19 / 04 / 2024

Makrom Yapı gözaltı son durum

Makrom Yapı gözaltı son durum

Makrom Yapı’nın sahibi ve yöneticileri hakkında gözaltı kararı alındı. Hakkında gözaltı kararı bulunan 24 kişiden 18’i dün gözaltına alındı. 800’e yakın kişinin mağdur olduğu projelerin tanıtımlarını ise şarkıcı Petek Dinçöz yapmıştı.

Diyarbakır'da yıkılan binalardaki kusurlara ilişkin gözaltı sayısı 53'e çıktı!

"Asrın felaketi" şeklinde nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerde Diyarbakır'da yıkılan binalarla ilgili "yapım kusurları ve kolon kesme" iddialarına ilişkin gözaltına alınanların sayısı 53'e çıktı.

Depremden sonra müteahhit avı başladı! Şehir şehir gözaltı ve tutuklamalar yapılıyor! 

Adalet Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen şehirlerde Deprem Suçları Soruşturma Büroları kurulması kararını vermişti. Depremden sonra müteahhit avı başladı! Şehir şehir gözaltı ve tutuklamalar yapılıyor! 

Borsada manipülasyon iddiaları! Aralarında büyük yatırımcıların da olduğu 10 kişi hakkında gözaltı kararı!

Borsada manipülasyon yaptıkları gerekçesiyle 8 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.  Borsada temmuz ortasında kamu bankaları hisselerinde başlayan olağanüstü yükseliş ve ardından aynı hızda düşüşle ilgili yapılan işlemler sebebiyle yapıldı.

Trabzon'da kripto para vurgununda 18 kişi gözaltına alındı!

Trabzon Emniyeti, 'kripto' vurgunu gerçekleştiren 'saadet zinciri'ne ilişkin operasyonda 18 kişiyi gözaltına aldı. Saadet zincirine yapılan operasyon kapsamında 2. sınıf emniyet müdürü de gözaltına alındı.

Kastamonu sel felaketinde bir müteahhit için gözaltı kararı! 

Kastamonu'nun Bozkurt  ilçesinde meydana gelen ve çok sayıda insanın hayatına kaybettiği sel felaketi için soruşturma başlatıldı. Yapılan soruşturmada bir müteahhit için gözaltı kararı alındı. 

İzmir depremine yönelik soruşturmada gözaltı sayısı 20'ye yükseldi!

30 Ekim'de İzmir'de meydana gelen deprem sonrasında bilirkişiler tarafından hazırlanan raporda 22 kişi için gözaltı kararı çıkmıştı. 4 kentte yapılan operasyonda 20 kişi gözaltına alındı.

İzmir depremine yönelik soruşturmada gözaltı sayısı 18'e yükseldi!

30 Ekim'de İzmir'de meydana gelen deprem sonrasında bilirkişiler tarafından hazırlanan raporda 22 kişi için gözaltı kararı çıkmıştı. 4 kentte yapılan operasyonda 18 kişi gözaltına alındı.

Thodex soruşturmasında gözaltına alınan 62 kişi serbest bırakıldı! 

400 bin kişinin mağduriyetine neden olan kripto para borsası Thodex'e yönelik yapılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 62 kişi serbest bırakıldı. 

Thodex soruşturmasında gözaltı sayısı 69'a çıktı!

Kripto para borsası Thodex'e yönelik yapılan soruşturmada gözaltına alınan kişi sayısı 69'a yükseldi. 

Thodex soruşturmasında gözaltı sayısı 65'e yükseldi!

Kripto para borsası Thodex'e yönelik yapılan soruşturmada gözaltına alınan kişi sayısının 65 olduğu açıklandı. 

Ankara'da arsa dolandırıcılığı operasyonunda 106 gözaltı!

Ankara'da 2 yıldır devam eden arsa kamu arazilerinin satışını yapma vaadiyle dolandırıcılık yapan suç örgütüne karşı yapılan operasyonda 106 kişi gözaltına alındı.

Neo İnşaat'a operasyon: 12 gözaltı!

İnşaat izni olmayan projeleri maket üzerinden satan Neo İnşaat’a operasyon yapıldı. Operasyonda şirket yönetim kurulu üyelerinin de arasında bulunduğu 12 şüpheli gözaltına alındı...

Kartal'da çöken bina ile ilgili 3 kişi gözaltına alındı!

Kartal’da 21 kişinin yaşamını yitirdiği Yeşilyurt Apartmanı’ndaki yıkım soruşturmasında binanın projesini oluşturan Suzan Çayır, inşaatın teknik uygulama sorumlusu Uğur Mısırlıoğlu ve yapı ruhsat sürveyanı Arzu Keleş Boran gözaltına alındı.

Makrom Yapı gözaltı son durum Haberi

Makrom Yapı gözaltı son durum

Özellikle Esenyurt bölgesinde yapımı devam eden bir dizi konut projesinde ortaya çıkan sıkıntılar devam ederken dün önemli bir operasyon yapıldı. Söz konusu operasyon kararı mağdur ev sahiplerinin geçtiğimiz Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığı suç duyurusu sonrası gündeme geldi.


Savcılığa yapılan başvurularda şirket sahiplerinin, projede olmayan dairelerin satışını yaptığı, nitelikli dolandırıcılık suçunu işledikleri iddia edildi.


Şüpheliler projesi bile bulunmayan evlerin satışını yapmakla suçlanıyor. Toplam mağdur sayısı 800 olarak ifade ediliyor. Teslim edilmeyen dairelerin satışından 50 milyon liralık bir gelir elde edildiği kaydediliyor.


800 KİŞİ MAĞDUR OLDU

Savcılığın talimatı sonrası dün sabah erken saatlerde Mali Şube Polisi’nce Makrom Yapı Limidet Şirketi’ne yönelik operasyon yapıldı. Hakkında gözaltı kararı bulunan isimlerden Makrom Yapı’nın sahibi Lütfü Bakırcı’ya ulaşılamadı. Mali Şube Ekipleri’nin gözaltına aldığı isimler arasında, Lütfü Bakırcı’nın ağabeyi Osman...