16 / 04 / 2024

Manisa Kulada bina yıkım işlemleri devam ediyor

Manisa Kulada bina yıkım işlemleri devam ediyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Kula ilçe merkezinde Orhan Acar binasıyla başlattığı kamulaştırma çalışmaları, hafta sonu da çevredeki binaların yıkımıyla devam etti.

Manisa'daki 103 bin bağımsız bölümün risk analizi yapıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesinin Manisa Celal Bayar Üniversitesi işbirliğiyle şehirdeki 103 bin bağımsız bölümde bina risk analizi gerçekleştirildi. 

Manisa'nın röntgeni çekiliyor! Toplam 600 bin bağımsız yapıdan 103 bin adetine risk analizi yapıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin Manisa Celal Bayar Üniversitesi işbirliğiyle, Manisa’daki 17 ilçede 600 bin bağımsız yapının depreme dayanıklılık testi için İşbirliği protokolünün imzalanmasının ardından 103 bin bağımsız bölümde bina risk analizi gerçekleştirildi. 

İzmir ve Manisa’da acil yıkılması gereken 53 bina 1407 bağımsız birim var!

SÖZCÜ, resmi yetkililer tarafından hasar tespit çalışmaları sonrasında düzenlenen bilgi notuna ulaştı. Buna göre İzmir ve Manisa’da ağır ve acil yıkılması gereken bina sayısının 53, bağımsız birim sayısının ise bin 407 olduğu belirlendi. 

İzmir'deki deprem Manisa'da bir binada çatlaklar oluşturdu! Bina tahliye edildi!

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde, merkez üssü Ege Denizi'nin Seferihisar açıkları olan 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından çatlaklar oluşan apartman boşaltıldı.

Manisa Şehzadeler'de 7 katlı hasarlı bina tahliye edildi!

Manisa merkezli depremler sonrasında Şehzadeler ilçesinde 7 katlı bir apartmanda büyük hasar meydana geldi. Derin çatlaklar sonucunda binanın tahliye edilmesine karar verildi.

Manisa'da 305 bina ağır hasarlı!

Manisa Valiliği, Manisa Akhisar ilçesinde meydana gelen 4,8 büyüklüğündeki depreme ilişkin herhangi bir olumsuzluğun bulunmadığını belirtildi...

Manisa’daki depremde metruk bina çöktü, cami ve okul hasar gördü!

Manisa Akhisar’da meydana gelen 4,8 büyüklüğündeki depremde metruk bir evin çöktüğü, bir minare ve okulun hasar gördüğü tespit edildi.

Manisa'da 5 bin 731 riskli bina var! 

Manisa'da 22 Ocak'tan bugüne yaşanan depremlerde Saruhanlı, Soma, Aksihar ve Kırkağaç ilçelerinde toplam 275 ağır hasarlı, 596 az hasarlı konut tespit edildi... 

Manisa'da 4 ilçede 275 ağır hasarlı konut var! 

Manisa Valiliği, Kırkağaç'ta, Akhisar'da, Saruhanlı'da ve Soma'da hasar tespiti çalışması yapıldığını açıkladı. 68 mahallede gerçekleştirilen hasar tespit çalışmasında 4 ilçede toplam 275 ağır hasarlı bina tespit edildi...

Manisa'da ki depremde 5 bina hasar aldı!

Bu sabah Ankara'da yaşanan depremin ardından Manisa'da da artçı depremler meydana geldi. Manisa'da depremin ardından 5 metruk bina yıkıldı, 4 kişinin ise yaralandığı bilgisi geldi...

Manisa'nın yeni fay hattı, imar haritalarına işlendi!

Manisa fay hattı ortaya çıkarıldı. Yeni hat imar haritalarına kaydedildi. Manisa'da imar haritalarına işlenen fay hattı doğrultusunda bina stoğu gözden geçirilecek.

Manisa Demirci Meslek Yüksekokulu'na ek bina geliyor!

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Demirci Meslek Yüksekokulu'nun olduğu binanın yan tarafında Manisa Büyükşehir Belediyesine ait olan arsa, meslek yüksekokuluna ek bina yapılmak üzere üniversiteye bedelsiz devredildi

Manisa PTT Başmüdürlüğü'nün bina kiralama işlemleri TBMM'de!

Manisa PTT Başmüdürlüğü tarafından yapılan bina kiralama işlemleri meclis gündeminde konu oldu. CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Manisa Kulada bina yıkım işlemleri devam ediyor Haberi

Manisa Kulada bina yıkım işlemleri devam ediyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Kula’da yürütülen çalışmalar kapsamında Orhan Acar binası ve yanında bulunan iki binanın yıkım işi hızla devam ediyor. Yıkım işinin tamamlanmasının ardından alanın yol, yan yol ve yeşil alan olarak düzenlenmesi için gerekli proje çalışmalarının Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlandığını belirten Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, çalışmaları bizzat takip etti. Yıkım öncesi çevre güvenliğinin sağlanmasının ardından çalışma ilk olarak daha küçük olan iki binadan başladı. Kısa sürede yıkılan binaların ardından Orhan Acar’a ait beş katlı binanın yıkımı için gerekli çalışmalar başlatıldı. Çalışmaları bizzat takip eden ve gerekli çalışmaları kontrol eden Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, yıkım işini seyreden vatandaşlar ile sohbet etti.


"ÇOK ÖNEMLİ BİR ÇALIŞMA"

Vatandaşların büyük memnuniyetle karşıladıkları yıkım çalışmasının mahalleleri için oldukça önemli olduğunu vurgulayan...