29 / 03 / 2024

manisada kaç riskli bina var

manisada kaç riskli bina var

Manisa Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Yılmaz, "Manisa'da bugün tarihi itibari ile, il genelinde bin 730 bina riskli yapı olarak tespit edildi. Bu binaların bin 236 adedi de yıkıldı. Riskli binaların 3'te 1'i merkezde" dedi.

Manisa'da riskli bulunan 689 binadan 270'i yıkıldı!

Türkiye' nin birçok iline göre kentsel dönüşüm çalışmaları bakımından geride olan Manisa, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü' nün özverili çalışmaları ile 6. sıraya yükseldi. 689 adet bina riskli ilan edilerek, 270'i yıkıldı...

Manisa'daki 458 riskli yapıdan 118'i yıkıldı!

Manisa’da genelinde 6306 sayılı 'Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun' kapsamında Riskli Yapı ilan edilen binaların yıkımı sürüyor. Riskli yapı ilan edilen 458 binadan 118’inin yıkımı ise tamamlandı...

Riskli yapıların güçlendirilmesi için dikkat edilmesi gerekenler! Bunları gözden kaçırmayın!

Deprem Güçlendirme Derneği (DEGÜDER) Başkanı Sinan Türkkan, Kahramanmaraş merkezli depremlerin birinci yılında riskli konutların güçlendirilmesi için dikkat edilmesi gerekenleri paylaştı. İşte ayrıntılar...

Sayıştay'dan son dakika açıklaması: Binlerce bina ve köprü uygunsuz yapılmış! Hangi ilde kaç bina riskli?

Pek çok şehirde can ve mal kaybına neden olan taşkınlarla ilgili Sayıştay tarafından önemli veriler aktarıldı. Peki hangi ilde kaç bina riskli? İşte Sayıştay tarafından açıklanan o rakamlar..

Büyük İstanbul depreminde en riskli üç ilçenin röntgeni çekildi: Kaç bina hasar görecek? Mahalle mahalle açıklandı!

Esenyurt, Büyükçekmece ve Küçükçekmece'deki deprem riskli rakamlarla açıklandı. Peki beklenen büyük İstanbul depreminde bu ilçelerde kaç bina hasar görecek?

‘Yarısı Bizden’ kentsel dönüşüm kampanyasında ödemeler nasıl yapılacak? 2+1, 3+1 ev taksitleri kaç lira? 

İstanbul’daki riskli yapıların yenilenmesi için hazırlanan ‘Yarısı Bizden’ kentsel dönüşüm kampanyasına talep yağarken, en merak edilen konulardan biri ödeme planı oldu. Peki ‘Yarısı Bizden’ kentsel dönüşüm kampanyasınde ödemeler nasıl yapılacak? 2+1, 3+1 ev taksitleri kaç lira? 

Toplam 4 bin 159 okul deprem riski altında! Hangi ilde kaç okul riskli?

Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO) yaptığı bilimsel bir çalışma sonucunda Türkiye genelinde toplam 4 bin 159 okulun deprem riski altında olduğunu açıkladı. Peki hangi ilde kaç okul riskli?

İstanbul'dan büyük kaçış başladı! Riskli bölgeler terk ediliyor

Kahramanmaraş depreminin ardından riskli bölgelerden taşınmaya başlayan vatandaşlar daha emniyetli gördükleri yerlere göç ediyorlar.

Bina güçlendirme kaç para? İşte daire başı ödenecek fiyatlar!

‘Asrın felaketi’ denilen büyük depremlerin ardından Türkiye’nin birçok ilinde riskli yapılar için gündeme gelen güçlendirmeyle ilgili fiyatlar açıklandı. Peki binasına güçlendirme yapmak isteyen vatandaşlar daire başına kaç para ödeyecek? İşte o rakam…

Kağıthane Gürsel Mahallesi'ndeki riskli yapılara ilişkin 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Kağıthane ilçesi, Mer'i Revizyon Nazım İmar Planlarına Riskli Yapılara ilişkin Plan Notu İlavesi Seyrantepe Mahallesi, Batı Kısmı Gürsel Mahallesi, 8483 ve 8486 adalar 1/5000 ölçekli 12.11.2021 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Nef Arsa yatırımlık arazilerde yüzde 20 indirim yaptı! 187 bin 500 lirası olan hiç kaçırmasın

Türkiye'de yatırım fırsatı arayanlara bekledikleri haber Nef Arsa'dan geldi. Altın mı alsam dola rmı yoksa borsaya mı girsem diye düşünenlere sıfır riskli arsa fırsatı bulundu. Eğer elinizde 187 bin 500 lira varsa bu fırsatı hiç kaçırmayın.

Kentsel dönüşümde kaç metrekareye daire veriliyor?

Kentsel dönüşüme girecek riskli bina malikleri ve hissedarları arsa payı ve metrekare hesaplamalarını merak ediyor. Peki, kentsel dönüşümde kaç metrekareye daire veriliyor?

İstanbul'daki 77 bin yapı riskli!

İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi'nin gerçekleştirdiği 9. Türkiye Deprem Mühendisliği Konferansı kapsamında İstanbul’da bulunan yapıların depreme dayanıklılığı gündeme taşındı. Peki Türkiye'de kaç riskli bina var? Bu binaların kaçı İstanbul'da? İşte ayrıntılar...

Ömer Bulut: Kentsel dönüşümde herkes sorumluluktan kaçıyor!

TOKİ Başkanı Ömer Bulut yaptığı açıklamada kentsel dönüşümde sıkıntı yaşanan riskli binalarla ilgili “Burada herkes sorumluluktan kaçıyor. Yerel yönetimlerin sorumluluğu aslında bu işte daha fazla. Çünkü hastalık neyse onu önce teşhis etmek gerekiyor” diye konuştu.

Kağıthane Yahya Kemal Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıya çıktı!

İstanbul İli Kağıthane İlçesi Yahya Kemal Mahallesi Riskli Alan ve 6583 Ada 28 Parsel ve 6566 Ada 1 Parselin Bir Kısmına İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıktı.

manisada kaç riskli bina var Haberi

manisada kaç riskli bina var

Riskli alan ve riskli yapı çalışmalarının devam ettiğini bildiren Manisa Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Yılmaz, "Manisa'da bugün tarihi itibari ile, il genelinde bin 730 bina riskli yapı olarak tespit edildi. Bu binaların bin 236 adedi de yıkıldı. Riskli binaların 3'te 1'i merkezde" dedi. Riskli alanların belirlenmesinde belediyeler ile birlikte çalışıldığını belirten Yılmaz, Şehzadeler Belediyesi'nin riskli alan çalışmalarının bakanlık nezdinde devam ettiğini, Büyükşehir Belediyesi'nin de bu konuda çalışmalarının olduğunu, ancak onaylanan tek çalışmanın, Yunusemre Belediyesi'nin yaklaşık 80 hektarlık alan üzerinde yapmış olduğu çalışma olduğunu kaydetti. 


Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Yılmaz, riskli alan ve riskli yapılara yönelik çalışmalannın devam ettiğini belirterek, riskli yapı olarak belirlenen bin 730 binanın bin 236'sının yıkıldığını söyledi. 


ÇALIŞMALARIMIZ BELEDİYELER İLE ORTAKLAŞA 

Riskli alanların belirlenmesinde, Büyükşehir...