20 / 04 / 2024

Malatya Yeşilyurtta tarihi evler restore ediliyor

Malatya Yeşilyurtta tarihi evler restore ediliyor

Yeşilyurt Belediyesi, ilçenin tarihi ve kültürel miraslarını korumak, yıpranmaya yüz tutmuş konakları sağlamlaştırmak adına başlattığı restorasyon çalışmalar kapsamında planlamaya aldığı beş evin kamulaştırma işlemlerine hız verdi.

Malatya Yeşilyurt'taki köy evleri 2024'ün baharında teslim edilecek!

Malatya'nın merkez Yeşilyurt ilçesinde köy evlerinin inşası hızla sürdürülüyor. Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 2024'ün baharında konutların teslim edilmesinin planlandığını açıkladı. İşte Malatya Yeşilyurt'taki son durum...

Malatya Yeşilyurt'taki deprem konutları Aralık'ta teslim edilecek!

Malatya'nın merkez Yeşilyurt ilçesi İkizce Mahallesi'nde yapım çalışmaları devam eden 3. etaptaki 736 deprem konutunun, teslimleri aralık ayında gerçekleştirilecek.

O Belediyede arsa satışı kapsamında usulsüzlük ve yolsuzluk yaptığı belirlenen 7 kişi tutuklandı!

Malatya Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Belediye'de Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’ndeki şüpheli işlemle ilgili 4 personeli görevden alarak, Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuştu. Olay ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı ve 7 kişi tutuklandı. 

Malatya Yeşilyurt'ta 2 bin konutun kaba inşaatı tamamlandı!

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde hayata geçirilen afet konutları, kapı ve pencerelerin takılması, çevre düzenlemesi çalışmalarının tamamlanmasından sonra hak sahiplerine verilecek.

Malatya Yeşilyurt'taki 135 afet konutunun kaba inşaatı tamamlandı!

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerden etkilenen Malatya'nın Yeşilyurt ilçesine bağlı 14 kırsal mahallede yapım çalışmaları devam eden 605 tek katlı köy tipi kalıcı afet konutundan 135 tanesinin kaba inşaatı tamamladı.

SON DAKİKA! Malatya'da 3.5 büyüklüğünde deprem!

AFAD ve Kandilli Rasathanesi tarafından resmi olarak açıklanan son dakika verilerine göre, Malatya Yeşilyurt'ta 3.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İşte AFAD tarafından yayımlanan son depremler listesi...

Karayolları bu ilde konut imarlı 4 arsa satılacak! 

Karayolları Genel Müdürlüğü Malatya Yeşilyurt'ta dört adet arsa satacak. Satışa çıkarılan arsalar konut imarlı olarak açıklandı.

Malatya yine sallandı: Son dakika deprem oldu! 4.3 şiddetinde... 

AFAD, Malatya Yeşilyurt'ta saat 09.28'de 4.3 büyüklüğünde bir deprem olduğunu duyurdu. İşte detaylar...

Malatya Yeşilyurt'taki afet konutları yükseliyor!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 tarihindeki depremlerin yıkıma sebep olduğu Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde Toplu Konut İdaresi tarafından inşae dilecek olan 8 bin 799 konutun inşası tam gaz sürüyor.

Belediye tam 7 adet arsa ve arazi satacak!

Malatya İli Yeşilyurt Belediye Başkanlığı, Malatya Yeşilyurt'ta yer alan yedi adet arsa ve araziyi satışa çıkardı.

Chery'den her cebe uygun elektrikli araç! En ucuz diye yola çıkıyor

Chery'nin Türkiye'de satışa çıkaracağı ilk elektrikli otomobili olan mini sınıf EQ1'in Türkiye'ye geliş tarihi netleşti. Modelin yüzde 54'lük ek gümrük vergisine rağmen piyasadaki en ucuz elektrikli otomobil olacağı tahmin ediliyor. İşte tüm detaylar...

Karalar bağlayan yatırımcıya Selçuk Geçer'den doların 24 TL olacağı tarih! Hemen bakmayan sonra bin pişman olur! 

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, dolar ile ilgili çok önemli bir konuyu yorumladı. Borsa yatırımcılarının da yakından izlediği Geçer, doların 24 TL`ye çıkacağı tarihi açıkladı. İşte yatırımcıların heyecanla beklediği o açıklama..

TOKİ Malatya projesiyle 513 ucuz konut geliyor! Sakın kaçırmayın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın merakla beklenen Malatya projesinin ihale tarihi açıklandı. İşte merak edilen detaylar...

Malatya Yeşilyurtta tarihi evler restore ediliyor Haberi

Malatya Yeşilyurtta tarihi evler restore ediliyor

Yeşilyurt Başkanı Hacı Uğur Polat’ın talimatıyla İmar İşleri Müdürlüğü Ekipleri, Hıroğlu Mahallesi Adıyaman Caddesi’nde bulunan 5 evin yapısal durumunu inceleyerek, teknik bir rapor hazırladı. Yeşilyurt Belediyesi Encümen’in de alınan karar ve hazırlanan rapor sonrasında Malatya Valiliği’ne yapılan başvuru ile “Koruma Amaçlı İmar Planı Kentsel Sit Alanı” bölgesinde bulunan tarihi tescilli evlerin kamulaştırılması talep edildi. Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, tarihi evlerin koruma altına alınmasının görevleri olduğunu belirterek, tarihi, kültürel bakımından zengin olan evlere sahip çıkılması gerektiğini söyledi. Belediyenin Kasım Ayı Meclis Toplantısı’nda tarihi evlerin kamulaştırılmasına yönelik Plan ve Bütçe Komisyonu gönderilen dosya üzerine açıklamalarda bulunan Başkan Polat, Yeşilyurt’un tarihi dokusunu koruyan bir belediyecilik anlayışına sahip olduklarını kaydetti.

Yeşilyurt’un tarihi özelliklerini yansıtan ev ve yaşam alanlarını koruma altına aldıklarını ifade...