19 / 04 / 2024

Malatya Karahan Tüneli ne durumda

Malatya Karahan Tüneli ne durumda

Ak Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznhur Çalık, Karahan Tüneli’nde çalışmaların son aşamaya geldiğini ve kısa bir süre sonra araç trafiğinin kontrollü olarak verilebileceğini söyledi.

Kömürhan Köprüsü ve Bağlantı Tüneli yarın açılıyor!

Elazığ ile Malatya'nın ulaşım ihtiyacını karşılayacak olan 5 bin 155 metre uzunluğundaki "Kömürhan Köprüsü ve Bağlantı Tüneli"nin açılışı yarın Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun katılımıyla gerçekleştirilecek. 

Yeni Kömürhan Köprüsü, Bağlantı Tüneli ve Yolu Yapım Projesi tamamlandı!

Malatya ile Elazığ arasındaki Karakaya Baraj Gölü üzerinde yapılan ve türkülere konu olan "Kömürhan Köprüsü", bağlantı tüneli ve yeni yüzüyle Doğu Anadolu'yu Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu ve Akdeniz bölgeleriyle bağlayacak..

Yağdonduran Tüneli'nin inşaatında sona geliniyor!

Sivas-Malatya kara yolu üzerinde Ulaş ilçesi sınırlarında bulunan Yağdonduran Tüneli'nin inşaatı 2021 yılında tamamlanacak.

Erkenek Tüneli hizmete giriyor!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık yaptığı açıklamada Ermenek Tüneli'nin tamamlandığını ve hizmete gireceğini söyledi.

Yeni Kömürhan Köprüsü ve Tüneli İnşaatı'nda sona gelindi!

Elazığ-Malatya il sınırında bulunan doğu ile batıyı birbirine bağlayan Yeni Kömürhan Köprüsü ve Tüneli İnşaatı'nda çalışmalar hızla devam ediyor. Projenin 2018 yılının ilk yarısında tamamlanması planlanıyor.

Malatya Çebiş Tüneli açıldı!

Malatya-Sivas karayolunda yapımı tamamlanan Çebiş Tüneli trafiğe açıldı. Açılışa katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Malatya Valisi Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve beraberindekiler, 650 metrelik tünelde bir süre yürüdü.

Malatya Karahan Tüneli açıldı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Biz Malatya'yı bulunduğu konumda, etrafındaki illerle ana koridorlarla daha hızlı bağlamak adına adeta tüneller şehri haline getiriyoruz." dedi.

Erkenek Tüneli'nin büyük bir kısmı tamamlandı!

Doğu Anadolu'yu Malatya üzerinden Akdeniz Bölgesine bağlayacak D 850 Karayolu üzerindeki Erkenek Tüneli'nin büyük bir kısmı tamamlandı. Tünelin yıl sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.

Malatya Karahan Tüneli açılış için gün sayıyor!

Malatya-Kayseri Karayolunda yapımına 2009 yılında başlanılan Karahan Tüneli birkaç güne kadar araç trafiğine açılıyor. Karahan tüneli ile birlikte 20 dakikada geçilen yol 5 dakikalık mesafeye düşecek.

Karahan Tüneli'nin inşaatında sona yaklaşıldı!

Yapımına 2009'da başlanan, Malatya ile Doğu Anadolu'daki 12 ili Kayseri üzerinden batıya bağlayacak Karahan Tüneli'ndeki çalışmalar büyük ölçüde tamamlandı.

Karahan Tüneli’nde çalışmalar son aşamada!

Elbistan’ı doğu illerine bağlayan Malatya-Darende karayolunda toplam uzunluğu 3 bin 200 metre olan Karahan Tüneli’nde çalışmaların son aşamaya geldiği ve kısa bir süre sonra araç trafiğine açılacağı bildirildi.

Çepiç Tüneli’nde inceleme yapıldı!

Ak Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya-Sivas Karayolu’nun en sıkıntılı noktalarından birisi olan Çepiç rampasının yerine yapılan 630 metre uzunluğundaki Çepiş Tüneli’nin büyük oranda bitirildiğini ve trafiğin verilmeye başladığını bildirdi.

Karahan Tüneli'nin yapımı tamamlandı!

Malatya-Kayseri-Ankara güzergahında Doğu Anadolu’daki 12 ilin batı ile bağlantısını sağlayan D300 kara yolunda yapımı yaklaşık 6 yıldır süren 1,6 kilometrelik Karahan Tüneli'nin yapımı tamamlandı.

Malatya Karahan Tüneli ne durumda Haberi

Malatya Karahan Tüneli ne durumda

Ak Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznhur Çalık, Karahan Tüneli’nde çalışmaların son aşamaya geldiğini ve kısa bir süre sonra araç trafiğinin kontrollü olarak verilebileceğini söyledi. 


Çalık, Karahan Tüneli’nden kendisinin kullandığı otomobili kullanarak geçti.

Mileltvekili Çalık beraberindeki AK Parti heyetiyle birlikte Karahan Tüneli’nde incelemelerde bulundu ve son çalışmalar hakkında bilgi aldı.


Karahan Tüneli’nin girişinde Karayolları Kontrol Şefi ve tünel bağlantı yolları yüklenici firma yöneticisinden son durum hakkında bilgi alan Çalık, “Ben şimdi arabaya binersem tüneli kullanabilir miyim?” diye sordu. Bunun üzerine Karayolları Kontrol Şefi ve firma yöneticisi, “Gidersiniz, tünelin her iki tarafından da araç trafiği kullanılabilir” şeklinde cevap verdiler.


“KARAYOLLARININ MALATYALILARA ÖZÜR BORCU VAR”

Tünelin 2011 yılında bitmiş olması gerektiğini belirten Çalık, “Ancak zeminde sıkıntı çıkması, müteahhit firmanın sıkıntı yaşaması ve problemlerin üst üste...