28 / 03 / 2024

Manisa imar projeleri

Manisa imar projeleri

MANİSA'da imar durumunu öğrenmek isteyen vatandaşlar imar durumları hakkında bililendirmeyi belediyeye gitmeden öğrenebiliyorlar.

Manisa'da imar çalışmaları hızlandırıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkaya, İzmir 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürü Osman Aslan'ı ziyaret etti.

Manisa'da kentsel yenileme projesi!

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin Hafsa Sultan Mahallesinde yapmayı planladığı kentsel yenileme projesi Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Aralık ayı Meclis Toplantısı'nda gündeme geldi.

İmar planı engel oldu, Manisa kaybetti!

Alaşehir’de yapılacak olan Özel Sarıkız Hastanesi’nin temeli düzenlenen törenle atıldı. İlçenin ilk özel hastanesi olacak Sarıkız Hastanesi’nin temel atma törenine, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de katıldı.

İmar planı çeşitleri nelerdir?

İmar planı, şehir planlamada dikkate alınan bir düzenlemedir. Şehir ve çevre planlama stratejilerinde farklı imar projeleri devreye girer. Peki imar planı nedir, imar planı çeşitleri nelerdir ve özellikleri nelerdir? İşte imar planı ve çeşitleri hakkında bilinmesi gerekenler...

Manisa’nın imar planına Şehir Plancıları Odası'ndan itiraz!

MHP'li Manisa Büyükşehir Belediyesi'nce hazırlanan ve Şehzadeler ile Yunusemre ilçelerini kapsayan 1/500 ölçekli revizyon imar planının askı süreci biterken, plana ilişkin itirazlar sürüyor.

Manisa Saruhanlı'da 6 yıllık imar uygulamaları tamamlandı!

Manisa'ya bağlı Saruhanlı Belediyesi tarafından Cengiz Topel Mahallesi’nde 3 cadde ve 4 sokağında hayata geçen 6 yıllık imar uygulaması sonuçlandı. 

Manisa'da 30 yıllık imar sorunu çözüme kavuşuyor! 

Manisa'da uzun süredir yılan hikayesine gelen imar sorunları çözüme kavuşuyor. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, imar çalışmalarında son gelinen aşamayı anlattı. 

Manisa'nın imar planları masaya yatırıldı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Manisa’nın imar planları için Yunusemre Belediyesi ile toplantı gerçekleştirildi.

Manisa Şehzadeler'in imar planları masaya yatırıldı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, imar planı çalışmalarında gelinen son durum hakkında görüş alışverişi yapmak için Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ile bir araya geldi.

Irak'ın Diyala vilayetinde koronavirüs nedeniyle imar projeleri durduruldu!

Irak'ta tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarında yaşanan artış sebebiyle Diyala vilayetindeki tüm imar projeleri durduruldu.

Manisa Nurlupınar'da imar planı isyanı!

Manisa'da yıllar boyunca imar planı bekleyen Nurlupınar mahallesi halkı isyan etti. Siyasetçiler yıllar boyunca bu mahalleye bir tek çivi bile çakmadı.

Manisa'da imar barışı için 16 bin 932 başvuru!

31 Aralık 2017 tarihinden önce inşa edilmiş  olan yapıların imar ve iskan sorununun çözülmesi amacıyla hayata geçirilen imar barışından yararlanmak için 16 bin 932 yapı sahibi Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne başvuru yaptı.

Manisa’nın imar planı için yoğun mesai!

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü makamında ziyaret ederek imar planı hakkında görüş alışverişi yaptı.

Manisa'nın imar planı için yoğun mesai!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, imar planı çalışmalarında yapılan son durumla ilgili görüş alışverişi yapmak için Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi ve Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ile buluştu.

Manisa'da meclis üyeleri ve STK'lara imar planı çalışmaları anlatıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan ve şehir merkezinde 1989'dan beri yapılmayan Manisa Merkez imar planları belediye meclis üyeleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerine anlatıldı.

Manisa'da imar planları için çalışmalar hız kazandı!

Manisa heyeti, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Hadi Tunç ile görüşerek, Manisa’nın imar planlarını masaya yatırdı.

Manisa imar projeleri Haberi

Manisa imar projeleri

MANİSA'da imar durumunu öğrenmek isteyen parsel sahipleri belediyeye gelmelerine gerek kalmadan 'E-İmar Sistemi'ne bilgisayar, tablet ve cep telefonlarından ulaşarak imar durumunu sorgulayıp çıktısını alabilecek. Manisa Büyükşehir Belediyesi'nde Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı ile İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen İmar Bilgi Sistemi kurulması çalışmaları tamamlanarak belediyenin resmi internet sitesinde halka açıldı. Manisa Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Metin Memiş, uygulamanın çağdaş belediyecilik anlayışıyla hayata geçirildiğini belirterek, "E-imar, vatandaşlarımızın ada, parsel ya da adres sorgulaması yaparak imar durumunu sorgulayıp çıktısını alabildikleri bir uygulamadır. Ancak sorgu tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Hukuki bir geçerliliğinin bulunmadığını vatandaşlarımız unutmamalıdır. Hedefimiz tüm daire başkanlıklarının vatandaşla olan ilişkilerini daha hızlı ve şeffaf hale getirip günümüz teknolojileriyle uyumlu hale getirmektir. Bu bağlamda diğer daire başkanlıklarıyla da çalışmalarımız...