26 / 04 / 2024

Manisa restorasyon

Manisa restorasyon

MANİSA'nın Şehzadeler ilçesinde bulunan ve toprak kayması nedeniyle bir bölümü yerin altında kalan tarihi Gülgün Hatun Dere Mescidi için restorasyon çalışmaları başlatıldı

Manisa'da 12 milyon TL'lik kamulaştırma tamamlandı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, bölgedeki tarihi yapıları korumak ve restore etmek için çalışma başlattı. İlçede kamulaştırma başladı.

Manisa Atatürk Evi restore edilecek!

Jeopark Belediyeler Birliği ile Salihli Belediyesi arasında, tarihi tescilli Atatürk Evi’nin restorasyonu için protokol imzalandı.

Manisa'da restorasyon çalışmaları sürüyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, Gülgün Hatun Hamamı’nda devam eden restorasyon çalışmalarını inceledi. Yılmaz Gençoğlu “Büyükşehir Belediyesi tarafından tarihi doku canlandırılacak” dedi.

Manisa'daki Tarihi Kula Çarşısı'nın restorasyon çalışmaları başladı!

Manisa Kula'daki Tarihi Kula Çarşısı'nın restorasyon çalışmalarının başladığı belirtildi. Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, restorasyonun 10 ayda tamamlanmasının planlandığını dile getirdi.

Manisa'daki Atatürk Evi restore edilecek!

Manisa Salihli’nin Adala Mahallesi’nde bulunan, Kurtuluş Savaşı’nda önemli kararların alındığı Atatürk Evi’nin restorasyon projesi ile ilgili Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Salihli Belediyesi arasında protokol imzalandı. 

Manisa'daki Gavur Hamamı kütüphane olacak! 

Manisa'da bulunan 400 yıllık Gavur Hamamı olarak bilinen tarihi yapı yapılacak restorasyon çalışmasının ardından çocuk kütüphanesi olarak hizmet verecek. 

Manisa Bakkal Şükrü Evi restore edildi!

Kentteki tarihi dokuyu korumak amacıyla yoğun çaba gösteren Manisa Büyükşehir Belediyesi Alaşehir Bakkal Şükrü Evi’nde yaptığı restorasyon çalışmasını tamamladı.  

Manisa'daki tarihi Doktor Aristi Evi restore edildi!

Manisa'nın Kula ilçesinde yer alan ve“Dr. Aristi Evi” olarak bilinen tarihi yapıdaki restorasyon çalışmalarını tamamlandı.

Manisa'daki Dr. Aristi Evi'nin restorasyonunda sona gelindi!

Çalışmalarına devam eden Manisa Büyükşehir Belediyesi Tarihi Kula Evleri’ni turizme kazandırmak için başlattığı restorasyon çalışmaları kapsamında “Dr. Aristi Evi” olarak bilinen tarihi yapıdaki restorasyon çalışmalarını da tamamlıyor.

Manisa Yanık Ülke Konutları ihaleye çıkıyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesinin tarihi Kula Evleri’ni turizme kazandırmak amacıyla başlattığı dev restorasyon hamlesi kapsamında hayata geçirilen Yanık Ülke Konutları projesi tamamlandı. Projenin satış ihalesi ise 7 Mart’ta gerçekleştirileceği duyuruldu.

Manisa Kula'daki 6 ev restore edilecek!

Kentteki restorasyon çalışmalarına devam eden Manisa Büyükşehir Belediyesi Kula'daki 6 tarihi evi restore edecek.

Manisa Bakkal Şükrü Evi restore edildi!

Kentteki restorasyon çalışmalarına hız kesmeden devam eden Manisa Büyükşehir Belediyesi bu kapsamda Alaşehir'de yer alan Bakkal Şükrü Evi'ndeki restorasyon çalışmalarında sona geldi.

Manisa Yanık Ülke Konutları yükseliyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesinin Kula’da restorasyon kapsamında satın alacağı evler karşılığında ilçede 21 Kasım 2016 tarihinde temelini attığı Yanık Ülke Konutları’nın inşaat çalışmaları hızla devam ediyor.

Manisa Bakkal Şükrü Evi eski ihtişamına kavuşuyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Alaşehir Bakkal Şükrü Evi’nde gerçekleştirdiği restorasyon çalışmasıyla birlikte tarihi yapının tüm güzellikleri ortaya çıkmaya başladı.

Manisa projeleri Yapex Fuarı'nda!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, hayata geçirdiği projeleri görücüye çıkarıyor. 16-19 Kasım 2016 tarihlerinde restorasyon, renovasyon ve kültür mirasını koruma temasıyla düzenlenecek Yapex Fuarı'nda, Manisa Büyükşehir Belediyesi de projeleriyle yer alacak.

Manisa Bakkal Şükrü Evi restore ediliyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Alaşehir için tarihi bir yere sahip olan Bakkal Şükrü Evi'nde, restorasyon çalışmalarını hızla sürdürüyor.

Manisa restorasyon Haberi

Manisa restorasyon

MANİSA'nın Şehzadeler ilçesinde bulunan ve toprak kayması nedeniyle bir bölümü yerin altında kalan tarihi Gülgün Hatun Dere Mescidi için restorasyon çalışmaları başlatıldı. Bir yıl sürecek olan restorasyon çalışmasıyla, 642 yıllık tarihi geçmişe sahip mescit, tekrar ayağa kaldırılacak. Manisa'da 1375 yılında Saruhanoğlu Beyliği döneminde İshak Çelebi'nin eşi Gülgün Hatun'un yaptırdığı Dere Mescidi, yaşanan toprak kaymalarından dolayı bir kısmı yer altında kalarak günümüze kadar ayakta durdu. 642 yıl önce yapılan Gülgün Hatun Dere Mescidi için Vakıflar İzmir Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan incelemelerin ardından restorasyon kararı verildi. Uzun yıllardır ibadete açık olan mescidin restorasyonu 414 bin liraya ihale edildi. Restorasyonu 1 yıl içinde tamamlanması planlanan tarihi yapıda restorasyon çalışmaları başladı. Toprak kayması nedeniyle yol seviyesinin 2 metre altında kalan bina, yeniden aslına...