18 / 04 / 2024

Malatya Planetaryum ve Bilim Merkezi

Malatya Planetaryum ve Bilim Merkezi

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Planetaryum ve Bilim Merkezi projesi hazırladı. Orduzu Mişmişpark civarında kurulması planlanan Planetaryum ve Bilim Merkezi, yaklaşık 800 m2 alan üzerine kurulacak ve 5 katlı toplam 3560 m2 inşaat alanına sahip olacak.

Üç ildeki 23 adet arsa satışa sunuluyor! Belediyeler bir bir tarih açıkladı!

Malatya, Isparta ve Sivas illerinde yer alan 23 adet arsa satılıyor. Peki 3 ildeki arsaların fiyatları ve büyüklükleri ne kadar? 

Malatya'daki 4 bin 225 afet konutu yıl sonuna kadar sahiplerine teslim edilecek!

Malatya Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) İl Müdürü Mustafa Türker yaptığı son dakika açıklamasında olağanüstü bir durum olmazsa sene sonuna kadar şehir genelinde toplam 4 bin 225 afet konutunun afetzedelere tesliminin hedeflendiğini dile getirdi.

Deprem bölgesinde yaşayanlara müjde! 4 ilde yeni sanayi alanı kurulacak! Bakan Kacır resmen müjdeyi verdi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, deprem bölgesine yeni sanayi alanları kurulacağını açıkladı. Kacır, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı kararla beraber deprem bölgesi kentlerimiz Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'da toplam 2 bin 826 hektarlık yeni sanayi alanları kurac

SON DAKİKA! 10 dakika içinde tam 3 deprem birden oldu!

Son dakika deprem haberi Malatya, Kahramanmaraş ve Çanakkale’den geldi. AFAD tarafından paylaşılan verilere göre, 17.19 ile 17.27 saatleri arasında bu üç ilde birden deprem meydana geldi. İşte detaylar...

Emekliye 15 bin liralık bayram ikramiyesi resmen Meclis'te! Emeklilere bayram öncesi bomba haber!

CHP Malatya Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Veli Ağbaba, Kurban Bayramı'nda emekli ikramiyelerinin 15 bin lira olarak ödenmesi için kanun teklifi sundu. İşte ayrıntılar...

3 bin 500 TL ile 6 bin lira arasında destek ödemesi yapılacak! Yalnızca bir kez verilecek! Sakın kaçırmayın!

Devlet tarafından vatandaşlara ödenen destek ödemelerine bir yenisi daha eklendi. Adana, Adıyaman, Elazığ, Kahramanmaraş, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illerinde iç sularda balık avcılığı yapan gemilere 3 bin 500 TL ile 6 bin lira arasında destek ödemesi yapılacak.

Tarım Bakanlığı’ndan çiftçilere peş peşe müjde! Resmen açıklandı! Çiftçiler rahat bir nefes alacak!

Kırsal kalkınma destekleri çerçevesinde altyapı projelerinin değerlendirilme süreleri, depremin yaşandığı Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa'da 8 Mayıs tarihine kadar, diğer illerde ise 10 Mart tarihine kadar uzatıldı.

TOKİ'den Malatya'da 2+1 ve 3+1 ucuz konut fırsatı için son 3 gün! Sakın kaçırmayın!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Malatya projesindeki konutlar için başvurular 3 gün sonra sona erecek. İşte detaylar...

TOKİ'den Malatya'da 1.047 lira taksitle resmen 2+1 ve 3+1 konut fırsatı! Ucuz konut için hemen şimdi başvurabilirsiniz!

Yeni yatırımlar için düğmeye basan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Malatya projesinde satışları başlattı. TOKİ'nin Malatya projesinden 1047 lira taksitle konut sahibi olunabiliyor.

TOKİ'den Malatya'da 1047 TL taksitle 2+1 ve 3+1 konutlar! Malatya TOKİ başvuruları 3 gün sonra başlıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Malatya Pütürge projesi için başvuru dönemi 16 Mayıs tarihinde başlıyor. İşte TOKİ Malatya Pütürge projesi ile ilgili merak edilen detaylar...

Malatya Gelincik Tepe ve Alacakapı TOKİ projeleri sahiplerini buldu!

Malatya'da konutları hasar gören vatandaşlar için inşa edilen Gelincik Tepe ve Alacakapı TOKİ'de yer alan toplam 345 konutun kurayla dağıtım töreni gerçekleştirildi.

Malatya ve Elazığ için acele kamulaştırma kararı!

Malatya ve Elazığ illeri sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

Malatya Yeşilyurt'ta 8.5 milyon TL'ye icradan satılık fabrika ve arsası!

T.C. Malatya İcra Dairesi, Malatya ili, Yeşilyurt ilçesi, Fatih Mahallesi, 143 ada 29 parselde yer alan fabrika ve arsasını 8 milyon 557 bin 735 TL'ye satıyor...

Malatya Planetaryum ve Bilim Merkezi Haberi

Malatya Planetaryum ve Bilim Merkezi

Yaşamın her alanında vatandaşlara destek vermeyi amaçlayan Malatya Büyükşehir Belediyesi, her yaştan farklı birikime sahip insanları bilimle buluşturarak, bilgiyi kaynağından öğrenmelerini sağlamak ve bilime olan merakı tetiklemek için bilimsel çalışmaların yapılabileceği merkezler planlıyor. Bu kapsamda çalışmalar yürüten Büyükşehir Belediyesi, Planetaryum ve Bilim Merkezi projesi hazırladı.


Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, Orduzu Mişmişpark civarında kurulması planlanan Planetaryum ve Bilim Merkezi, yaklaşık 800 m2 alan üzerine kurulacak. 5 katlı toplam 3560 m2 inşaat alanına sahip olacak olan deneysel ve uygulamalı merkezlerde; açık ve kapalı sergi alanları, robot tiyatrosu, eğitim atölyeleri, deney laboratuarları, deprem simülasyon odası, planetaryum gösteri salonu, hediyelik eşya birimi, kafe ve bilim müzesi bulunuyor.


ÇAKIR: "GELECEĞİN BİLİMADAMLARI YETİŞECEK"

Günümüzde teknolojinin başdöndürücü bir hızla geliştiğini ve özellikle de çocukların teknolojik gelişmelerden...