19 / 04 / 2024

manisa müze projeleri onaylandı mı

manisa müze projeleri onaylandı mı

Manisa İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Hamdi Karayel, eski İl Özel İdare bahçesine yapılacak Arkeoloji ve Etnografya Müzesi'nin projesinin Bakanlık tarafından onaylandığını açıkladı.

Manisa Yuntdağı'ndaki taş binalar müze oluyor!

Yuntdağı bölgesinde yörenin kültürünün yaşatmak için kurulan Obasya’daki taş binalar ‘Yuntdağları zaman geçidi’ müzesi olarak hizmet verecek. Taş binaların müze olarak hizmet vermesini öngören protokol belediye ve kooperatif arasında imzalandı.

Anemon Oteller Zinciri Manisa'da müze yapacak!

Anemon Oteller Zinciri Onursal Başkanı İsmail Akçura, Manisa'ya bir müze kazandıracak. İsmail Akçura Manisa'ya ve Türkiye'ye söz verdikleri 10 milyon lira bedelli müze inşaatına ağustos ayında başlayacaklarını açıkladı.

Manisa'da müze inşaatı başlıyor!

Manisa Anemon Oteller Zinciri Onursal Başkanı İsmail Akçura, Vali Bektaş'ın görev yaptığı 13 ayın değerlendirildiği programda, müze projelerinin hazır olduğunu, Ağustos ayında çalışmaya başlayacaklarını söyledi.

Alkatraz hapishanesi müze oldu!

Bir zamanlar kaçılmasına imkansız gözüyle bakılan San Francisco açıklarındaki ada hapishane Alkatraz, günümüzde müze olarak kullanılmaya başladı. Aralarında ünlü suçluları da ağırlayan hapishane özellikle Alkatraz Kuşçuşu filmiyle tanınıyor.

Hilton Müze Otel inşaatında sona gelindi!

İçerisinde, "Dünya'nın en uzun" tek parça mozaiğinin yanı sıra, milattan önce ve sonraki dönemlere ait çok sayıda mozaik eserler ile çeşitli Roma şehri kalıntılarının da sergileneceği Hilton Müze Otel, dikkat çeken mimarisinde sona yaklaşıyor.

Konya Beyşehir'e müze yapılmalı!

Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüseyin Muşmal, tarihi ve kültürel zenginlikleri ile ön plana çıkan Konya’nın Beyşehir ilçesine bir kent ya da etnografya müze kurulmasının gerekli olduğunu söyledi.

Adana müze kompleksi ilk etabında son aşamaya gelindi!

ADANA Valisi Mustafa Büyük, Milli Mensucat Fabrikası'nın bulunduğu 68 bin 530 metrekareye kurulacak müze kompleksinin ilk etabında son aşamaya gelindiğini, kompleksin, Ortadoğu'nun en büyük müzesi arasında yer alacağını söyledi.

Haleplibahçe Müze Kompleksi'nde sona gelindi!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Türkiye'nin en büyük müze kompleksi olan Haleplibahçe Müze Kompleksi'ni gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Haleplibahçe Müze Kompleksi açılış tarihi!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Türkiye'nin en büyük müze kompleksi olan Haleplibahçe Müze Kompleksi'ni gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

İnönü Müze Evi işlev kazanacak!

İnönü Vakfı Başkanı Özden Toker’le birlikte İsmet İnönü’nün doğduğu evi gezen Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, müze evin daha işlevsel hale gelmesi için birlikte hareket etme kararı aldıklarını söyledi.

Haleplibahçe Müze Kompleksi 2 ay sonra açılacak!

Hizmete açıldığında Türkiye'nin en büyük müzesi unvanına sahip olacak "Haleplibahçe Müze Kompleksi"nde, teşhir edilecek yaklaşık 10 bin eserin bulunduğu döneme ilişkin görsel canlandırmalar yer alacak

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan Şehitler Abidesi müze inşaatı açıklaması!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, 2007 yılında yapılan protokol ile Şehitler Abidesi'nin bulunduğu alanı Kültür ve Turizm Bakanlığı'na devrettiklerini belirterek "Müze inşaatıyla bir alakamız yoktur" dedi..

Tarihi Sirkeci Garı müze oluyor!

Tarihi Sirkeci Garı, müze olarak yeniden düzenleniyor. Karar İBB Meclisi'nde onaylandı, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a yetki verildi..

manisa müze projeleri onaylandı mı Haberi

manisa müze projeleri onaylandı mı

Manisa İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Hamdi Karayel, eski İl Özel İdare bahçesine yapılacak Arkeoloji ve Etnografya Müzesi'nin projesinin Bakanlık tarafından onaylandığını açıkladı. 


İki ay içinde çalışmalar başlar Anemon Otelleri Onursal Başkanı İsmail Akçura'nm sponsor olduğu müzenin Manisa turizmini canlandıracağını kaydeden Karayel, iki ay içinde inşaat çalışmalarına başlanmasının beklendiğini bildirdi. Ülkeye örnek olacak bir müze yapılacağını belirten Karayel, 10 dönümdeki inşaatın tamamlanmasının ardından başlayacak Teşhir ve Tanzim Projesinin süresinin 20 ay olduğunu söyledi. Çarşı Mahallesindeki mevcut Manisa Müzesi'nin alanlarının sınırlı olmasından dolayı tarihi eserlerin bir bölümünün sergilenemediğini ifade eden Karayel, yeni yapılacak müze sayesinde 40 bin eserin rahatlıkla sergileneceğini söyledi. 2 bölümden oluşan Manisa Müzesinde Arkeoloji bölümünün kapalı olduğu ve eserlerin depolarda beklediği bilinirken, yeni müzede bu eserler en...