20 / 04 / 2024

Maliye Bakanı Naci Ağbal

Maliye Bakanı Naci Ağbal

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararıyla getirilen teşviklere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Maliye Bakanı Naci Ağbal, KDV'nin düşürülmesinin gayrimenkul sektörünü canlandıracağını söyledi..

İstanbul Uluslararası Finans Merkezi olacak!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Uluslararası Ekonomik Gelişme Zirvesi-Çin ve Hindistan Üzerinden Global Krize Bakış ve Türkiye konferansına katıldı. Ağbal, İstanbul’u Uluslararası Finans Merkezi yapmayı istediklerini söyledi.

Naci Ağbal'dan konut vergisi açıklaması!

Maliye Bakanı Naci Ağbal konutlarda uygulanan vergi hakkında, net alanı 150 metrekareye kadar konut teslimlerinde 30 Eylül'e kadar yüzde 1 oranında KDV uygulanacağını belirtti..

Dev fonların Türkiye'ye yatırım ilgisi!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Uluslararası Para Fonu ve Dünya Bankasının Bahar Toplantıları kapsamında geldiği Washington'da AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Geçici vergi indirimleri yapılacak!

Maliye Bakanı Ağbal, kamuya borcu olanlardan vergisini düzenli ödeyenlere, tüketicilerden perakendecilere, çalışan ve emeklilere müjde verdi.

İkitelli sanayicilerinin arsa talepleri değerlendirilecek!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, İkitelli OSB'de sanayiciler ve işverenlerle buluştu. Bakan Ağbal sanayicilerin sorunlarını dinledi ve arsa taleplerini değerlendirerek, isteklerin takip edileceği sözünü verdi.

KDV'ye yeni kanun geliyor!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, 28. Vergi Haftası kapsamında düzenlenen Vergi Uygulamalarında E-Dönüşüm Panelinin açılışında bir konuşma yaptı. Ağbal, Katma Değer Vergisi kanunu ile ilgili kapsamlı bir çalışma başlattıklarını belirtti.

Varlıklarını Türkiye'ye getirenlerden hiçbir vergi alınmayacak!

Maliye Bakanı Ağbal "Varlık Barışı, büyük bir tarihi fırsattır. Vatandaşlarımıza sesleniyorum, şirketlerimize sesleniyorum, yurt dışında bu şekilde olan varlıklarını Türkiye'ye getirenlerden hiçbir şekilde, hiçbir vergi almayacağız." dedi.

Vergi yapılandırmasında son 5 gün!

Maliye Bakanı Ağbal, bazı alacakların yapılandırılmasında başvuru için 5 gün kaldığı uyarısında bulunarak, fırsatı kaçırmamak için başvuruların 25 Kasım'a kadar yapılması gerektiğini bildirdi.

Naci Ağbal'dan vergi borcunu ödemeyenlere müjde!

Bakan Ağbal, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda 2017 Merkezi Yönetim Bütçe ve 2015 Kesin Hesap Kanun Tasarısı görüşmelerine katıldı. Ağbal, vergi borcunu vaktinde ödeyemeyen vatandaşlara seslendi.

9,4 milyar lira ödenmemiş vergi borcu yapılandırıldı!

Maliye Bakanı Ağbal: "Bugün itibarıyla yaklaşık 9,4 milyar lira ödenmemiş vergi borcunu yapılandırmış durumdayız. Yine matrah ve vergi artırımı kayıt düzeltmelerinden de 1,5 milyar liralık tahakkuku yapmış olduk" dedi.

Naci Ağbal'dan vergisini düzenli ödeyenlere müjde!

Kocaeli Sanayi Odası Eylül Ayı Meclis Toplantısı'na katılan Maliye Bakanı Naci Ağbal, son dönemde yaptıkları düzenlemeler hakkında bilgi verdi.

Varlık fonu mali disipline zarar vermeyecek!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, gündeme ilişkin BloombergHT'de açıklamalarda bulundu. "Gümrük birliği anlaşmasının genişletilmesi için görüşmeler sürüyor" diyen Ağbal sözlerine şöyle devam etti:

Süper teşvik doğrudan yatırıma ivme katacak!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Süper teşvik düzenlemelerleri hayata geçtikten sonra inanıyorum ki doğrudan yatırımlar için bir ivme katacak" dedi.

Bu yıl 33,1 milyar lira kira geliri beyan edildi!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, bu yıl uygulamaya geçirilen ‘Hazır Beyan Sistemi’ni 1.4 milyon kişinin kullandığını belirterek, söz konusu sistemle toplam 45.3 milyar lira gelir beyan edildiğini ve 7.5 milyar lira vergi hesaplandığını bildirdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: Borsa bir oyun alanı değildir!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Borsa'nın sağlıklı işlemesi, firmaların sağlıklı finansmana erişiminin en önemli itici gücü olacağını belirterek'' Borsa bir oyun alanı değildir'' dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek’ten çok konuşulacak açıklamalar! ‘3 yıla azalacak’

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bakanlıklar ve yerel yönetimlerin yenilenebilir enerji ve su verimliliğine yönelik finansman ihtiyaçlarını karşılama konusunda köprü görevi gördüklerini söyleyerek, " Dünya Bankası ile toplam tutarı 895,7 milyon avro olan kredi anlaşması imzaladık” ifadelerini

Son Dakika Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Togg fabrikasını ziyaret etti

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır , Türkiye'nin yerli otomobili Togg'un üretim tesisine ziyarette bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bankalara seslendi: O dönem artık geride kalmalı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, para politikalarında sadeleşme ve sıkılaşma adımlarının devam edeceğini belirterek özel bankalara sadece tüketici kredilerine odaklandığı dönemi geride bırakmalarını söyledi. 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yardımcıları belli oldu! İşte Bakan Yardımcıları...

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yardımcıları belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından gerçekleştirilen atama kararları Resmi Gazete’de yayınlandı.

Piyasaları neler bekliyor? Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek hangi adımları atacak?

Piyasanın umutla fiyatladığı Mehmet Şimşek'in, yeni Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde Hazine ve Maliye Bakanı şeklinde görev alacağı açıklandı. Piyasalarda dikkatler artık uygulanacak politikaya odaklandı. İşte uzman isimlerin açıklamaları...

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in en zor üç sınavı!

Yeni kabinenin belli açıklanmasının ardından Mehmet Şimşek’in, Hazine ve Maliye Bakanı olması kesinleşti. Bakan Şimşek’in Merkez Bankası, TÜİK ve SPK’ya yapacağı başkan atamaları, kendisine ve güven duyulması istenen programın ilk sınavı olacak.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek kimdir? Daha önce hangi görevlerde bulundu?

Hazine ve Maliye Bakanı olarak göreve atanan Mehmet Şimşek kimdir? Mehmet Şimşek kaç yaşında, evli mi? İşte ayrıntılar...

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati'den net yanıt! Dövizde ralli olması söz konusu değil!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati dövizle ilgili son zamanlarda ortaya atılanların gerçeği yansıtmadığını belirterek, seçim sonrası rallinin söz konusu olmadığını söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati'den enflasyon açıklaması: Hızlı gerilemenin devam etmesini bekliyoruz...

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Tüketici fiyat endeksinin (TÜFE) verilerinin açıklanmasının ardından enflasyona ilişkin açıklama yaptı. 

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati'den enflasyon açıklaması! Yüzde 45'in altına gerilemesini bekliyoruz!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den kritik enflasyon mesajı geldi. Peki "Nisan ayı enflasyon oranları ne zaman açıklanacak? TÜİK Nisan ayı rakamları hangi gün belli olacak? İşte detaylar...

Son dakika! Hazine ve Maliye Bakanı Nebati’den emeklilere yeni bir müjde daha geldi!

EYT taleplerini karşıladıklarını söyleyen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, AKP hükümeti olarak bütün gayretlerinin ülke ekonomisini büyütmek ve geliştirmek olduğunu savundu. Bakan Nebati, emeklilere yönelik yeni bir müjde daha verdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati açıkladı! Faizsiz ve 1 yıl geri ödemesiz kredi paketi!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, deprem bölgesindeki şehirlerde faaliyet gösteren kadın kooperatiflerine sıfır faizle işletme harcamalarında kullanmak üzere 50 bin TL'ye kadar kredi imkanı sunulduğunu açıkladı. İşte detaylar...

Maliye Bakanı Naci Ağbal Haberi

Maliye Bakanı Naci Ağbal

AA muhabirine konuşan Maliye Bakanı Naci Ağbal, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararıyla getirilen teşviklere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Ağbal, "İş yeri satışlarında KDV'nin düşürülmesi stokları eritecek, gayrimenkul sektörünü canlandıracak" dedi.

İş yeri satışlarında KDV yüzde 18'den 8'e düştü

Maliye Bakanı Naci Ağbal, kararla getirilen bir diğer önemli teşvikin de iş yeri satışlarında KDV'nin yüzde 18'den yüzde 8'e düşürülmesi olduğunu söyledi.

Ağbal, benzer düzenlemeyi, geçtiğimiz günlerde konut sektörü için yaptıklarını hatırlatarak "Bu düzenlemeyi de aynı şekilde iş yeri stokunun eritilmesi ve bu yolla gayrimenkul sektörünün canlandırılması amacıyla hayata geçirdik. Bu yolla örneğin, KDV dahil 300 bin lira olan bir işyerinin fiyatı KDV dahil 278 bin liraya düşmüş olacak. Bu örnekte, 22 bin lira vatandaşımızın cebinde kalacak." dedi.

5 soruda iş yerinde KDV indirimi...