakanlığı, maketten ev satışında düzenlemelere uymayan şirketlere ceza yağdırdı. Toplam 23 milyon 930 bin TL ceza kesildi.

Maketten konut alırken nelere dikkat edilmeli?

Günümüzde birçok vatandaş maketten konut satın alırken çeşitli mağduriyetler yaşayabiliyor. Takvim Gazetesi köşe yazarlarından Feride Hilal İmal maketten konut satın alırken dikkat edilmesi gereken hususları kaleme aldı.

Maketten ev satışı vurgunu sona eriyor!

Maketten gösterilen konutu satın alıp dolandırılan vatandaşların şikayetleri üzerine oluşturulan komisyon toplanacak ve sunumları dinleyecek.

Akif Hamzaçebi maketten konut satışı mağdurları için araştırma önergesine destek istedi!

CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, maketten konut satışı mağdurları için araştırma önergesine destek istedi...

Maketten konut alırken nelere dikkat edilmeli?

Ön ödemeli konut satışı ile ilgili düzenlemeler 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'da düzenlendi. Maketten ev alacakların arsa üzerinde satışa sunulacak konut sayısı, kat irtifakı kurulması ve inşaat izinlerinin alınmış olmasına dikkat etmesi gerekiyor.

Maketten konut satışıyla canı yananlar ne yapmalı?

Birçok ilde maketten ev alımına dayalı sorunların çözümü için vatandaşlar adliye koridorlarında beklemekte. Markalı konut projesi üreten bazı firmalar, birçok inşaat firmasından canı yanan vatandaşlardan bir kısmı ne yapacağını bilmeden, da hukuki süreçlerin bir an evvel sonuçlanmasını bekliyor...

Maketten konut satışlarına Meclis incelemesi!

Maketten konut satışları yeniden Meclis gündeminde yer aldı. Meclis'te kurulan Ön Ödemeli Konut Satışlarını Araştırma Komisyonu çalışmalara başladı.

Maket ev satışına yönelik çözüm paketine inşaat sektöründen onay!

İnşaat sektörü, devletin sektöre çeki düzen veren yeni hamleleri de yerinde bulundu. Ticaret Bakanlığı’nın maketten konut satışında mağduriyeti engellemek için oluşturduğu 8 maddelik çözüm paketi meclisteki komisyondan önce sektör temsilcilerinin onayından geçti...

Maketten satış Haberi

Maketten satış

Her şey bir hayalin maketle buluşması ile başlar.Maket'in tanımı; "gerçek veya kurgusal bir nesnenin çeşitli materyaller kullanarak üretilen, belirli bir ölçekteki kopyası " olarak tarif edilmektedir.  Maket sanayi / iş kolunu popüler kılan etmen inşaat sektörüdür. Sürekli gayrimenkul gündemini işgal eden konu " maket' den satış " dır. Ülke gündeminde parlementoya kadar taşınan Maket, gayrimenkul sektöründe çimento, demir kadar önemli, satışın olmazsa olmazlarından biridir. 


Gayrimenkul sektöründeki gelişmeler paralelinde maket üretimi gelişmekte, teknolojiye entegre olmaktadır. Günümüzde gayrimenkul projeleri hacimlerine göre % .1,5'a varan bütçelerini maket üretimine harcamaktadırlar. Global dünyaya açılan projelerin hedef ülke, fuar seçimlerinde, seçimini yaptığı ülkelerde uluslararası nakliye ile uğraşmak yerine ayrı maket yaptırdıkları gözlemlenmektedir. Proje büyüklüğü ve detaylarına göre bir kaç ay süren maket üretimi emek ve göz...