19 / 04 / 2024

Malatya imar barışı

Malatya imar barışı

Malatya'nın Arguvan ve Hekimhan ilçelerinde meydana gelen, büyüklükleri 3.0 ile 4.5 arasında değişen depremlerde ağır hasar gören 157 bina yıkılacak.

Malatya'da 88 bin 507 vatandaş imar barışından faydalandı!

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, imar barışıyla 88 bin 507 vatandaşın sıkıntısını çözdüklerini söyledi...

Malatya'da imar barışı anlatıldı!

Malatya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından imar barışı hakkında Asrin İş Adamları Derneği(ASRIAD) Malatya Şube Başkanı Aziz Özel ve yönetim kurulu üyelerine bilgi verildi.

Malatya'da imar barışı bilgilendirmesi yapıldı!

Malatya’nın Pütürge ilçesinde imar barışı hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. 

Malatya'da 88 bin 507 vatandaş imar barışından faydalandı!

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, imar barışıyla 88 bin 507 vatandaşın sıkıntısını çözdüklerini söyledi...

Malatya'da imar barışına 24 bin 535 kişi başvurdu!

31 Aralık 2017 yılından önce yapılan yapıların kayıt altına alınması için başlatılan imar barışı uygulamasına başvurular devam ediyor. Malatya’da şimdiye kadar 24 bin 535 kişi imar barışı başvurusu yaptı.

Malatya'da imar barışı anlatıldı!

Malatya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından imar barışı hakkında Asrin İş Adamları Derneği(ASRIAD) Malatya Şube Başkanı Aziz Özel ve yönetim kurulu üyelerine bilgi verildi.

İmar barışında önemli süreler!

İmar Barışı hangi tarihten önceki yapıları kapsar? İmar Barışı için hangi tarihe kadar başvuru yapılabilecek? Başvuru yapıldığı takdirde Yapı Kayıt Belgesi bedeli ne zamana kadar yatırılabilecek? İşte imar barışında önemli süreler...

Güneş Enerjisi Santralleri (GES) imar barışı kapsamında mı?

İmar Barışı Kanunu'nda belirtilen istisnai yapılara yapı kayıt belgesi düzenlenmiyor. Peki, Güneş Enerjisi Santralleri (GES) imar barışı kapsamında mı?

Sanayi yapıları imar barışından yaralanabiliyor mu?

İmar barışı kapsamında imar mevzuatına veya ruhsatına aykırı olan tüm yapılar ile barışılıyor. Peki, sanayi yapıları imar barışından yaralanabiliyor mu?

Prefabrik yapılar imar barışından yararlanabiliyor mu?

İmar barışı ile mevzuata aykırı yapıların imar sorunu sona eriyor. Peki, prefabrik yapılar imar barışından yararlanabiliyor mu?

Kooperatif yapıları için imar barışına başvurulur mu?

31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için imar barışı kapsamında yapı kayıt belgesi veriliyor. Peki, kooperatif yapıları için imar barışına başvurulabilir mi?

Tapu tahsis belgesi olanlar imar barışına başvurabilir mi?

İmar mevzuatına aykırı, 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için imar barışına başvurulabiliyor. Peki, tapu tahsis belgesi olanlar imar barışına başvurabilir mi?

15 soruda imar barışında ödeme!

İmar barışında yapı kayıt belgesi alınabilmesi için belge bedelinin ödenmesi gerekiyor. Peki, imar barışında kimler ne kadar ödeyecek? İmar barışında ödeme nasıl ve nereye yapılacak?

İmar barışıyla Türkiye'nin en büyük sorunu çözüldü!

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, imar barışı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin büyük sorununun çözüldüğünü belirten Nasır, kanunun devrim niteliğinde olduğunu söyledi. 

İmar barışıyla kat mülkiyetli tapu alınabilir!

İstanbul Zirve Yapı Denetim ve Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Cumhur Akpınar, imar barışıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Tüm yapıların yasallık kazandırılacağını belirten Akpınar, İmar barışıyla kat mülkiyetli tapu alınabileceğini söyledi.

Varlık barışı ve imar barışında süre uzar mı?

Vergi barışı, varlık barışı ve imar barışı düzenlemeleri kapsayan seçimden önce Resmi Gazete'de yayımlanan ve Meclisten geçen mali af yasasındaki detaylar belli oldu. Peki, düzenlemelerde süre uzar mı? Sizler için araştırıldı...

Malatya imar barışı Haberi

Malatya imar barışı

Malatya'nın Arguvan ve Hekimhan ilçelerinde 21 Mart tarihinden beri oluşan, büyüklükleri 3.0 ile 4.5 arasında değişen depremler sonucunda 157 bina büyük hasara yol açtı. Depremlerin sonrasında kentte çalışmalar başlatılırken, hasarlı evlerde yaşayanlar için çadır kurulup yardımlar yapıldı. Depremlerin ardından Arguvan'a bağlı 9 mahallede 106, Hekimhan ilçesine bağlı 8 mahallede ise 51 ağır hasarlı yapı tespit edildi.

İlçelerde 17 mahallede ağır hasar gören 157 yapının, kesin hasar tespiti yapıldı. Binaların yıkılıp, yerlerine yeni binaların yapılacağı belirtildi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerinin 157 ağır hasarlı yapının raporlarını İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'na (AFAD) teslim edildi

Malatya'da, 'İmar Barışı' düzenlemesiyle 25 bin 121 başvuru yapıldığı açıklandı. 'İmar barışı' kapsamında yapılan müracaatlarda, 65 milyon 68 bin liralık tahsilat...