18 / 04 / 2024

manisa inşaat alanı denetimi

manisa inşaat alanı denetimi

Manisa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, usullere uygun olmayan inşaat alanlarına yönelik şehir içindeki mahallelerde denetim yaptı. Yapılan denetimlerde usullere uymayanlar hakkında Kabahatler Kanunu ve Zabıta Talimatnamesi’ne göre gerekli ceza-i işl

Bornova Anadolu Lisesi'nin koru alanının inşaat alanına çevrilmesine büyük tepki!

İzmir Bornova Anadolu Lisesi'nin koru alanının inşaat alanına çevrilmesine öğrencilerden büyük tepki geldi Söz konusu inşaat durduruldu fakat belirsizlik hala devam ediyor.

Milyonluk arsa için imar değişikliği! Ankara'daki o arsanın inşaat alanı artırıldı! 

AKP’li vekil Cantürk Alagöz'ün Ankara'nın Çankaya ilçesindeki arsasının inşaat alanının artırılması için imar planı değiştirildi.

Ağaoğlu Milas projesini büyüttü! İnşaat alanı 750 bin metrekareden 1 milyon metrekareye çıktı!

Ali Ağaoğlu’nun Bodrum ile Milas arasında hayata geçireceği projesi resmen büyüdü. Ağoğlu Milas projesinin inşaat alanı 750 bin metrekareden 1 milyon metrekareye çıkartıldı. 

İnşaat alanı nedir? İnşaat alanı nasıl hesaplanır?

Herhangi bir binanın arsa içindeki kurulum alanını belirlemeye yarayan inşaat alanı, yeni bir yapının oluşturulma sürecinde önemlidir. Bu alan, alıcı, satıcı ve müteahhit tarafından bilinmelidir. Peki inşaat alanı nasıl hesaplanır ve nasıl öğrenilir? İşte inşaat alanı hakkındaki tüm detaylar…

Kemer Country’deki golf sahaları için yeni imar planı geldi: İnşaat alanı yaklaşık 50 bin metrekare düşürüldü!

Demirören Grubu’nun kredi borcuna karşılık Ziraat Bankası’na devredilen ve villa inşaatlarına başlanan Kemer Country’nin golf sahaları için yapılan imar planlarının yürütmesi durdurulmuştu. Bakanlık'tan yeni plan hazırlandı. Bu kapsamda, inşaat alanı yaklaşık 50 bin metrekare düşürüldü.

Avcılar'da inşaat alanında göçük meydana geldi!

İstanbul Avcılar'da inşaat alanında göçük meydana geldi. Yaşanan olayda işçilerden biri göçük altından çıkarılırken, diğer işçiyi kurtarma çalışmaları sürüyor.

Alper Taşdelen çevredeki binaların temeline zarar veren inşaat alanını inceledi!

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Ankara Çankaya'da çevredeki binaların temeline zarar verdiği belirtilen inşaat alanını inceledi.

Türk şirketleri inşaat alanında Kazakistan'dan 27 milyar dolarlık iş aldı! 

Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly, Türk şirketlerinin inşaat alanında Kazakistan devletinden aldığı işlerin hacmi 27 milyar dolar olduğunu dile getirdi. 

Elizabeth Kiondo: Tanzanya'da inşaat alanında yatırım fırsatları var!

Tanzanya'nın Ankara Büyükelçisi Elizabeth Kiondo yaptığı açıklamada Tanzanya'da bebek ve yetişkin bezi üretimi, tekstil ve mobilya, inşaat, tarım ve sağlık malzemeleri alanında yatırım fırsatları olduğunu dile getirdi.

Ankara'da inşaat alanındaki toprak kayması sonucu ölen işçilerin sayısı 2'ye yükseldi!

Ankara Çankaya Mustafa Kemal Mahallesi'nde inşaat alanındaki toprak kayması sonucu ölen işçilerin sayısı 2'ye yükseldi...

Kahramanmaraş'ta inşaat alanında toprak kayması: 2 ölü!

Kahramanmaraş'ta inşaat alanında yaşanan toprak kayması sonucu 2 işçi yaşamını yitirdi.

Kazakistan'da inşaat alanında faaliyet gösteren işletmelerin çalışmalarına izin verildi!

Kazakistan'da bugün itibarıyla ülkedeki ulaştırma, depolama, tarım, otomobil, inşaat ve finans alanında faaliyet gösteren işletmelerin sıhhi kurallara sıkı bir biçimde uyulması şartıyla çalışmasına izin verildi.

İnşaat alanının büyüklüğü denetimcinin görev süresini belirleyecek!

Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelik değişikliğine göre, yapı denetim kuruluşlarının ve yapı denetim elemanlarının görev süresi, toplam yapı inşaat alanının büyüklüğüne göre belirlenecek.

manisa inşaat alanı denetimi Haberi

manisa inşaat alanı denetimi

Manisa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, son zamanlarda vatandaşların sıkça şikayet ettiği inşaat alanlarına yönelik denetim yaptı. İnşaat esnasında çevreyi rahatsız edenler ve usullere uymayanları ikaz ettiklerini belirten Zabıta Müdürü Aydoğan İra, konuya ilişkin yaptığı açıklamada özellikle inşaata ait koruyucu bantların çekilmediğine dikkat çekti. İra açıklamasında şunlara yer verdi, “İnşaat denetimlerinde karşımıza çıkan en büyük eksiklik inşaata ait koruyucu bantların ya da tahta perdelerin olmadığı oldu. Ayrıca inşaat demirlerinin yol ortasına gelişigüzel bırakıldığını tespit ettik. Elbette bu durum trafiği aksattığı gibi yayaları da rahatsız etmektedir.


Denetimlerimizde bu şekilde inşaat çalışması yapanlara Kabahatler Kanunu ve Zabıta Talimatnamesi’ne göre gerekli ceza-i işlem uyguladık. Normal şartlarda her inşaat alanına nizami olarak koruma bantı ve tahta perdesi çekilmesi gerekmektedir. Sorumluluğumuz olan her alanda olduğu...