25 / 04 / 2024

mal beyanı dilekçesi

mal beyanı dilekçesi

Mal beyanında bulunmayana hapis cezası verilemeyecek. Geçtiğimiz günlerde Meclis kararıyla cezaların ertelenmesinin süresi 2 yıla çıkartılmasıyla yapılan mini affın bir benzerini de Anayasa Mahkemesi yaptı.

Tapu harcı eksik beyan dilekçesi 2022!

Tapu harcını eksik beyan eden ancak sonradan pişman olan vatandaşlar yanlışlığı düzeltmek için bir dilekçe verebiliyor. İşte tapu harcı eksik beyan dilekçesi 2022...

Mal paylaşımı dava dilekçesi 2021!

Eşler arasındaki mal paylaşımı rejim esasları, Medeni Kanun kapsamında açıklanıyor. Peki, eşler arasındaki mal rejimleri nelerdir? Mal paylaşımı dava dilekçesi 2021 nasıl hazırlanır? İşte tüm merak edilenler...

Tapu harcı pişmanlık harcı dilekçesi 2020!

Tapu dairesinde gerçekleşen satış sırasında beyan edilen düşük bedel, sonrasında pişmanlık dilekçesi verilip, yükseltilebiliyor. Peki, tapu harcı pişmanlık harcı 2020 ne kadar? İşte Tapu harcı pişmanlık harcı dilekçesi...

Kiracıya icra takibi dilekçesi!

Taşınmaz mal kiralamalarında kiraya veren, kiranın ödenmesi ile birlikte aynı zamanda tahliyesini de istiyorsa, ilamsız tahliye takibi yapması gerekiyor. İşte kiracıya icra takibi dilekçesi örneği..

Kira kontratı yenileme dilekçesi!

Taşınmaz mal kiralamalarında kira kontratı belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabiliyor. Peki, süreli olarak tespit edilen kira kontratı sürenin sonunda fesih mi edilir yenilenir mi? Kira kontratı yenileme dilekçesi yazılır mı?

Kira zammı dava dilekçesi örneği!

Senelik sözleşmenin yenilenmesi halinde mal sahipleri kiraya zam yapılıyor. Yapılan zammın yüksek bulunması veya kabul edilmemesi halinde bir dilekçe ile kira zammı davası açılabiliyor. İşte kira zammı dava dilekçesi örneği..

Hazine arazisi satış dilekçesi örneği!

Hazine arazisi satın alım işlemlerinde taşınmaz malın bağlı bulunduğu ilçede ise malmüdürlüğü, İlde ise Defterdarlık Emlak Müdürlüğüne başvuru yapılması gerekiyor. İşte, hazine arazisi satış dilekçesi örneği!

Tapu şerhi dilekçesi örneği!

Tapu kütüğünde, mal sahibinin haklarını kısıtlama amacı ile belirtme yapılması için tapuya şerh konulabiliyor. Şerh koyulabilmesi için bir dilekçe ile tapu dairesine müracaat edilmesi gerekiyor. İşte tapu şerhi dilekçesi örneği..

Ayıplı mal dava dilekçesi örneği!

Ayıplı mal, tüketiciye teslimi anında, taraflarca kararlaştırılmış olan örneğe uygun olmayan, sahip olması gereken özellikleri taşımayan mal oluyor. Bu mallar için dava açılabiliyor. İşte ayıplı mal dava dilekçesi örneği..

Geçit hakkı tesisi davası dilekçesi!

Taşınma mal sahipleri, genel yola çıkmak için yeterli geçidi bulunmuyorsa; tam bir bedel karşılığında bir geçit hakkı tanınmasını komşularından isteyebiliyor. Bunun için geçit hakkı tesisi davası dilekçesi ile dava açılabiliyor..

Tapu harcı pişmanlık dilekçesi ne zaman verilir?

Gayrimenkul alım satımlarında ödenen tapu harcının, daha az ödenebilmesi için satış bedelinden az beyan ediliyor. Peki, tapu harcı pişmanlık dilekçesi ne zaman verilir?

Milli emlak arazi satın alma dilekçesi!

Milli emlak arazi satın alma işlemlerinin başında bir dilekçe ile taşınmaz malın bağlı bulunduğu malmüdürlüklerine başvuru yapmak geliyor. İşte, milli emlak arazi satın alma dilekçesi!

Haciz ihbarnamesine itiraz dilekçesi!

Borçlunun 3. şahıs elindeki menkul bir malı haciz işlemine tabi tutuluyorsa İcra Müdürü, borçluya borcunu ancak icra dairesine ödeyebileceğini bildirebiliyor. İşte, haciz ihbarnamesine itiraz dilekçesi!

mal beyanı dilekçesi Haberi

mal beyanı dilekçesi
İstanbul'da mal beyanında bulunmayan müvekkiline açılan davaya itiraz edip, insanlara ekonomik suçtan dolayı hürriyeti bağlayıcı ceza verilemeyeceğini öne süren avukatı haklı bulan bir icra hâkimi, Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu. Anayasa Mahkemesi de mal beyanında bulunmayanlara 10 günlük hapis cezası verilmesini öngören İcra İflas Kanunu'nun 337/1 maddesini iptal etti. Talebi geçtiğimiz cuma günü karara bağlayan Anayasa Mahkemesi, İcra ve İflas Kanunu 337. maddesinin 1. fıkrasının iptaline karar verdi. Mahkeme ayrıca bu konuda 1 yıl içinde yeni bir yasal düzenleme yapılması kararını da aldı. Bu kararla infaz savcılıkları, arama kararlarını durdurdu. Mahkemeler de davaları karara bağlamayarak, yeni yasal düzenlemenin yapılmasını beklemeye başladı. İptal kararıyla borçluları cezaevine göndermek tarihe karıştı. Böylece Türkiye genelinde bu madde kapsamında...