27 / 04 / 2024

Maliye konut satışları

Maliye konut satışları

Maliye Bakanlığı, ofis adı ile ‘konut satışına dur’ demek için yeni düzenlemeler getirdi.  Tapuda işyeri şeklinde gösterilen taşınmazlar, konut olarak kullanım için satılsa da yüzde 18 KDV’ye tabi tutulmaya başlandı. 

Konut satışlarında KDV iadesinin önü açıldı!

Maliye tarafından inşaat şirketlerinin ve müteahhitlerin şirket ortağı ve-veya ilişkili kişilere yaptıkları konut satışlarından meydana gelen KDV iadelerindeki engel çözüme kavuşturuldu.

Konut satışlarındaki KDV iadesinde hangi düzenlemeler yapıldı?

Maliye, şirket ortaklarına ve ilişkili kişilere yapılan konut satışlarından doğan KDV iadelerine ilişkin yeni bir düzenleme yaptı. KDV iadesinin önündeki engeller kaldırıldı. İşte detaylar...

Berat Albayrak: Konut satışları Haziran'da yüzde 209.7 arttı!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Konut satışları haziran ayında yüzde 209,7 artarak, tarihinin en yüksek haziran rakamlarına ulaştı" açıklamasında bulundu.

Berat Albayrak: Konut satışları Temmuz'da tarihi rekor kırdı!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, temmuz ayı konut satış istatistiklerine ilişkin olarak "Konut satışları temmuzda tüm zamanların en iyi rakamlarına ulaşarak tarihi rekor kırdı." dedi.

Berat Albayrak: Konut satışları tarihinin en yüksek Haziran rakamına ulaştı!

Konut satış rakamlarını değerlendiren Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Konut satışları geçen ay yüzde 209,7 artarak 190 bin 12 ile tarihinin en yüksek haziran rakamlarına ulaştı." dedi.

Yabancılara yapılan konut satışları 'döviz kazandırıcı işlem' sayılacak mı?

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi yabancılara yapılacak konut satışlarının 'döviz kazandırıcı işlem' sayılması için hazırlık yaptıklarını açıkladı. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise buna karşı olduğunu söylüyor.

Senetli konut satışları patladı!

Konut satışlarında senet patlaması yaşanıyor. Ağustos ’ ta markalı konutlarda senetle alım oranı yüzde 66’ya kadar çıktı. Sektör temsilcilerine göre bu durum kayıt dışını tetikliyor...

Konut satışlarında senet patlaması yaşanıyor!

Konut satışlarında senet patlaması yaşanıyor. Ağustos ’ ta markalı konutlarda senetle alım oranı yüzde 66’ya kadar çıktı. Sektör temsilcilerine göre bu durum kayıt dışını tetikliyor...

Konut satışlarında senet patlaması yaşanıyor!

Konut satışlarında senet patlaması yaşanıyor. 2014 Ağustos’ta markalı konutlarda senetle alım oranı yüzde 66’ya kadar çıktı. Sektör temsilcilerine göre ise bu durum kayıt dışını tetikliyor.

Kredi faizlerindeki artış konut satışlarını olumsuz etkiledi!

İnşaat Malzemeleri Sanayicileri Derneği'nin (İMSAD) 2014 Ağustos Sektör Raporu verilerine göre, konut satışları 2014 Temmuz ayında yaşanan yüzde 20.2'lik keskin düşüşle birlikte yılın ilk yedi ayında yüzde 9.7 geriledi...

Yapı Kredi Koray GYO Ağustos 2014 Konut Satışlarını açıkladı!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Ytaırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Yapı Kredi Koray GYO Ağustos 2014 Konut Satışlarını açıkladı.

Türkiye İMSAD: Kredi faizlerindeki artış ve siyasi istikrar beklentisi konut satışlarını olumsuz etkiledi!

Türkiye İMSAD’ın 2014 Ağustos Aylık Sektör raporuna göre, 2014’ün ilk yedi ayında konut satışları yüzde 9,7 oranında geriledi ve yeni konut fiyatlarındaki yıllık fiyat artışı yüzde 5,2 oldu...

Temmuz ayında konut satışları yüzde 20 düştü!

Faiz ortamının yanı sıra seçimler, tatilin geride kalmasıyla satışların artması gündemde Yüksek faiz oranları, ramazan ayındaki durgunluk, seçim süreci ve yaz tatili, temmuz ayında konut satışlarını yüzde 20.2 düşürdü.

Maliye konut satışları Haberi

Maliye konut satışları


Yeni Şafak Gazetesi'nden Cahit Saraçoğlu'nun haberine göre; Maliye Bakanlığı ofis ya da büroyu konut olarak satarak düşük oranlı KDV hesaplaması ile düşük vergi verilmesini önledi. 

Üstelik bu şekilde yapılan işleme ayrıca haksız yere KDV iadesi yapılıyordu. Maliye onun da önüne geçti. 

YÜZDE 18 KDV SORUNU
Maliye, konut ve işyeri satışlarına uygulanacak KDV oranı ile ilgili olarak  tapu kayıtlarını esas alarak net alanı 150 metrekareye kadar konut teslimlerinde yüzde 1, işyeri teslimlerinde ise yüzde 18 oranında KDV uyguluyordu.

Maliye artık yapı ruhsatı veya tapuda rezidans, işyeri, büro olarak gösterilen net alanı 150 metrekareye kadar olan taşınmazlar konut olarak kullanılmak üzere satılsa da yüzde 18 KDV’ye tabi tuttu.  Böylece yıllarca sürdürdüğü tapu ve ruhsat kayıtları esas alınarak KDV oranı tespit edileceği özelgeleri yayımladı.

Maliye...