19 / 04 / 2024

Marmara Köşkü

Marmara Köşkü

Ankara Milletvekili Levent Gök, Marmara Köşkü'nün yıkılmasına ilişkin soru önergesi hazırladım. Gök, Dönemin Başbakanı Davutoğlu'na sordu. Gök, 12 soru sordu..

Marmara Köşkü yıkıldı mı?

Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Marmara Köşkü ile ilgili sorularını Başbakan Davutoğlu'na iletti. Nazlıaka hazırladığı soru önergesinde "Marmara Köşkü’nün yıkıldığı iddiası doğru mudur?" diye sordu..

Marmara Köşkü’nde yürütmeyi durdurma!

Ankara 6. İdare Mahkemesi, Atatürk Orman Çiftliği arazisi içerisinde bulunan Marmara Köşkü’nün yıkımı ile rekonstrüksiyon olarak yeniden yapım projesine onay veren kurul kararının yürütmesini durdurdu.

Prof. Dr. Naci Görür '4'ün altındakileri ciddiye almayın' diyerek uyarıda bulundu!

Prof. Dr. Naci Görür, Marmara Körfezi'ndeki peş peşe yaşanan depremler ile ilgili olarak, 4'ün altındaki sarsıntıları ciddiye almadığı kaydetti. Sayın Görür, halihazırda bir deprem beklendiği uyarısını da yine hatırlattı.

Beklenen büyük Marmara depremi için ürküten açıklama!

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Aysun Aykan, beklenen büyük Marmara depremiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Uzmanlardan büyük Marmara depremi için ürküten açıklamalar!

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan ve Prof. Dr. Şükrü Ersoy, beklenen büyük Marmara depremine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu...

Avcılar'da Marmara Depremi'nin 22. yılında 1500'üncü bina yıkıldı!

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi nedeniyle hasar alan İstanbul Avcılar'da hasar gören 1500'üncü binanın yıkımı gerçekleşti.

Beklenen deprem İstanbul ve Marmara bölgesi için yıkım olacak!

İMO İstanbul Şube Başkanı Nusret Suna, beklenen büyük Marmara Depremi'nin ulusal bir yıkıma sebep olacağına vurgu yaparak ulusal seferberlik çağrısında bulundu.

Marmara için alarm: Kıyıda oturanlar dikkat!

Depreme ilişkin kurulan araştırma komisyonun TBMM Başkanlığı’na sunduğu rapor ortaya çıktı. Raporda, olası büyük Marmara depreminin ardından meydana gelebilecek ‘tsunami’ tehlikesi dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Marmara'daki faylar büyük kırılmayı bekliyor!

Jeofizik uzmanı Dr. Oğuz Gündoğdu, Kartal ilçesinde meydana gelen sarsıntıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Marmara'da yer alan fay hatlarının büyük kırılmayı beklediklerine dikkat çeken Gündoğdu, İstanbul'daki depremin 7 şiddetinde olmasını beklediklerini söyledi.

Emlak sektörüne müsilaj etkisi!

1.5 senedir Kovid-19 krizi yetmiyormuşçasına şimdi de deniz salyası denilen müsilaj tehlikesi ortaya çıktı. Müsilaj yalnızca İstanbul sahillerini değil ve tüm Marmara kıyılarını, Ege ve Karadeniz sahillerini de etkisi altına aldı. Salya, emlak sektörünü de etkiledi...

Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi inşaatında son durum ne?

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Maltepe'de yer alan Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi inşaatını inceledi.

Kocaeli'de 1999 Marmara Depremi'nde hasar gören bina yıkıldı!

Kocaeli'de, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nde ağır hasar gören 3 katlı bina Başiskele Belediyesi ekipleri tarafından yıkıldı.

Platform Gayrimenkul Değerleme Ve Danışmanlık Anonim Şirketi Marmara Bölge Müdürlüğü İstanbul Şubesi açıldı!

Platform Gayrimenkul Değerleme Ve Danışmanlık Anonim Şirketi Marmara Bölge Müdürlüğü İstanbul Şubesi bugün Ataşehir'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Ahmet Aykuş tarafından açıldı.

AKUT'un gündemi büyük Marmara depremi!

25. Yıl Kutlamaları adı altında basın toplantısı gerçekleştiren AKUT, beklenen “Büyük Marmara Depremi”ni gündeme taşıdı. 

İn Mari Marmara satılık! 

İmamoğlu İnşaat imzasıyla Beylikdüzü'de yükselen İn Mari Marmara projesi satışa çıktı. İn Mari Marmara satılık daire fiyatları haberimizin içerisinde yer alıyor...

Marmara Köşkü Haberi

Marmara Köşkü


Ankara Milletvekili Levent Gök, Marmara Köşkü'nün yıkılmasına ilişkin soru önergesi hazırladım. Gök, Dönemin Başbakanı Davutoğlu'na sordu.


Mustafa Kemal Atatürk’ün Atatürk Orman Çiftliğinde konut olarak kullandığı Marmara Köşkü mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı hiçe sayılarak yıkıldığını dile getiren Gök, "Atatürk, 11 Haziran 1937 tarihinde, Atatürk Orman Çiftliğini şartlı olarak halka emanet ettiği sözleşmeyi işte yıktığınız bu Marmara Köşkünde imzalamıştı.


AKP’nin iktidara geldiği 2002 yılından bu yana Atatürk Orman Çiftliği arazisinin Atatürk’ün vasiyetine aykırı olarak kullanılmasında kendisiyle yarışa geldiği konusunda hiçbir tereddüt bulunmamaktadır." dedi.


Önergesinde Marmara Köşkü'nün önemini şu şekilde anlatan Gök, 12 soru sordu;


"AOÇ, Cumhuriyetin ilk yıllarında modern tarımın halka tanıtılması ve ilk zirai uygulamaların yapılması amacıyla, hem de tarıma elverişli olmadığı söylenen bataklık ve bol sivrisinekli bir arazide zor başarılarak, toprak ıslah...