28 / 03 / 2024

Mamak Belediyesi kentsel dönüşüm

Mamak Belediyesi kentsel dönüşüm

Hazırladığı kentsel dönüşüm ve yenileme projeleriyle ilçeyi baştan sona imar eden Mamak Belediyesi, kentsel dönüşüm projelerinde aslan payını yeşil alana ayırıyor.

Mamak Belediyesi kentsel dönüşümde yeşil alana önem veriyor!

Hazırladığı kentsel dönüşüm ve yenileme projeleriyle ilçeyi baştan sona imar eden Mamak Belediyesi, kentsel dönüşüm projelerinde aslan payını yeşil alana ayırıyor.

Mamak Belediyesi'nden 440 yapıya ruhsat!

Mamak'ta yeni inşaatlar ve konutların yükselmesi istihdamın ve nüfusun artmasını beraberinde getiriyor. Mamak Belediyesi’nin bir yılda verdiği ruhsat sayısı her yıl önceki yıllara göre artarken, rakamlar Mamak’taki yapılaşmanın hızını ortaya koyuyor.

Dünyanın en büyük kentsel dönüşümü Mamak'ta yapılıyor!

Başkent'in en büyük ilçelerinden biri olan ve bir zamanlar çöplüğü, cezaevi ve gecekondusuyla anılan Mamak'ta son yıllarda büyük bir değişim rüzgarı esiyor.

Mamak Belediyesi ile İş Bankası dönüşüm protokolü imzaladı!

MAMAK Belediyesi, kentsel dönüşümü hızlandırmak ve vatandaşların minimum maliyetle daha güvenli ve modern dairelerde yaşamalarına imkân sağlamak amacıyla Türkiye İş Bankası ile kentsel dönüşüm konut kredisi protokolüne imza attı.

Mamak Belediyesi gecekondu yıkımlarına devam ediyor!

Mamak ' ın en büyük sorunu olan gecekonduya kentsel dönüşüm ve kentsel yenileme çalışmalarıyla çözümler üreten Mamak Belediyesi bir yandan ilçede gecekondu yıkımlarına devam ediyor...

Mamak Belediyesi 5 mahallede kira yardımı başlattı!

Mamak Belediyesi, beş mahallede kira yardımı başlattı. "Altıağaç-KaraağaçHüseyingazi" ve "Gülseren-Anayurt" şehir yenileme projeleri kapsamında kira yardımı alacak vatandaşlara müjdeyi, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül verdi.

Mamak Belediyesi yeni logosu!

Kentsel dönüşümde örnek ve öncü bir ilçe olmanın yanı sıra sosyal dönüşüm çalışmalarını da YeniMamak sloganıyla anlatmayı hedeflediklerini kaydeden Mamak Belediye Başkanı Mesul Akgül, yeni logonun ilçedeki çalışmaları yansıttığını söyledi...

Mamak Belediyesi, çok fonksiyonlu dev tesisin açılışını yakında yapacak!

KENTSEL dönüşümde yakaladığı başarıyı sosyal dönüşümde de sürdüren Mamak Belediyesi, Mutlu Mahallesi'nde dörtlü kompleks inşa ediyor. Tesisin başta mahalle sakinleri olmak üzere tüm Mamaklılara hizmet edeceği belirtiliyor...

Mamak'ta 4,5 yılda 3.676 ruhsat verildi!

Mamak Belediyesi modern konutların yapımına hızla devam ediyor. Mamak’ta Kentsel dönüşüm projeleri başta olmak üzere yapılaşma hızla artarken yeni ruhsat alımına göre iskân oranı yüzde 110 seviyelerine ulaşarak rekor kırdı.

Başakşehir Belediyesi kentsel dönüşümde hız kesmiyor!

Başakşehir Belediyesi, kentsel yenileme çalışmalarıyla dikkatleri çekiyor. Tamamlanan ve devam eden dönüşüm çalışmalarıyla ilçe genelindeki riskli bina oranının yüzde 50’den yüzde 15’e düşürüldüğü belirlendi. 

Arsa almak isteyenlere Mamak Belediyesi'nden büyük fırsat! Ankara'da 18 bin 794 metrekarelik 3 arsa satıyor!

Mamak Belediyesi, Ankara ili, Mamak ilçesi, Eğe ve Üreğil mahallelerinde yer alan 18 bin 794 metrekarelik 3 arsayı satıyor...

Mamak Belediyesi 53 ev satacak!

Mülkiyeti Mamak Belediyesi'ne ait 53 adet konut satışa sunuldu. Peki satışa çıkarılan konutların fiyatları ne kadar? Satışa sunulan konutlar için ne kadar ödemek gerekiyor? İşte satılık ev arayanları cezbeden ihalenin tüm detayları...

Mamak Belediyesi'nden kiracılara yüzde 20 indirim!

2021 yılı ilk meclis toplantısını gerçekleştiren Mamak Belediyesi, Haziran ayına kadar kira ödemelerinde yüzde 20 indirim yapılmasına karar verdi. 

Mamak Belediyesi Sağlık Bilimleri Yüksek Teknoloji Araştırma Vakfı'na arazi mi tahsis etti? 

2013 yılında hizmet veren Ankara Mamak Belediyesi'nin, Sağlık Bilimleri Yüksek Teknoloji Araştırma Vakfı'na arazi tahsis ettiği iddia edildi.

Mamak Belediyesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 248 konut teslim edildi!

Mamak Belediyesi Kentsel Dönüşüm Projesinin ikinci etabı kapsamında tamamlanan 248 konut, hak sahiplerine kura ile teslim edildi...

Kocasinan Belediyesi kentsel dönüşüm projelerine devam ediyor!

Kocasinan Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Yunus Emre Mahallesi’nde, 112 daire ve ticaret alanlarıyla ilgili müteahhitlerle anlaşma sağladıklarını açıkladı.

Mamak Belediyesi'nden 3.6 milyon TL'ye satılık arsa!

Mamak Belediyesi, Duralialıç Mahallesi'ndeki 3 bin 481 metrekare büyüklüğündeki arsayı ihale ile satıyor. İhale 3 Temmuz'da gerçekleşecek..

 Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm projesinde 771 konut teslim edildi!

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Mamak Belediyesi işbirliği ile 11 etap ve 14 mahallede uygulanan Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında 771 konut kura ile sahiplerine teslim edildi. 

Mamak Belediyesi'nden 10 milyon TL'ye satılık 3 arsa!

Mamak Belediyesi, Üreğil Mahallesi'ndeki 3 adet imarlı parselin hisselerini ihale ile satıyor. İhale 27 Mart'ta gerçekleşecek...

Mamak Belediyesi'nden 10 milyon TL'ye satılık 3 arsa!

Mamak Belediyesi sınırları içerisinde Üreğil Mahallesi’nde bulunan 3 adet imarlı arsa 10 milyon 162 bin TL bedel ile satışa sunuldu. 

Mamak Belediyesi kentsel dönüşüm kura çekilişi yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TOKİ ve Mamak Belediyesi ortaklığında hayata geçirilen Mamak kentsel dönüşüm kura çekilişi yapıldı.

Erenler Belediyesi Kentsel Dönüşüm 1. Etap'ta tapular teslim edildi!

Erenler Belediyesi Kentsel Dönüşüm 1. Etap Tapu Teslim Töreni'nde konuşan Bakan Özhaseki: "Türkiye'de adeta bir seferberlik başlatıyoruz. Bu seferberlik neticesinde ne kadar depreme dayanıksız yapımız varsa Allah'ın izniyle 15 sene içerisinde hepsini yenileyeceğiz" dedi.

Mamak Belediyesi kentsel dönüşüm Haberi

Mamak Belediyesi kentsel dönüşüm

Temeli geçtiğimiz günlerde 870 konutla atılan Altıağaç-KaraağaçHüseyingazi Kentsel Yenileme Projesi 575 000 metrekarelik alanda uygulanacak. Binlerce metrekarelik alanı kapsayan bu projenin yüzde 57'si ise yeşil alana ayrıldı. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül; "Cezaevi, çöplüğü ve gecekondularıyla anılan Mamak tabiri caizse küllerinden doğuyor. Kavgasız gürültüsüz binlerce gecekondunun yıkıldığı Mamak geçirdiği dönüşümü yeşil ile taçlandırıyor. Projelerimizin büyük bir bölümünü yeşil alana ayırıyoruz. Gelecek nesillere kentsel sorunlarından kurtulmuş yemyeşil bir Mamak bırakmayı hedefliyoruz" dedi. 


Binlerce konut 

TOKİ ile işbirliği çerçevesinde yapılan Altıağaç-Karaağaç ve Hüseyingazi Kentsel Yenileme Projesi Kapsamında binlerce konut inşa edilecek. 5420 modern konutun inşa edileceği proje kapsamında 4 cami, 2 ticaret merkezi, 4 okul, 2 sosyo-kültürel tesis, 1 Kızılay aşevi bulunuyor. Hak sahiplerinin yüzde seksen sekizi ile anlaşma sağlanarak 1400 gecekondudan 1150'si...