24 / 04 / 2024

makrom yapı mahkeme

makrom yapı mahkeme

Yüzlerce daireyi sahiplerine teslim etmedikleri iddiasıyla Makrom Yapı ve arsa sahipleri hakkında açılan davanın 8. duruşması yapıldı. Bir mağdur "İnsanlardan aldıkları paraları lüks arabalara ve boy yükseltme ameliyatlarına yatırdılar" dedi.

Üsküdar Salacak’taki kaçak yapıların yıkımında son dakika: Bakanlık engelledi, mahkeme İBB haklı dedi!

İBB’nin Üsküdar Salacak’taki kaçak yapılar ile ilgili yıkım kararına gelen bakanlık engeline, mahkeme tarafından dur denildi. İşte o son dakika gelişmesi...

Mashattan için yıkım kararı gelebilir: Mahkeme yapı denetim ve iskân belgelerini iptal etti! 

Maslak'ta yıllar önce yapılan 10 blok ve 2 bin 200 konuttan oluşan Mashattan adlı sitenin yapı denetim ve iskan belgeleri sahte iskan alındığı belirtilerek, Mahkeme tarafından iptal edildi. 

Kanal İstanbul'da şok gelişme! Mahkeme resmen karar verdi! Keşif ve bilirkişi incelemesi yapılacak!

Kanal İstanbul projesinin dayanağı olan imar planı değişikliği ve “rezerv yapı alanı” kararlarına karşı açılan davada mahkeme ara kararını açıkladı. İşte dev proje ile ilgili o son dakika gelişmesi...

Lütfü Bakırcı tutuklandı!

800’e yakın mağduru olduğu ifade edilen Makrom Yapı'nın sahibi Lütfü Bakırcı tutuklandı.

Makrom Yapı mağdurlarına müjde!

Makrom Yapı projelerinden olan Makromtek Esenyurt projesi için mahkemeden çarpıcı karar geldi.

Makrom mağdurları için mahkemeden açıklama!

Makrom Yapı’nın tanıtımını yaptığı projelerden konut alan on binlerce mağdur için mahkemeden çarpıcı açıklama geldi.

Esenyurt konut mağdurları 7 Ağustos'ta toplanıyor!

Aralarında Fi Yapı, Osmanlı İnşaat, Bulut İnşaat, Uluhan Grup, Saylan İnşaat ve Makrom Yapı mağdurlarının yer aldığı grup 7 Ağustos'ta Esenyurt Belediyesi önünde toplanacak.

Lütfü Bakırcı'ya 2 bin 616 yıl hapis istemi!

Makrom Yapı'nın patronu M. Lütfü Bakırcı'nın daire satışı yapıp daireleri teslim etmediği gerekçesiyle hapsi istendi. Mağdurlar, 6 farklı projeyi satan Bakırcı ve diğer şüphelilerin cezasını çekmesini istiyor.

Makrom mağdurlarıyla dalga geçmişler!

Yüzlerce daireyi sahiplerine teslim etmedikleri iddiasıyla Makrom Yapı ve arsa sahipleri hakkında açılan davanın 8. duruşması yapıldı. Bir mağdur "İnsanlardan aldıkları paraları lüks arabalara ve boy yükseltme ameliyatlarına yatırdılar" dedi.

Lütfü Bakırcı'ya 4 bin 667 yıla kadar hapis istemi!

400 kişinin mağdur sıfatı ile yer aldığı Makrom Yapı davasının bir numaralı sanığı olan Lütfü Bakırcı hakkında 1436 yıldan 4667 yıla varan sürelerde hapis talep edildi.

Lütfü Bakırcı tahliye oldu!

Ağustos 2015'te tutuklanan Makrom Yapı'nın sahibi Lütfü Bakırcı tahliye oldu. Makrom Yapı yöneticilerinden 6'sı projede olmayan konutları satmakla suçlanmışlardı...

Makrom mağdurları yargıya sığındı!

Makrom Yapı ile projelerin arsa sahipleri Ahmet Kayıkçı ve Adem Kayıkçı'nın davası dün görüldü. İşte Makrom davasında son durum...

Makrom'a açılan dolandırıcılık davası 20 Eylül'de görülecek!

Esenyurt'taki konut mağduriyetleriyle gündeme gelen Makrom Yapı ile projelerin arsa sahipleri Ahmet Kayıkçı ve Adem Kayıkçı'nın davası 20 Eylül'de görülecek.

makrom yapı mahkeme Haberi

makrom yapı mahkeme

Esenyurt ve Tuzla’da 2011 yılında 6 farklı projeye ilişkin maket üzerinden satışını yaptıkları yüzlerce daireyi sahiplerine teslim etmedikleri iddiasıyla Makrom Yapı ve arsa sahipleri hakkında açılan davanın 8. duruşması yapıldı.  Makromtek Tuzla Projesi’nden 41 bin TL’ye daire aldığını belirten  bir vatandaş "Parayı ödedikten sonra yurtdışına gittim. 2 sene sonra geri geldim. Firmanın kapısında 4-5 tane kabadayı tipli adam vardı. ’İstanbul’da 40 bin TL’ye köpek yuvası alınmıyor. Sen nasıl daire alacaksın?’ diyerek benimle dalga geçtiler. ’Aklın varsa geri dön’ dediler" diye konuştu.


Duruşmada dinlenen şikayetçi Mehmet Çete, Esenyurt Esmiya Projesi’nden bir daireyi 76 TL bedelle satın aldığını belirterek, "59 bin TL’yi peşin verdim. Üstüne senet verdim. Dairemi de paramı da alamadım. Zararım kısmen de olsa giderilmemiştir. Senetlerimi geri aldım. Daha sonra...