05 / 05 / 2024

Mal varlığının yüzde kaçı ikinci eşe kalır

Mal varlığının yüzde kaçı ikinci eşe kalır

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Tamer Heper'in bugün ki köşe yazısında ikinci evlilikte eşe kalan miras ile ilgili okuyucusunun sorusunu cevaplandırıyor. İşte Tamer Heper'in bugün ki köşe yazısı;

Fatma Girik mal varlığını kime bıraktı?

Uzun yıllardır Muğla'nın Bodrum ilçesinde yaşayan Fatma Girik hayata veda etti.  Peki Yeşilçam'ın usta ismi Fatma Girik mal varlığını kime bıraktı?

Etiyopya, Hedasi Barajı'nın inşaatının yüzde 74'ünü tamamladı!

Etiyopya, gelecek ay doldurmaya başlayacağı tartışmalı hale gelen Hedasi Barajı'nın yüzde 74'ünü tamamlandığını açıkladı.

Tunç Soyer mal varlığını güncelledi!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, eşi Neptün Soyer’le birlikte mal varlığını güncelledi. Çiftin 5 aylık süreçte mal varlığında herhangi bir artış olmadı...

Merkez Bankası temerrüt faiz oranını yüzde 15 olarak belirledi!

Merkez Bankası, mal ve hizmet tedarikinde geç ödemelerde uygulanacak temerrüt faiz oranını yüzde 15, alacağın tahsili masrafları için talep edilebilecek asgari giderim tutarını da 260 lira olarak belirledi.

Bodrum Otogarı'nın yüzde 40'ı tamamlandı!

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün inşaatı süren Bodrum Otogarı'nı inceledi. Gürün, 70 milyon TL'ye mal olacak otogarın yüzde 40'ının tamamlandığını açıkladı.

Fatma Girik mal varlığını yeğeni Ahu Turanlı’ya bırakacak!

Yeşilçam oyuncusu Fatma Girik’in vasiyetnamesini hazırladığı ve mal varlığının büyük kısmını yeğeni Ahu Turanlı’ya bırakacağı iddia edildi.

Mansur Yavaş mal varlığını açıkladı!

CHP tarafından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday gösterilen Mansur Yavaş, mal varlığını açıkladı.

Almanların yüzde 40'ı ev alamıyor!

Bugün Almanların yüzde 40’ı hiçbir mal varlığına sahip değil; buna banka tasarrufları da dahil. Ülkede konut sahibi olma oranı da diğer Avrupa Birliği ülkeleri arasında en düşük seviyede.

Samsun 19 Mayıs Stadı'nın yüzde 77'si tamamlandı!

145 milyon TL'ye mal olan Samsun 19 Mayıs Stadı'nın yüzde 77'si tamamlandı. 140 bin metrekare alanda yapılan Samsun 19 Mayıs Stadyumu 34 bin kişiyi ağırlayacak.

Hatay Arena Stadı'nın yüzde 30'u tamam!

Yapımına 2015 yılında başlanan Hatay Arena’nın yüzde 30’u tamamlandı. 2018’in Eylül ayında hizmete açılması planlanan stadyum 118 milyon liraya mal olacak.

Niğde'deki emekli başkomiser mal varlığını eğitime bağışladı!

Niğde'nin Ulukışla ilçesinde yaşayan emekli başkomiser Köksoy, yaklaşık 1 milyon lira değerindeki mal varlığını ve 35 yıllık beylik tabancasını ilçede yapımı devam eden İmam Hatip Kampüsüne bağışladı.

Kayseri Hacılar'da yapıların yüzde 34'ü riskli!

Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici 130 bin metrekare alanda gerçekleştirilecek ve yaklaşık 151 milyon TL'ye mal olacak kentsel dönüşüm projesini anlattı. Ekici, Hacılar'daki yapıların yüzde 34'ünün riskli durumda olduğunu belirtti.

Yeni Gaziantep stadının yüzde 90'ı tamamlandı!

TOKİ tarafından yaptırılan Yeni Gaziantep stadının yüzde 90'ı tamamlandı. 35 bin 558 kişilik olan ve yaklaşık 110 milyon TL'ye mal olan yeni stadı gezen Gaziantepspor yönetimi yetkililerden bilgi aldı.

Mal varlığının yüzde kaçı ikinci eşe kalır Haberi

Mal varlığının yüzde kaçı ikinci eşe kalır

Ben evli bir kadınım. Benim ilk evliliğim ama eşimin ikinci evliliği. Eşimin evliliğinden bir çocuğu var, bizim müşterek çocuğumuz yok. Eşime ait iki daire var. Benim önce ölmem halinde bence bir problem yok, ancak eşimin önce ölmesi halinde malvarlığının dörtte birinin bana kalacağını öğrendim. Acaba hiç olmazsa yarısına sahip olmam mümkün mü? Yasal olarak buna imkan var mı?


Size söylenen doğru. Yasal miras payları olarak eşinizin önce ölümü halinde size mirastan dörtte bir pay kalacak. Bu yasal payınız. 

Bu durumda eşinizin çocuğunun miras payı dörtte üç. Ancak bu miras payları yasal paylar. 

Bu payların içinde bir de saklı paylar var. Sizin saklı payınız yine dörtte bir. Ancak eşinizin evladının mahfus hissesi (saklı payı) miras payının yarısı. 

Yani miras payı dörtte üçtü ya, işte...