16 / 04 / 2024

manisa yeni imar planları

manisa yeni imar planları

İzmir ve Manisa’nın geleceğini belirleyecek 1/100.000’lik Çevre Düzeni Planları değişikliği onay gördü. Yeni imar planları İzmir ve Manisa’nın yatırım potansiyelini artıracak. 

Cengiz Ergün'dan Manisa'ya imar planı müjdesi!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisan'nın imar Planları ile ilgili önemli açıklamalar bulundu. Başkan Ergün, 30 yıldır yapılmayan imar planlarının 2018'de önünü açmak gerektiğini vurguladı.

Manisa'daki imar çalışmaları yıl sonuna kadar tamamlanacak!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Ege Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Gazeteci ve Ege Koop Onursal Başkanı Öcal Uluç ile Manisa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ertuğrul Aytaç’ı makamında ağırladı. Ergün Manisa'daki imar çalışmalarının yıl sonuna kadar tamamlanacağını söyledi

Cengiz Ergün: Manisa’nın en önemli birinci önceliği imar planları!

İl bütününde yapılacak olan imar planları ile ilgili Mimarlar Odası olarak üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını belirten Mimarlar Odası Başkanı Atilla Efendioğlu, birlikte çalışmaktan mutlu olacaklarını söyledi.

Karaman'ın Madenşehri köyü için yeni imar planı!

Karaman'da yıllardır çivi bile çakılmayan Madenşehri köyü taşınıyor. İl Genel Meclisi'nin kararıyla bölge için yeni imar planı hazırlandı.

Bartın'ın yeni imar planları görüşüldü!

Bartın Belediyesi Ocak 2019 Meclis Toplantısı, Bartın Belediye Meclis Salonu'nda yapıldı. Toplantıda Bartın'ın yeni imar planları görüşüldü.

Kıbrıs'ın yeni imar planı hızla hazırlanacak!

Kıbrıs İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars, yeni imar planının hazırlanması için sürecin hızlanacağını söyledi. Baybars, imar planının nasıl hazırlanacağına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kıbrıs'ta yeni imar taslağı hazırlanacak mı?

Mağusa, İskele, Yeniboğaziçi emirnamesinden sonra 3 Belediye başkanı inşaat sektörünün önemli temsilcileriyle de bir araya gelerek "emirnameye hayır, imar planına evet" dedi. Başkanların yeni imar taslağı hazırlaması bekleniyor.

Isparta'da yeni imar alanları oluşturuldu!

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Yine Emre, Sülübey, Gülcü ve Karaağaç Mahalleleri gibi eski yerleşim yerlerinde yeni imar alanları oluşturuldu.

Isparta'da yeni imar alanları açılıyor!

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, yeni sanayi sitesindeki esnaflarla buluştu. Günaydın, ''Isparta’mız büyüdü, yeni imar alanları açılıyor, yeni şehirler kuruluyor'' diye konuştu.

Tokat'ta yeni imar alanları açılacak!

Tokat Belediye Başkanı Eroğlu, şehrin en önemli probleminin arsa olduğunu vurgulayarak, "Bir çok proje arsa yüzünden gecikebiliyor. Yeni imar alanlarının açılması için yeni dönemde çalışma yapacağız" diye konuştu. 

Yeni imar planı teklifi TBMM'den geçti!

TBMM Genel Kurulunda, Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kabul edildi. 1 Haziran 2019'dan itibaren yeni imar planları 'nazım' ve 'uygulama' olarak bölünecek.

İzmir ve Manisa’nın yeni imar planları onaylandı!

İzmir ve Manisa’nın geleceğini belirleyecek 1/100.000’lik Çevre Düzeni Planları değişikliği onay gördü. Yeni imar planları İzmir ve Manisa’nın yatırım potansiyelini artıracak. 

Yeni imar planlarında bisiklet yolları zorunlu olacak!

TBMM Çevre Komisyonunda kabul edilen Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne göre;1 Haziran 2019'dan itibaren yeni imar planlarında bisiklet yolları ve bisiklet park istasyonları zorunlu olacak...

Haliçport'un yeni imar planı askıya çıktı!

Haliçport projesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yeni imar planı hazırlanarak askıya çıkarıldı. Yeni planda binaların maksimum yüksekliği 24.50 metre olarak belirtildi...

Bakırköy Kadın Hastalıkları Hastanesi'nin yeni imar planı askıda!

Emlak Konut, Bakırköy Doğum ve Kadın Hastalıkları Hastanesi'nin arazisi için yeni imar planı hazırlandı. Askıya çıkarılan yeni imar planlanın "ticaret" olan imar fonksiyonuna "turizm" de eklendi.

Bitlis'te yeni imar yolları açıldı!

Bitlis'in Hizan Belediyesi tarafından ilçede 70 yıldır yapılmaya hizmetler hayata geçirildi. Bölgede, yeni imar yolları açılırken, 2 okul ve yurt binası yapılacak.

manisa yeni imar planları Haberi

manisa yeni imar planları

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Mustafa Yılmaz bugünkü köşeside ''İzmir ve Manisa böyle olacak'' başlıklı yazısını yayınladı. İşte Mustafa Yılmaz'ın yazısı.. 

İzmir ve Manisa’nın geleceğini belirleyecek 1/100.000’lik Çevre Düzeni Planları değişikliği onaylandı. Planın ana fikrini “Yeni yatırım kararları ile gelişme desteklenecektir” görüşü oluşturuyor.

İki kentin kaderini belirleyecek kararlar özetle şöyle:
Gelişmenin ve korumanın sürdürülebilirliği ve koruma-kullanma dengesinin gözetilmesi esastır. Kentsel yerleşmelerde, kurgulanan yapılaşma karakterine uygun biçimde ve kentin gereksinim duyduğu yeni kullanım türleri de düşünülerek belirlenecek yoğunlukta gelişme yönlendirilecek.  Yetki, sınır gibi nedenlerle planlı alanları yetersiz olan yerleşmelerde, belirlenen yeni yatırım kararları doğrultusunda yeni sanayi, depolama ve kentsel gelişme alanları oluşturulacak. Planlı ya da plansız oluşmuş sanayi tesislerinin, mutlak tarım alanları üzerinde bulunan bölümleri sınırlandırılacak. İhracata yönelik tarımsal üretimde artış yaşanacaktır. Bu...