29 / 03 / 2024

Makina Mühendisleri İstanbul Şubesi asansör araştırması

Makina Mühendisleri İstanbul Şubesi asansör araştırması

Makina Mühendisleri İstanbul Şubesi yaptığı açıklamada "2012 ve 2013 yıllarında gerçekleştirilen 11 bin 48 adet asansörün yüzde 89`unda kullanılmasında sıkınca yaratan kusurlar tespit edilmiştir" dedi

Zeray Makina Mühendislik İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Zeray Makina Mühendislik İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi İstanbul Şubesi Ataşehir'de 50 milyon TL sermaye bedeli ile Zekeriya Zeray tarafından açıldı.

Lisanslı Harita Kadastro Mühendisleri ve Büroları Hakkında Yönetmelik 2021!

Lisanslı Harita Kadastro Mühendisleri ve Büroları Hakkında Yönetmelik 2021 bugünkü 31609 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İnşaat Mühendisleri Odası'ndan Kanal İstanbul raporu!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO), Gölcük depreminin 22. yıl dönümünde açıklama yaptı. Açıklamada, Kanal İstanbul projesi için, “Deprem riski çok yüksek olan bu kentin Avrupa yakasını ikiye bölmenin yaratacağı açmazlar karar vericiler tarafından göz ardı edilmektedir" denildi.

Lisanslı Harita Kadastro Mühendisleri ve Büroları Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

Lisanslı Harita Kadastro Mühendisleri ve Büroları Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun TBMM'de yasalaştı.

Lisanslı harita kadastro mühendisleri ve bürolarına ilişkin kanun teklifi yasalaştı!

Lisanslı Harita Kadastro Mühendisleri ve Büroları Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne, TBMM Genel Kurulu'ndan onay çıktı ve yasal hale geldi.

TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası tescil yönetmeliğinde değişiklik!

TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Lisanslı Harita ve Kadastro Mühendisleri ve Büroları Tescil Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasın Dair Yönetmelik bugünkü 31447 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Lisanslı harita kadastro mühendisleri ve bürolarına yönelik teklif kabul edildi! 

Lisanslı Harita Kadastro Mühendisleri ve Büroları Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonunda kabul edildi. 

Lisanslı Harita Kadastro Mühendisleri Kanunu'nda değişiklik teklifi!

Lisanslı Harita Kadastro Mühendisleri ve Büroları Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'de onaylandı.

Lisanslı harita kadastro mühendisleri ve bürolarına yönelik teklif komisyonda!

Lisanslı Harita Kadastro Mühendisleri ve Büroları Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin, TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonundaki görüşmeleri başladı.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Çevre Mühendisleri Odası Sürekli Eğitim Merkezi Yönetmeliğinde Değişiklik!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Çevre Mühendisleri Odası Sürekli Eğitim Merkezi ve Belgelendirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Diar Yönetmelik 31427 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Çevre Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinde Değişiklik!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Çevre Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 31427 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Bilgisayar Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinde Değişiklik!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Bilgisayar Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinde Değişiklik bugünkü 31399 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinde Değişiklik!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Jeofizik Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31393 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Makina Mühendisleri İstanbul Şubesi asansör araştırması Haberi

Makina Mühendisleri İstanbul Şubesi asansör araştırması



Makina Mühendisleri İstanbul Şubesi, denetledikleri asansörlerin yüzde 89'unda "kullanılmasında sakınca yaratan kusurlar" tespit edildiğini açıkladı.


Makina Mühendisleri İstanbul Şubesi'nden yapılan açıklamada, "Şubemiz, İstanbul`da dokuz ilçe belediyesi ve beş organize sanayi bölgesi ile protokol yapmış ve bu noktadaki asansör yıllık kontrollerini gerçekleştirmiştir" denildi ve sonuçlara ilişkin şu bilgi verildi:

"Kontroller  bize bildiğimiz bir sonucu göstermiştir: 2012 ve 2013 yıllarında gerçekleştirilen 11 bin 48 adet asansörün yüzde 89`unda kullanılmasında sakınca yaratan kusurlar tespit edilmiştir. Kontrol edilen asansörler eksikliklerin giderilmesi sonrası ücretsiz olarak ikinci kontrole tabii tutulmuş ve bu kontroller sonrası ancak kontrol edilen asansörlerin yüzde 38`i uygun hale gelmiştir."


Yıllık kontroller sonucu asansörlerin uygun hale gelmesi için belediyelere, bina sorumlularına ve asansör monte eden firmaların yapması gereken işler olduğu vurgulanan açıklamada, "Kamunun can ve...