16 / 04 / 2024

markalı konut satışları

markalı konut satışları

Kamu bankalarının konutta 0.99 faiz oranı, özel bankaları da hareketlendirdi ve pek çok banka 0.98 - 0.99 faiz oranı sunuyor. Markalı konut üreticileri de özel anlaşmalarla, faizi çok daha alt seviyelere çekti...

Markalı konut üreticileri yabancı yatırımcıya yöneldi!

Türkiye istatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre, 2018'de yabancılara 39 bin 663 adet konut satışı yapıldı. Bu veriye göre yabancılara yapılan konut satışı önceki yıla göre yüzde 78 artış kaydetti. 

Bugün ev alan yüzde 50 indirimli fiyatla yatırım yapıyor!

Maliyet artışları fiyatlara şimdilik yansıtılamadığını belirten DAP Yapı’nın Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz 2019'da bu fiyatların hayal olacağını söyledi..

Mütekabiliyet Yasası markalı konutların kurtarıcısı oluyor!

Konut kredi maliyetleri artınca markalı konut satışında düşüş yaşandı. Kiler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nahit Kiler, Dubai ve Suudi Arabistan'dan 50-100 dairelik talepler aldıklarını söyledi

Konut fiyatları bir yılda yüzde 99.43 yükseldi! Markalı konut satışları arttı mı?

“REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi” Kasım 2022 sonuçları belli oldu. Peki markalı konut fiyatları Kasım'da ne kadar arttı? İşte ayrıntılar...

Markalı konut satışlarının yüzde 6.24'ü yabancılara yapıldı!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Nisan 2021 verilerine göre; Nisan 2021'de fiyatlar, bir önceki aya göre yüzde 0.19, 2020'nin aynı dönemine göre ise yüzde 6.03 oranında yükseldi. Markalı konut satışlarının yüzde 6.24'ü yabancılara yapıldı.

Markalı konut satışlarının yüzde 7.53'ü yabancılara yapıldı!

 REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi açıklandı. Açıklanan verilere göre; Mart ayında markalı konut projelerinde yabancı alıcıların oranı arttı. 

Markalı konut satışlarının yüzde 8.75'i yabancılara yapıldı!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Kasım 2020 sonuçlarına göre, Kasım 2020'de markalı konut satışlarının yüzde 8.75'i yabancılara yapıldı.

Markalı konut satışlarının yüzde 7.9'u yabancılara yapıldı!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Ekim 2020 sonuçlarına göre, Ekim 2020'de markalı konut satışlarının yüzde 7.9'u yabancılara yapıldı.

Markalı konut satışlarının yüzde 7.49'u yabancılara yapıldı!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Eylül 2020 sonuçlarına göre, Eylül 2020'de markalı konut satışlarının yüzde 7.49'u yabancılara yapıldı.

Markalı konut satışlarının yüzde 6.36'sı yabancılara yapıldı!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Haziran 2020 sonuçlarına göre, markalı konut satışlarının yüzde 6.36'sı yabancılara yapılırken, Mayıs ayında satışı gerçekleştirilen markalı konutların yüzde 50.08’i bitmemiş konut stoklarından oldu...

Markalı konut satışlarının yüzde 4.13'ü yabancılara yapıldı!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Mayıs 2020 sonuçlarına göre, markalı konut satışlarının yüzde 4.13'ü yabancılara yapılırken, Mayıs ayında satışı gerçekleştirilen markalı konutların yüzde 71.15’i bitmemiş konut stoklarından oldu...

Markalı konut satışlarının yüzde 10’u yabancıya yapıldı!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Mart 2020 sonuçlarına göre, mart ayında fiyatlar, bir önceki aya göre yüzde 0.62, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 5.15 oranında arttı. Markalı konut satışlarının yüzde 10’u yabancıya yapıldı.

Markalı konut satışlarının yüzde 11’i yabancıya yapıldı!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Şubat 2020 sonuçları açıklandı. Endekse göre, Şubat ayında fiyatlar bir önceki aya göre %0.94, geçen yılın aynı dönemine göre ise %4.62 oranında arttı. Markalı konut projeleri kapsamında satışların %11.21’i yabancılara yapıldığı Şubat ayında stok erime hızı i

Mart ayında senetli konut satışları arttı!

REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ne göre, Mart ayında markalı projelerden konut satın alan müşterilerin konut kredisi kullanım oranı düşüş göserirken senetli konut satışlarında artış görüldü. 

Senetli konut satışları patladı!

Konut satışlarında senet patlaması yaşanıyor. Ağustos ’ ta markalı konutlarda senetle alım oranı yüzde 66’ya kadar çıktı. Sektör temsilcilerine göre bu durum kayıt dışını tetikliyor...

Konut satışlarında senet patlaması yaşanıyor!

Konut satışlarında senet patlaması yaşanıyor. Ağustos ’ ta markalı konutlarda senetle alım oranı yüzde 66’ya kadar çıktı. Sektör temsilcilerine göre bu durum kayıt dışını tetikliyor...

markalı konut satışları Haberi

markalı konut satışları

Bankaların konut kredi faiz oranları aşağı yönlü seyir ediyor. Bunun üzerine markalı konut üreten firmalar da projelerinde mevcut oranı daha aşağı indirmek için kampanyalar düzenliyor.

Milliyet'ten Duygu Erdoğan'ın haberine göre; bankaların 0.99-0.98 konut kredisi faiz oranlarını sübvanse eden firmalar, bankalarla yaptıkları anlaşmalarla bu oranları, vadesine göre, 0.49-0.79'a kadar indirebiliyor.

Ayrıca firmalar kendi bünyelerinde de vadelendirme yapabiliyor. 60 aya kadar olan vadelendirmelerde bazı firmalar 0 faiz imkanı sunuyor. Çoğu anahtar teslim ve bitmeye yakın projelerdeki kampanyaların ilgi gördüğünü ifade eden sektör temsilcileri, konut satışlarının bu sayede birinci elde artış gösterdiğini söylüyor. 

1 Ağustos’ta kamu bankaları konut kredisi faiz oranını 0.99'a indirmişti. Özel bankalardan da faiz indirimleri gelmeye devam ediyor.

0 faiz imkânı

1- Teknik Yapı, müşterileri için kendi bünyesinde 100 ay vadeli ödeme modeliyle projelerini...