16 / 04 / 2024

Mantolama zorunluluğu kalktı mı 2015

Mantolama zorunluluğu kalktı mı 2015

Binaları giydirme işlemi olan mantolama, bir ortamdan dışarıya enerji akışını ve ortama dışarıdan gelen enerji akışını en aza indirgemek için yapılıyor. Peki, mantolama zorunlu mu? Yoksa mantolama zorunluluğu kalktı mı?

'Günlük konut kiralamaya belge zorunluluğu haksız rekabeti önleyecek'! 1 Ocak 2024'te başlıyor!

Konutların tek seferde 100 günden kısa süreli turizm amaçlı kiralanmasına dair esaslar belirlendi. Böylece izin belgesi için e-Devlet üzerinden başvuru yapılacak. Söz konusu uygulamadaki belge zorunluluğunun haksız rekabeti önleyeceği bekleniyor.

İstanbul Valiliği açıkladı! Kış lastiği zorunluluğu bu yıl için 25 Kasım 2023'e çekildi

İstanbul Valiliği tarafından daha önce duyurusu gerçekleştirilen açıklama kapsamında, 1 Aralık'ta ticari araçlar için başlayacak kış lastiği zorunluluğunun 25 Kasım 2023'e çekildiğini kaydedildi. İşte haberin ayrıntıları...

Depremden sonra ÇED zorunluluğu kaldırıldı: O ilde 22 proje için 'ÇED gerekli değildir' kararı çıktı! 

Hatay Valiliği’nin 6 Şubat depremlerinden sonra verdiği kararla ilde ÇED süreçlerinin zorunluluğu uygulaması kaldırıldı. Kararın ardından şehirde 22 proje için ÇED gerekli değildir kararı verildi. İşte ayrıntılar...

TOKİ sözleşme nereden yapılır? TOKİ’den ev çıkarsa satılabilir mi? TOKİ evlerinde oturma zorunluluğu var mı?

TOKİ konutları gündemde olan konulardan biridir. Yapılan kuradan isimleri çıkanlar ise hummalı bir araştırma içindeler. İşte TOKİ kurasında isimleri çıkan vatandaşların sorduğu birtakım sorular ve yanıtları!

Binalara periyodik muayene zorunluluğu geliyor! Tüm yapılar için yeni birim oluşturulacak! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Türkiye'deki binalar için periyodik muayene zorunluluğunun geleceğini açıkladı. İşte ayrıntılar...

Almanya’nın 6 milyon yeni işçi alımı şartları netleşti! Dil zorunluluğu yok!

Yeni işçi alımına gitmeye hazırlanan Almanya’da Bakanlar Kurulu kararıyla onaylanan Nitelikli Göçmen Yasası ile 6 milyon yeni göçmeni istihdam edecek. Dil bilme zorunluluğu bulunmayan yeni işçi alımı için işte aranan tüm şartlar…

Zincir marketlere veri paylaşımı zorunluluğu geldi!

Zincir mağazalara yönelik tartışmaların devam ettiği bu dönemde Ticaret Bakanlığı'ndan dikkat çeken bir adım geldi. Zincir mağazalara "Veri paylaşımı" zorunluluğu getirildi.

TOKİ evlerinde oturma zorunluluğu var mı?

TOKİ evleri kaç para 2022? TOKİ evlerinde oturma zorunluluğu var mı? soruları gündemde yer alıyor. İşte araştırılan detaylar!

Araç muayene ücretleri dudak uçuklatıyor

Türkiye’de trafiğe kayıtlı 26 milyon araç için muayene yaptırma zorunluluğu bulunurken araç muayene ücretleri ise resmen aldı başını gitti. Bununla birlikte zorunlu trafik sigortaları ve kasko ücretleri de son zamlarla birlikte ateş pahası oldu.

6 ay ve 6 bin kilometre zorunluluğunda ilk gün! Galericileri telaş sardı

Bugün itibariyle araç ticareti yapanlara 6 ay ve 6 bin kilometre zorunluluğu başladı. Durum böyle olunca ellerinde sıfır otomobil bulunan oto galericilerde son gün telaşı yaşadı. 

Parklara yürüyüş ve koşu yolu zorunluluğu getirildi! İmar Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı! 

“Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” ile beraber parklara yürüyüş ve koşu yolu yapılması, doğalgaz tesisatı ve tadilat ruhsatı için yeni kurallar gündeme geldi. İşte ayrıntılar ve yönetmeliğin tüm detayları...

Bakan Kirişci resmen açıkladı! Çiftçiye ne ektiğini bildirme zorunluluğu geliyor! 

Milyonlarca çiftçiyi ilgilendiren yeni bir düzenleme geliyor. Yapılacak düzenlemeyle bir yıl ekilmediği belirlenen araziler ekilecek ve arazi sahibine kira ödenecek. Aynı zamanda üreticilere tarlasına ne ektiğini bildirme zorunluluğu da getiriliyor. İşte ayrıntılar...

Piyasalarda yeri yerinden oynatan karar Resmi Gazete'de! Dolar ve Euro kalktı, sadece TL geçerli olacak! Tepkiler nasıl?

Piyasalarda büyük şaşkınlık yaratan karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Bundan sonra Menkul kıymet satışında TL zorunluluğu olacak. Dolar ve Euro geçmeyecek.

Mantolama zorunluluğu kalktı mı 2015 Haberi

Mantolama zorunluluğu kalktı mı 2015

Mantolama zorunluluğu kalktı mı?

Binaları giydirme işlemi olan mantolama, bir ortamdan dışarıya enerji akışını ve ortama dışarıdan gelen enerji akışını en aza indirgemek için yapılıyor. Mantolama yapıldıktan sonra, içerideki sıcaklık dışarıya çıkmazken dışarıdaki sıcaklık da içeriye girmiyor. 


Mantolama, yeni binalarda zorunlu bir uygulama oluyor. Binalar mantolama yapılarak inşa ediliyor. Peki, mantolama zorunluluğu kalktı mı? Mantolama zorunluluğu nedir?


Mevcut binalarda mantolama yaptırma zorunluluğu ile Enerji Kimlik Belgesi alma zorunluluğu birbirine karıştırılıyor. Bu karışıklıklara Bakanlık tarafından verilen açıklamaya göre 2017 yılına kadar bu belgenin alınması zorunluyken, mevcut binalar için yalıtım yapma zorunluluğu getirmiyor.


Bakanlıktan 15/12/2011 Tarih ve 110 sayılı açıklama şu şekilde:


“... 5.12.2008 Tarihli ‘Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği’nin’ geçici 3. maddesine göre, -mevcut binalar ve inşaatı devam edip henüz yapı kullanma izni almamış binalar için...