28 / 03 / 2024

Maltepe Havagazı Fabrikası

Maltepe Havagazı Fabrikası

Maltepe Havagazı Fabrikası'nın yıkım sürecinde açılan dava kapsamında hazırlanan bilirkişi raporuna ilişkin basın toplantısı yapıldı.

Melih Gökçek'ten Mimarlar Odası'na yanıt!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, yıkımıyla gündemde olan Maltepe Havagazı Fabrikası ile ilgili açıklama yaptı.

Maltepe Havagazı Fabrikası'nın plan değişikliğine tepki!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Maltepe Havagazı Fabrikası alanıyla ilgili yaptığı plan değişikliğine tepki gösterdi. Tezcan Karakuş Candan, Havagazı Fabrikası'nın endüstri mirası olduğunu belirtti.

Maltepe Havagazı Fabrikası'nın plan değişikliği için dava açılacak!

TMMOB Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi, 2006 yılında yıkılan tarihi eski Maltepe Havagazı Fabrikası alanında gerçekleştirilen plan değişikliği için yargıya başvuracaklarını belirtti.

İzmirli depremzedeler için 35 milyon kira yardımı toplandı!

Tarihi Havagazı Fabrikası'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç; İzmirli depremzedeler için bu zamana kadar 35 milyon lira yardım parası toplandığını açıkladı.

Mahkemeden yıkılan Havagazı Fabrikasına yıkılmasın kararı!

Ankara Havagazı Fabrikası 2016 yılında büyükşehir belediyesi tarafından yıkılmıştı. Mimar Odası'nın açtığı dava üç sonuçlanarak yıkılan fabrikaya yıkılmasın kararı verildi.

Abdül Batur: En önemli hedefim kentsel dönüşüm!

CHP Konak Belediye Başkan Adayı Abdül Batur, Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleştirdiği basın toplantısında 9 maddelik seçim manifestosu ile yapacağı çalışmaları anlattı. Batur, "En önemli hedefim kentsel dönüşüm" dedi.

Ankara havagazı fabrikası yıkıldı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan ve bir dönem asbest iddialarıyla sık sık gündeme gelen havagazı fabrikası yıkıldı.

Maltepe Havagazı Fabrikası'nın yıkımına ilişkin bilirkişi raporu!

Maltepe Havagazı Fabrikası'nın yıkım sürecinde açılan dava kapsamında hazırlanan bilirkişi raporuna ilişkin basın toplantısı yapıldı.

Ankara Havagazı Fabrikası'nın yıkımında son durum!

25 Şubat 2017'de yıkımına başlanılan Ankara Havagazı Fabrikası'nın yıkımı durdu. CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Havagazı Fabrikası'nın yıkımına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Konak Tramvayı'nda ray döşeme çalışmaları başlıyor!

Çalışmalarını son sürat sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak Tramvayı için Tarihi Havagazı Fabrikası ile Vahap Özaltay Meydanı arasında ray döşeme çalışmalarına başlayacak

Ankara'daki eski havagazı fabrikasına ilişkin 14 soru mecliste!

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Ankara'da bulunan eski havagazı fabrikasının yıkım ve söküm süreci hakkında Başbakan Yıldırım'a 14 soru sordu..

Çevre Mühendisleri Odası, Büyükşehir’in kapısını asbest için çalacak!

Ankara Maltepe’deki Havagazı Fabrikası’nın yıkımı ile gündeme oturan ve günlerce konuşulan asbest tartışmasıyla ilgili olarak ÇMO, yeni bir girişimde bulunmaya hazırlanıyor.

Ankara'daki eski havagazı fabrikasının yıkımı TBMM gündeminde!

Ankara'daki eski havagazı fabrikasının yıkımı meclis gündemine taşındı. Konuya ilişkin soru önergesi hazırlayan CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, sorularını Bakan Soylu'ya iletti..

Ankara’da kentsel dönüşüm gündemde!

Ankara’da asbestli Havagazı Fabrikası’ndan sonra gerçekleşen kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan binalar gündeme geldi. Binada önlem alınmadan yıkımların gerçekleştiği iddia edildi.

Ankara'daki tarihi havagazı fabrikası mecliste konu oldu!

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Ankara'da tarihi havagazı fabrikasının sökümüne ve etrafa yayılan zehri meclis gündemine taşındı. Emir sorularını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya iletti..

Ankara'daki eski havagazı fabrikası TBMM'de konu oldu!

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Ankara'da bulunan eski havagazı fabrikası hakkındaki koruma kararının kaldırılmasına ve fabrika kalıntılarının asbest ölçümüne ilişkin Başbakan Yıldırım'a 7 soru sordu.

Maltepe Havagazı Fabrikası Haberi

Maltepe Havagazı Fabrikası

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Maltepe Havagazı Fabrikası'nın yıkımıyla ilgili bilirkişi raporunda "Asbest yönetmeliğinin gerektirdiği önlemler alınmadan mevzuata aykırı bir yıkım süreci yaşanmıştır" ifadesinin yer aldığını belirterek, "Rapor, halkın sağlığını tehdit eden bir potansiyelin varlığına dikkat çekiyor." dedi.


TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nde, Maltepe Havagazı Fabrikası'nın yıkım sürecinde açılan dava kapsamında hazırlanan bilirkişi raporuna ilişkin basın toplantısı düzenlendi. 


Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Candan, Maltepe Havagazı Fabrikası yıkımıyla ilgili idari mahkemeye açılan davada yürütmeyi durdurma kararı verildiğini hatırlattı. 


Candan, Büyükşehir Belediyesinin yıkım sürecinde yanıltıcı açıklamalar yaptığını savunarak, "Oysa 25 Şubat'ta yıkımına başlanan Maltepe Havagazı Fabrikası'nın hiçbir önlem alınmadan iki gün içerisinde büyük bir bölümü yıkıldı." diye konuştu. 


Havagazı Fabrikası'nda asbestli bölümün yıkılıp yıkılmadığının...