19 / 04 / 2024

Marmara Depreminde zarar gören ilçeler

Marmara Depreminde zarar gören ilçeler

1999 Marmara Depremi'nde hasar gören binalarda malzeme, işçilik ve tasarım hataları tespit eden uzmanlar ''Doğa, kurala uygun olmayanı affetmedi'' demiş. En çok zarar gören Avcılar'daki hasarlı binalarda aynı hatalardan nasibini almış.

AK Parti Avcılar Belediyesi Başkan Adayı Abdullah Küçükoğlu'ndan dönüşümde ilave 1 kat vaadi!

AK Parti’nin Avcılar Belediyesi Başkan Adayı Abdullah Küçükoğlu, 1999 yılında yaşanan Marmara depreminde yüzlerce binanın yıkıldığı Avcılar'a kentsel dönüşüm kapsamında ilave 1 kat daha vadetti.

Prof. Dr. Naci Görür: Marmara depreminde fay eğer peş peşe kırılırsa 7.5'e kadar çıkar...

Deprem uzmanı ve yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Marmara bölgesinde beklenen depremin, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş depremleri gibi fayın diğer kollarının kırılmasını tetikleyebileceğini kaydederek, "Bu da peş peşe kırılabilir. O zaman depremin büyüklüğü 7,5'e kadar çıkabileceğini düşünü

Emlakta Nostalji: 1935 yılındaki Marmara depreminde 7 köy yıkılmış!

Deprem ülkesi olan Türkiye'de 1935 yılındaki Marmara depreminde 7 köy yıkılmış... Çeşme yolları kurumuş, köyler yıkılmış, yer altından korkunç gürültüler geliyormuş...

Dirençli binalar artık tercih değil zorunluluk! Marmara depreminde sanayinin çarkları durabilir! 

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği’nin (ÇEDBİK) ev sahipliğinde, T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı desteğiyle düzenlenen ‘Uluslararası Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi'nde önemli açıklamalar yapan uzmanlar, dirençli binaların artık tercih değil zorunluluk olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Naci Görür'den son dakika İstanbul depremi açıklaması! Büyük depremde neler olacak? 

Prof. Dr. Naci Görür'den son dakika İstanbul depremi açıklaması geldi. Görür, Marmara depreminde ekonominin çarklarının duracağına, Türkiye'nin siyasi bağımsızlığının kalmayacağına dikkat çekti. 

Uzmanlar uyardı: İstanbul’da Marmara’ya yakın binalar büyük risk altında!

Beklenen İstanbul depreminde öncelikle Marmara Denizi kıyısındaki yapıların etkileneceğini belirten uzmanlar ilçe ilçe uyarılarda bulundu.

İstanbul depreminde son dakika! Marmara Denizi, boğaz ve Haliç kıyıları! Peş peşe açıklandı! İstanbullular dikkat

Büyük yıkıma neden olan Kahramanmaraş depremlerinin ardından, beklenen büyük Marmara depremi yeniden gündem oldu. İstanbul depreminde son dakika! Marmara Denizi, boğaz ve Haliç kıyıları! Peş peşe açıklandı! İstanbullular dikkat

Uzman isim İstanbul’un bu 8 ilçesini uyardı! İşte Marmara depreminde ağır hasar alacak ilçeler!

Prof. Dr. Okan Tüysüz, olası bir İstanbul depremi hakkında önemli bilgiler verdi. İşte detaylar!

Olası büyük Marmara depreminde tsunami olacak mı? İstanbul kıyıları nasıl etkilenir? Uzmanlar peş peşe açıkladı!

Olası büyük Marmara depreminde tsunami olacak mı? İstanbul kıyıları nasıl etkilenir? Uzmanlar peş peşe açıkladı!

Büyük Marmara depreminde son dakika! Resmen tarih verildi...

Son günlerde Türkiye genelinde ve Marmara Bölgesi'nde sık sık meydana gelen küçük şiddetlerdeki depremler, büyük İstanbul depremini akıllara getirdi. Peki bu küçük depremler büyük İstanbul depremini tetikler mi? Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Haluk Eyidoğan, detaylı açıklamalarda bulundu.

Kocaeli'de hasarlı binalar yıkılıyor!

1999 Marmara Depreminde orta hasarlı olarak tespit edilen binalar ile metruk durumda olup tehlike yaratan binaların yıkımları devam ediyor. Çalışmalar esnasında Kartepe'de 21 binanın yıkımı gerçekleşti.

İzmit'teki Pisa Kulesi yıkılıyor!

17 Ağustos 1999 tarihinde yaşanan depreminde zarar gören ve İzmit'in ‘Pisa Kulesi’ yıkılıyor.

Kocaeli'de 1999 depreminde zarar gören 2 bina yıkıldı!

Kocaeli'de, 17 Ağustos 1999 tarihinde gerçekleşen Marmara Depremi'nde ağır hasar gören 2 bina yıkıldı...

Marmara Depreminde zarar gören ilçeler Haberi

Marmara Depreminde zarar gören ilçeler



Çürük bina felaketi


Depremde hasar gören binalarda malzeme, işçilik ve tasarım hataları tespit eden uzmanlar ''Doğa, kurala uygun olmayanı affetmedi'' dedi


Ali Eyüboğlu, Gönül Hanbay


     İstanbul’un depremden en fazla etkilenen ilçelerinden biri olan Avcılar’daki hasarlar binalardaki tasarım, malzeme ve işçilik hatalarından kaynaklandı.

     İlçede incelemelerde bulunan Türk Mühendis Mimar Odaları Birliği (TMMOB) üyesi Mutlu Öztürk ile İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Ülkü Özer, “Deprem, kötü binaları tek tek ayıkladı... Doğa çürük olanı, kural ve kaidelere uygun yapılmayanı seçmiş, elemiş ve affetmemiş'' dedi. 

     Ülkü ve Özer, Avcılar Belediyesi’nin depremden bir gün önce yapıların denetimi konusunda İnşaat...