18 / 04 / 2024

Manisa ulu camii

Manisa ulu camii

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından 700 yıllık Ulu Camii restore edilecek. Caminin restorasyonu için hazırlanan proje Koruma Kurulu Kararı ile onaylandı.

Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası'nın restorasyonu mecliste!

Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası'nın restorasyonu meclis gündemine taşındı. CHP'li Karasu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yalçın Arcak'tan Manisa Yunusemre'deki cami inşaatı için suç duyurusu!

CHP Manisa Yunusemre İlçe başkanlığı, Yunusemre Belediyesi’nin bahçesine yaptırılan Meydan Camii’nin inşaatında usulsüzlük yapıldığını ileri sürdü. CHP Yunusemre İlçe Başkanı Yalçın Arcak, suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

​Malatya'da hasar gören tarihi yapılar restore ediliyor!

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce Elazığ Sivrice merkezinde yaşanan depremde, Malatya'da hasar alan Ulu Camii ile Yeni Cami'de yenileme çalışmalarına başlandı.

Manisa'daki 551 yıllık Paşa Camii kapatıldı!

Manisa'da meydana gelen depremlerin ardından Akhisar'da merkezinde bulunduğu 551 yıllık Paşa Camisi'nin minaresinde çatlaklar meydana geldi.

Elazığ'daki 7 derece eğik cami minaresi 9 asırdır yıkılmadı!

1156 senesinde yapılan Elazığ'daki Ulu Camii, şu ana kadar meydana gelen hiçbir depremde hasar görmedi. Caminin minaresi, 7 derecelik eğime sahip olmasıyla ünlendi...

Manisa'da depremde ağır hasar gören minare yıkıldı!

Geçtiğimiz hafta Akhisar'da yaşanan 5.4 şiddetindeki depremde hasar gören Karabörklü Camii ve minaresi, yüksek risk oluşturduğu sebebiyle, Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkıldı. 

Türkiye Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün restore ettiği El Bab Ulu Camii açıldı!

Suriye'nin kuzeyindeki Bab ilçesinde Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restorasyonu bitirilen El Bab Ulu Camii bugün açıldı. Bab Yerel Meclisi Üyesi Mahmud Akil, "Türk halkına tarihi mirasımıza sahip çıktığı için teşekkür ederiz" dedi...

Suriye'deki El Bab Ulu Camii 15 milyon TL'ye restore edildi!

Suriye'deki El Bab Ulu Camisi, 2016-2017 yıllarında DEAŞ tarafından bombalanmıştı. Vakıflar Genel Müdürlüğü, camiyi yaklaşık 15 milyon TL harcayarak restore etti...

TOKİ Manisa 234 konut ihalesi yarın!

Manisa İli,Kırkağaç İlçesi, Sarıağa Mahallesi 234 Adet Konut, 1 Adet Ticaret Merkezi ve 1 Adet Camii İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 14:00'de gerçekleştirilecek.

Manisa Şehzadeler'deki kamulaştırmalar hız kazandı!

Manisa Şehzadeler'de yer alan Çeşnigir Camii’nin çevresindeki kamulaştırma çalışmaları da hız kazandı.

Manisa Çeşnigir Camii çevresindeki yapılar yıkıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Şehzadeler ilçesi Çeşnigir Camii’nin etrafında yer alan yapıların yıkımını gerçekleştirdi.

Ordu Ulucami'ye büyükşehir dokunuşu!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, yaptığı açıklamada kentteki Ulu Camii etrafında meydan düzenlemesi ve kapalı otopark projesi uygulayacaklarını belirtti.

Manisa'daki 700 yıllık Ulu Camii restore edilecek!

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından 700 yıllık Ulu Camii restore edilecek. Caminin restorasyonu için hazırlanan proje Koruma Kurulu Kararı ile onaylandı.

Manisa ulu camii Haberi

Manisa ulu camii

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün hedef projelerinden olan ve kentin en önemli yapılarından bir tanesi olarak kabul edilen Ulu Cami’nin restorasyonu için hazırlanan proje Koruma Kurulu Kararı ile onaylandı. Başkan Ergün, “Tarihi dokuyu kentimize kazandırmak için çıktığımız bu yolda 1300’lü yıllardan günümüze kadar gelen Ulu Cami’yi gelecek nesillere aktaracak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.


Manisa Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihini gün yüzüne çıkarmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından tarihi yapılan korunması ve restore edilmesi amacıyla başlatılan çalışmalar sürüyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün önem verdiği ve restorasyonu yapılması konusunda mesai harcadığı Ulu Cami için hazırlanan projeye Koruma Kurulu’ndan onay çıktı. Emlak ve İstimlak Daire Başkanlığı tarafından 2012 yılı başından itibaren başlatılan ve 51 bin 255 metrekarelik alanda 185 adet binanın yıkıldığı...