18 / 04 / 2024

Malatya tarihi Karakaş Konağı restore edilecek

Malatya tarihi Karakaş Konağı restore edilecek

Malatya kültüründe önemli bir yere sahip olan ancak, yıllardır atıl vaziyette bulunan tarihi Karakaş Konağı, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin girişimleriyle ayağa kaldırılıyor.

Malatya'daki 24 adet gayrimenkul satılıyor! Belediye tarihi açıkladı! 

Malatya Battalgazi Belediyesi, Malatya ili, Battalgazi ilçesinde yer alan 24 adet gayrimenkulü satıyor. Peki Malatya Battalgazi'de yer alan gayrimenkullerin fiyatları ne kadar? 

Malatya Valisi Ersin Yazıcı, ilk deprem konutlarının teslim tarihi için kasım ayını işaret etti!

Malatya Valisi Ersin Yazıcı, kentte meydana gelen depremden sonra inşa edilen konutların Kasım ayında teslim edileceğini belirtti. İşte detaylar...

Malatya'nın kalbi tarihi Bakırcılar Çarşısı'nın temeli atıldı!

Yatırımlarını son sürat sürdüren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından deprem bölgesini yeniden ayağa kaldırmak amacıyla başlatılmış olan Yerinde Dönüşüm Projesi kapsamında ilk temel, Malatya'nın kalbi olan tarihi Bakırcılar Çarşısı'nda atıldı.

Malatya, bölgesel tren seferleriyle Ankara-Sivas YHT'ye bağlanacak! 20 Haziran'dan itibaren yüzde 50 indirimli! 

TCDD Taşımacılık Genel Müdürü Ufuk Yalçın, "20 Haziran tarihi itibarıyla hizmet vermeye başlayacak bölgesel tren seferleriyle Malatya'yı Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'na bağlayacağız" dedi ve hızlı tren ile Malatya-Sivas parkurunu birlikte kullananlara yüzde 50 indirim yapılacağını belirtti. 

TOKİ Malatya projesiyle 513 ucuz konut geliyor! Sakın kaçırmayın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın merakla beklenen Malatya projesinin ihale tarihi açıklandı. İşte merak edilen detaylar...

TOKİ Malatya projesi için tarih belli oldu! O ilçeye yüzlerce ucuz konut müjdesi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Malatya projesi için merakla beklenen tarihi açıkladı. TOKİ'nin Malatya projesinde 513 konut yer alacak. İşte konu ile ilgili detaylar...

TOKİ Malatya Pütürge başvuruları bugün sona eriyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Malatya Pütürge projesinde yer alan 91 adet konut için son başvuru tarihi bugün olarak belirlendi.

Malatya'daki tarihi Taş Köprü'nün restore edilmesi talebi mecliste!

Malatya'nın Arapgir ilçesinde yer alan tarihi Taş Köprü'nün restore edilmesi talebi meclis gündemine taşındı. CHP'li Ağbaba, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Malatya Sultansuyu Tarım İşletmesi'ndeki tarihi binalar yıkılacak mı?

Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Akçadağ ilçesinde bulunan Sultansuyu Tarım İşletmesinde tarihi nitelikte olduğu belirtilen binalarla ilgili açıklama yaptı.

Ahmet Misbah Demircan Malatya'da hasar gören tarihi yapıları inceledi!

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Malatya'da depremde hasar gören tarihi yapılarda incelemeler yaptı.

​Malatya'da hasar gören tarihi yapılar restore ediliyor!

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce Elazığ Sivrice merkezinde yaşanan depremde, Malatya'da hasar alan Ulu Camii ile Yeni Cami'de yenileme çalışmalarına başlandı.

TOKİ Malatya orta gelir son başvuru tarihi 30 Eylül!

TOKİ Malatya orta gelir son başvuru tarihi 30 Eylül 2019 olarak belirlendi. Projede 3 oda 1 salon konutlar bulunuyor.

Yeşilyurt Tarihi Konaklar restorasyon alanında inceleme!

AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Yeşilyurt'un tarihi ve kültürel geçmişine uygun olarak restore edilen Yeşilyurt Konaklarındaki çalışmaları yerinde inceledi. 

Malatya tarihi Karakaş Konağı restore edilecek Haberi

Malatya tarihi Karakaş Konağı restore edilecek

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından tarihi Karakaş Konağı, restore edilerek hizmete açılacak

Maliye Hazinesi’nde bulunan Karakaş Konağı’nın Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne tahsisinin gerçekleşmesi ile birlikte restore edilerek Büyükşehir Belediyesi Ek Hizmet Binası olarak kullanılması planlanıyor. Niyazi Mısri Caddesi üzerinde bulunan tarihi Karakaş Konağı’nın Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesi için Aralık 2014 tarihinde girişimde bulunuldu. Aradan geçen 11 aylık süre zarfında konağın Büyükşehir Belediyesi’ne devri gerçekleşmedi.


HAZIRLANAN PROJE, ANITLAR KURULU TARAFINDAN ONAYLANDI

Tarihi konak devredilmemesine rağmen, Malatya Büyükşehir Belediyesi, bir taraftan devir işlemlerini takip ederken, bir yandan da konağın restorasyonu için proje hazırladı. Hazırlanan proje Sivas Anıtlar Kurulu tarafından onaylanırken, projenin uygulanması için konağın devir işlemlerinin tamamlanması bekleniyor.

Konağın özgünlüğünün korunmasının esas alındığı restorasyon projesi sonrasında, tarihi Karakaş Konağı’nın Malatya Büyükşehir Belediyesi Ek Hizmet Binası olarak kullanılması...