24 / 04 / 2024

malüllük aylığı ne kadar 2020

malüllük aylığı ne kadar 2020

SGK, malullük, yaşlılık ve ölüm aylıklarının nasıl düzenleneceğine ilişkin genelge yayınladı. Buna göre malullük, yaşlılık ve ölüm aylıkları dosya bazında 1500 TL'nin altında olmayacak.

Bankalar peş peşe duyurdu! 2 milyon TL'nin aylık getirisi ne kadar?

Türk Lirası mevduat faizlerinde güncellemeler sürerken bankalardaki mevduat faizleri de pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki 2 milyon TL'nin aylık getirisi ne kadar? 

14 yıllık borsacı açıkladı! Halka arzlarda yükseliş trendi devam edecek mi?

Borsa güne yükselişle başlarken son halka arzlardaki son durum da merak ediliyor. 14 yıllık borsacı Borsa Yolunda resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda halka arzlarda yükseliş trendinin devam edip etmeyeceğini açıkladı.

İnşaat maliyetleri her ay katlanıyor: Kasım'da yıllık yüzde 66,49 artış!

İnşaat maliyet endeksi, 2023 Kasım'da aylık bazda yüzde 1,52, yıllık bazda yüzde 66,49 yükseldi. İşte TÜİK tarafından açıklanan o son dakika rakamları...

İstanbul'un enflasyonu belli oldu! Yıllık enflasyon yüzde 74,88 oldu!

İstanbul Ticaret Odası tarafından yapılan açıklamaya göre mega kent İstanbul'da aralık ayında perakende fiyatlar aylık yüzde 3,52, yıllık bazda ise, yüzde 74,88 şeklinde de oldu.

Altın tüm zamanların en yüksek yıllık kapanışına imza attı!

Son zamanlarda rekor üstüne rekor kıran altının ons fiyatı bugün 2 bin 62 dolar ile tüm zamanların en yüksek yıllık kapanışına imza attı.

Kredilere faiz ayarı geldi! Konut, taşıt ve ihtiyaç kredisinin aylık ödemeleri ne kadar?

Konut, taşıt ve ihtiyaç kredilerine faiz ayarı geldi. Peki 1 milyon TL konut kredisi, 400 bin TL taşıt kredisi ve 100 bin TL ihtiyaç kredisinin aylık ödemeleri ne kadar?

750 bin TL konut kredisinin aylık taksitleri ne kadar? İşte Ziraat, Akbank, İş Bankası, ING ve Yapı Kredi faiz oranları!

Ziraat Bankası, Akbank, İş Bankası, ING ve Yapı Kredi konut kredisi faiz oranlarını peş peşe açıkladı. Peki 750 bin TL konut kredisinin aylık taksitleri ne kadar?

Ziraat Bankası konut kredisi faizlerinde son dakika! 2 milyon TL'nin aylık taksiti ne kadar? 

Yeni bir ev sahibi olmak isteyenler konut kredisi faizlerindeki son durum ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki Ziraat Bankası konut kredisi faizlerinde son durum ne? 2 milyon TL'nin aylık taksiti ne kadar? 

Ev sahiplerinden 1 yıllık peşin kiraya yüzde 20 indirim!

Ev sahibi ile kiracı arasındaki anlaşmazlıklardan biri de konut kiraları. Ev sahipleri daireleri için 6 aylık ya da 1 yıllık peşin ödeme talep ediyor. Peşin ödemelerde ise yüzde 20 indirim yapılıyor.

Kahramanmaraş'ta 40 yıllık tapu sorunu çözüldü! Hak sahipleri tapularına kavuştu!

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Çamlık Mahallesi’nin 40 yıllık tapu sorununa resmen neşter vuruldu. Tapular hak sahiplerine verildi. İşte ayrıntılar...

2024 pasaport ücretleri belli oldu! 1,2,3 ve 10 yıllık pasaport ücretleri ne kadar oldu?

2024 yılı pasport ücretleri belli oldu. Peki 1,2,3 ve 10 yıllık pasaport ücretleri ne kadar oldu? İşte güncel pasaport ücretleri...

Merkez Bankası resmen açıkladı! Yıllık enflasyonda en belirgin artış kirada!

Merkez Bankası Aylık Fiyat Gelişmeleri Raporu'na göre yıllık enflasyon, gıda ve temel mal gruplarında gerilerken hizmet ve enerjide artış yaşandı. En belirgin aylık artış yüzde 7,91 oranıyla kira grubunda gerçekleşti.

İstanbul'un enflasyonu açıklandı: Yıllık bazda yüzde 72,73, aylık bazda yüzde 3,69 oldu! 

İstanbul'un enflasyonu aylık ve yıllık bazda açıklandı. İşte o son dakika rakamları...

malüllük aylığı ne kadar 2020 Haberi

malüllük aylığı ne kadar 2020

Emekli maaşının 1500 liraya çıkarılmasının ardından SGK; malullük, yaşlılık ve ölüm aylıklarının nasıl düzenleneceğine açıklama getirdi. Buna göre malullük, yaşlılık ve ölüm aylıkları dosya bazında 1500 TL'nin altında olmayacak, ancak kardeşler gibi hisseli olunan durumlarda hisse payı dikkate alınacak.

'Dosya bazında 1500 TL'nin altında olmayacak'

Milliyet'in haberine göre; SGK'nın yayımladığı genelgede, en düşük emekli maaşını bin 500 liraya çıkaran düzenlemenin, 2020 Nisan döneminden itibaren uygulamaya alındığı hatırlatıldı. Hem bu kanun, hem bu kanunla yürürlükten kaldırılan ilgili kanun hükümlerine göre bağlanmış ve bağlanacak malullük, yaşlılık ve ölüm aylıklarının ek ödeme dahil dosya bazında bin 500 TL'nin altında olmayacağı belirtildi.

Genelgeye göre, sigortalıları ilgilendiren diğer düzenlemeler şöyle:

-Birden fazla dosyadan aylık alanlara her bir dosya için ayrı değerlendirme yapılacak.

-Alt sınır aylığı tutarı, hak sahipleri (kardeş...