29 / 03 / 2024

Mardin Mardin Turizm ve Otelciler Derneği Başkanı Özgür Azad Güngör

Mardin Mardin Turizm ve Otelciler Derneği Başkanı Özgür Azad Güngör

Mardin'de PKK eylemleri, turizme büyük darbe vurdu. Hedeflerde %80 kayıp yaşanan kentte, oteller küçülürken, projeler iptal ediliyor. Özgür Azad Güngör, "2015 kayıp yıl oldu, endişemiz 2016'yı da kaybetmemek" dedi.

Dilmenler Mardin Seyahat Turizm Uluslararası Taşım.Nakl.İnşaat San.Ve Tic Limited Şirketi kuruldu!

Dilmenler Mardin Seyahat Turizm Uluslararası Taşım.Nakl.İnşaat San.Ve Tic Limited Şirketi Bayrampaşa’da  20 bin TL sermaye bedeli ile Nezir Turunç tarafından kuruldu.

Mardin'de 1700 yıllık kilise 7.2 milyon TL'ye satışa çıkarıldı!

Mardin'deki 1700 yıllık tescilli kilise, tapusu elinde olan İbrahim Aycun tarafından 7 milyon 250 bin TL'ye satılıyor. Yıllar boyunca depo olarak kullanılan Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın da kültür varlığı olarak tescillenmişti.

Mardin'de 16 otel kapandı!

Mardin Turizm ve Otelciler Derneği Başkanı Güngör, kentte 2014'teki 6-7 Ekim olaylarından bugüne kadar 16 otelin kapandığını belirterek, 600 kişinin işsiz kaldığını söyledi.

Cengiz Holding Mardin'de fabrika kuracak!

Cengiz Holding, inşaat, madencilik, enerji ve turizm sektörlerinin ardından gübre işine de giriyor. Şirket, Mardin'in Mazıdağı mevkiinde yer alan fosfat madenlerinin olduğu bölgede entegre bir gübre fabrikası kurmak için proje geliştiriyor.

Mardin'deki otellerin kapasitesi düştü!

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yerli ve yabancı turistlerin gözde turizm mekanı haline gelen Mardin'de, terör örgütünün eylemleri otellerin kapasitesini düşürmesine neden oldu.

Mardin'de oteller kapanma noktasına geldi!

MARTOD Başkanı Güngör: ''Birçok otel kapanma aşamasına geldi. Otellerin küçülmeye gitmesi sonucu Mardin'de ciddi sayıda işsiz gencimiz oluştu. Çünkü turizm istihdam için ciddi bir potansiyeldi" dedi.

Mardin, Azerbaycan'da Uluslararası Turizm Fuarı'nda tanıtılıyor!

Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'na 42 ülkeden 371 şirket katılıyor. Fuara 30 şirketle katılan Türkiye standında Mardin yöresine özgü müzik ve tatlar ön plana çıkarıldı

2 milyon Auro'luk Mardin Sürdürülebilir Turizm Projesi hayata geçiriliyor!

Avrupa Birliği desteği ve Mardin Valiliği'nce yürütülen "Mardin Sürdürülebilir Turizm Projesi" hayata geçiriliyor Konuyla ilgili olarak Mardin Mazıdağı ilçesi Sultanköy'de bir otelde bir basın toplantısı düzenlendi.

Mustafa Taşkesen: Turizm Fuarı'nda Mardin'i tadımlık anlattık!

"Travel Turkey İzmir 2014 Fuarı" na katılan Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, Mardin'i görmeyen, Mardin'deki kültürel zenginlik ve hoşgörü ortamını yaşamayanın hayatında büyük bir eksiklik olduğunu belirtti.

Mardin Kalesi Afrika'daki Masa Dağı gibi turizm merkezi olacak!

Mardin'de, Afrika'daki Masa Dağı gibi turizmin gözde mekanı olmaya aday görülen tarihi Mardin Kalesi'nde, restorasyon ve arkeolojik kazı yapılıyor. Kalede Müze Müdürlüğü'nce de arkeolojik kazı çalışması yürütülüyor..

Mardin Kalesi'nde restorasyon çalışmaları başladı!

Mardin'de Artuklu döneminin en büyük medeniyet eserlerinden biri olan, bin 200 metre yükseklikteki kalenin Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinesinde, Valilikçe yapılan ihale ile özel bir şirket tarafından güçlendirilmesine başlandı.

Mardin turizm sezonuna hazır!

Mardin Valisi Ahmet Cengiz, Mardin' in dünya turizm şehri olacağını, şehrin, kültürel değerleri ve tarihi dokusuyla bir dünya markası olma yolunda önemli adımlar attığını belirtti.

Ahmet Cengiz: Mardin dünya turizm şehri olacak!

Vali Ahmet Cengiz, Mardin ' in dünya turizm şehri olacağını, şehrin, kültürel değerleri ve tarihi dokusuyla bir dünya markası olma yolunda önemli adımlar attığını belirtti...

Mardin Mardin Turizm ve Otelciler Derneği Başkanı Özgür Azad Güngör Haberi

Mardin Mardin Turizm ve Otelciler Derneği Başkanı Özgür Azad Güngör

Mardin'de Çözüm Süreci'nde otellerde yüzde 100 doluluk yaşanırken, son dönemde PKK'nın eylemleri turizmde kayıplara neden oldu. Sektörde kaybın yüzde 80'lere vardığı belirtilen kentte bazı otel inşaatları durduruldu, projeler iptal aşamasına geldi, küçülmeye gidilen otellerde onlarca personelin işine son verildi. 


İşten çıkarmalar var

Mardin Turizm ve Otelciler Derneği Başkanı Özgür Azad Güngör, "2015 kayıp yıl oldu, endişemiz 2016'yı da kaybetmemek" dedi. Güngör, şunları kaydetti: "3 otelimizin yaşanan olaylar nedeniyle projeleri durduruldu. 6 otelin de projeleri iptal aşamasında. Otel rezervasyonlarımız iptal ediliyor. Oteller küçülmeye gitti. Son dönemde 120 kişi işten...