27 / 04 / 2024

maltepede denizin doldurulması

maltepede denizin doldurulması

Maltepe Dolgu Alanı, Avrupa’nın en büyük yaşam spor ve eğlence merkezine dönüşüyor. Dolgu çalışması biten yatırımı basına tanıtan Başkan Kadir Topbaş, projenin Ocak 2014’te tamamlanacağını açıkladı...

Bodrum'da denizin ortasına dökülen betondan da 'imar barışı' çıktı!

Muğla Bodrum'da halk plajının ortasına beton dökerek platform ve iskele yapan turistik tesisin inşaatı tepkiler üzerine durdurulmuştu. Denizin içine dökülen beton için, imar barışından faydalanılarak yapı kayıt belgesi aldığı ortaya çıktı.

Ordu-Giresun Havalimanı'nın sahası büyütülecek!

Ordu-Giresun Havalimanı'nın kullanım sahası, çevre düzenlemeleri kapsamında denizin bir bölümünün daha doldurulmasıyla genişletilecek.

Rize'de denizin doldurulduğu yerlerde kentsel dönüşüm yapılacak mı?

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, denizin doldurulmasıyla oluşturulan alanların kentsel dönüşüm kapsamına alınıp alınmayacağı hakkında soru önergesi hazırladı..

İzmir'de denizin kaçak olarak doldurulması ile ilgili soruşturma başlatıldı!

Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’ndaki taşıt alt geçidi inşaatında gerekli yasal onay alınmadan denizi dolduran sorumlular hakkında 3621 sayılı kıyı kanununa muhalefetten işlem yapılacağı bildirildi.

Deniz İstanbul Marina Evleri denizin huzurunu lüksle bir arada sunuyor!

Keleşoğlu Holding imzasını taşıyan İstanbul’un “en büyük sahil kasabası” Denizİstanbul’un konut etaplarından olan Marina Evleri, 5 farklı villa seçeneği ile marina ve denizin huzurunu lüksle bir arada sunuyor.

Yenikapı Miting Alanı’na Etkinlik Çadırı inşa edilecek!

Büyükşehir Belediyesi, denizi doldurarak düzenlediği Yenikapı Miting Alanı’na şimdi de ‘Etkinlik Çadırı’ inşa edecek. Kurulacak çadırın maliyeti, denizin doldurulması için harcanan bedele yakın.

Denizin altından ilk su Kıbrıs'a ulaştı!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen Türkiye ve KKTC’yi denizin altından bağlayan Asrın Projesi’nde ilk su adaya ulaştı. KKTC Su Temini Projesi kapsamında deniz geçişi isale hattına su verilmeye başlandı.

Van Gölü'nün doldurulmasına mahkemeden karar!

2011 yılında meydana gelen depremlerde hasar gören Van Edremit'te inşa edilen Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü binası için Van Gölü'nün 60 metre doldurulmasında mahkemeden durdurma kararı çıktı ancak çalışmalar sürüyor...

İder Mobilya'nın Patara serisi denizin huzurunu yaşatıyor!

Modern mobilya tasarımlarındaki renkli çizgileriyle özgün tarzını yansıtan İder Mobilya, denizin mavi renginden ilham aldığı Patara koltuk takımıyla yazın güzelliğini evinize getiriyor.

1986 yılında Tüpgeçit, denizin 50 metre altından geçecekmiş!

1986 yılında iki yakayı birbirine bağlayacak Demiryolu Tüpgeçit Projesi, Eminönü-Üsküdar arasında yapılacakmış. Sondaj çalışmaları devam eden Tüpgeçit, denizin 50 metre altından geçecekmiş ve bin 950 metresi su altında olacakmış.

Endonezya'da 7.3 büyüklüğünde deprem!

Endonezya'nın doğusunda 7,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Endonezya Meteoroloji Ajansı, depremin yerel saatle 09.31'de Maluku takım adaları açıklarında, denizin 46 kilometre derinliğinde kaydedildiğini açıkladı.

Endonezya'da 7,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

Endonezya'da 7,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Endonezya Meteoroloji Ajansı, depremin yerel saatle 09.31'de Maluku takım adaları açıklarında, denizin 46 kilometre derinliğinde kaydedildiğini açıkladı.

Papua Yeni Gine'de 6,4 büyüklüğünde deprem!

ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Yeni Britanya bölgesinde 6,4 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Denizin 65 kilometre derinliğinde meydana gelen depremde herhangi bir yıkım olmadı...

maltepede denizin doldurulması Haberi

maltepede denizin doldurulması


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Avrupa’nın en büyük yaşam spor ve eğlence merkezi olacak  “Maltepe Anroşman ve Sahil Düzenleme İnşaatı Projesi”ni basın mensuplarına tanıttı. Gazetecilerle birlikte alanda araç turu atan Kadir Topbaş, İstanbul’un plansız gelişmesi nedeniyle yeterince yeşil ve sosyal donatı alanlarına sahip olmadığını, bu eksiği kapatmak için çevreye çok önemli yatırımlar yaptıklarını söyledi.


Maltepe sahilinde oluşturulan dolgu alanının uzunluğunun 3,5 kilometre, denize doğru eninin 400 metre olduğunu belirten Başkan Topbaş, toplam 1 milyon 200 bin metrekarelik alanın 101 hektarının dolgu alanı, 19 hektarının ise mevcut yeşil alandan oluştuğunu söyledi.


“Bu alan özellikle Anadolu yakasında yaşayan insanlarımızın günlük kullanımında önemli bir aktivite alanı haline gelecek” diyen Kadir Topbaş, tam 171 futbol sahası büyüklüğündeki bu alana 20 bin ağaç ve bitki...