26 / 04 / 2024

Maltepe kentsel dönüşüm

Maltepe kentsel dönüşüm

Riskli yapılarını yenilemek isteyen 56 daireli site sakinleri kentsel dönüşüm için bir müteahhit ile anlaşma sağladı. Müteahhitle anlaşmayan başka müteahhit Mustafa E. akıl almaz bir yola başvurdu. 

Maltepe'de çürük binalar tahliye edildi! 

İstanbul Maltepe Belediyesi, ilçede yer alan bir sitede çürük binada yaşayan vatandaşlar için tahliye kararı aldı. Tahliye kararı sonrası evsiz kalan site sakinleri karara tepki gösterdi.

Gülsuyu ve Gülensu sakinlerinin kentsel dönüşüm isyanı!

İstanbul Maltepe Gülsuyu ve Gülensu mahalle sakinleri uzun yıllardır mahallerinin yeniden inşa edilmesini bekliyor. Mahalle halkı, uzun süredir  bölgede gerginlik yaratan kentsel dönüşüm ile ilgili taleplerini sıraladı.

Maltepe Belediye'sinden 6 mahalle için kentsel dönüşüm müjdesi! 2 ilave kat artışı verilecek!

Maltepe Belediyesi resmi sosyal medya hesabı X'ten yaptığı açıklamada, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 6 mahalle için  2 ilave kat artışı verileceğinin müjdesini açıkladı.

İstanbul'da kentsel dönüşüm hızlandı: Maltepe'de 4 bin 90,  Beşiktaş'ta 603 riskli bina yıkıldı!

Türkiye'nin en büyük nüfusuna sahip İstanbul'da beklenen olası Marmara depremi nedeniyle kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. İşte Maltepe ve Beşiktaş'taki çalışmalara ilişkin detaylar...

Vega Kentsel Dönüşüm Proje Ve Test Laboratuvarı Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Vega Kentsel Dönüşüm Proje Ve Test Laboratuvarı Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de Aybüke Kaygusuz Okucu ve Sümeyye Kaya ortaklığında kuruldu.

Gms Kentsel Dönüşüm Yapı Anonim Şirketi kuruldu!

Gms Kentsel Dönüşüm Yapı Anonim Şirketi bugün Maltepe'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Aydın Kiyan ve Müzeyyen Barut ortaklığında kuruldu.

Gülsuyu ve Gülensu sakinlerinin kentsel dönüşüm isyanı!

İstanbul Maltepe Gülsuyu ve Gülensu mahalle sakinleri uzun yıllardır mahallerinin yeniden inşa edilmesini bekliyor. Mahalle halkı, uzun süredir  bölgede gerginlik yaratan kentsel dönüşüm ile ilgili taleplerini sıraladı.

Ekşioğlu Çağdaş Yapı Kentsel Dönüşüm Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ekşioğlu Çağdaş Yapı Kentsel Dönüşüm Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de 20 bin TL sermaye bedeli ile Haydar Ekşioğlu tarafından kuruldu. 

Maltepe’nin dönüşümü masaya yatırıldı!

İstanbul'daki kentsel dönüşüm çalıştayında, 40 yıl sonra çözüme kavuşan Maltepe’nin Başıbüyük, Gülsuyu ve Gülensu mahallelerinde uygulanması planlanan kentsel dönüşüm modelleri konuşuldu.

TOKİ Maltepe kentsel dönüşüm projesinde inşaat başlıyor!

TOKİ Maltepe kentsel dönüşüm projesi için inşaat çalışmaları başlıyor. Projede teslimler 2019 Nisan'da yapılacak..

TOKİ Maltepe Başıbüyük Kentsel Dönüşüm Projesi başlıyor!

TOKİ, İstanbul Maltepe'de 305 konutluk kentsel dönüşüm projesine başlıyor. Dün yapılan ihaleye en yüksek teklifi 85 milyon 700 bin lira ile Yılkanur İnş. San ve Tic. AŞ & Bemak Asfalt Mad. San. ve Tic. Ltd. Şti. İş Ortaklığı verdi.

TOKİ Maltepe kentsel dönüşümü için geri sayım başladı!

TOKİ'nin İstanbul'da yapacağı yeni projeler ev almak isteyenler dar ve orta gelirli vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. TOKİ, Maltepe Başıbüyük Mahallesi'nde kentsel dönüşüm projesine başlıyor. Yeni proje için 14 Ağustos'ta ihaleye çıkılacak.

Gülsuyu ve Gülensu kentsel dönüşümünde vatandaş ne istiyor?

Maltepe Gülsuyu ve Gülensu mahallelerinde 10 yılı aşkın süredir kentsel dönüşüm konuşuluyor. Mahallenin ilk isteği ise ‘yerinde dönüşüm’ Mahalleyi dönüşümden sonra terk etmeyeceklerini söyleyen vatandaş “Bu mahalle bizim, bizi görsün ona göre plan proje yapsınlar. " diyor.

Maltepe Başıbüyük'te kentsel dönüşümün önü açıldı!

Maltepe Başıbüyük Mahallesi'nin yıllardır beklediği imar planları nihayet İBB Meclisi'nden geçti. 1/5000'lik planları geçen mahallede kentsel dönüşümün önü açıldı.

Maltepe Gülsuyu ve Gülensu’da kentsel dönüşüm başlıyor!

İstanbul’un ilk gecekondu mahallelerinden Gülsuyu ve Gülensu’da kentsel dönüşüm 2017’de başlıyor. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, semt sakinleriyle ortaklaşa hazırlanan projenin örnek bir dönüşüm olacağını söyledi...

Maltepe kentsel dönüşüm Haberi

Maltepe kentsel dönüşüm

Ülke genelindeki milyonlarca konutun  dönüşmesi gerekiyor. Hürriyet'te yer alan habere göre; Maltepe’deki 56 daireli Ortakçı Sitesi. İdealtepe’de 1994 senesinde yapılan  site, sahile 300-400 metre uzaklıkta yer alıyor. Site, bölgenin en gözde konumlarından birinde. 4 dönüm üzerinde yer alan sitenin arsası 90 milyon TL civarında Yeni inşa edilecek dairelere, büyüklüğüne göre, 1.6 milyon ile 4 milyon lira arasında değer veriliyor. Sitenin sakinleri, aldıkları riskli bina raporu sonrası 6 sene önce kentsel dönüşüm için adım attı. 

Site yıkıldı

Sitenin yıkılıp binaların yenilenmesi konusunda anlaşan hak sahipleri, birkaç müteahhitle görüşmelerinin ardından kararlarını verdi. 4 şirketin yüklenici olarak yer aldığı bir konsorsiyumla anlaşmalar imzalandı. Müteahhit firma, üç bloklu sitenin yıkımını Mayıs 2017’de bitirdi. Müteahhit firma, ev sahiplerine 6 aylık kiralarının ödemesini yaptı. Site sakinlerinden üçü...