19 / 04 / 2024

Marmara Üniversitesi konut mu olacak

Marmara Üniversitesi konut mu olacak

DAP Yapı ihale yoluyla kazandığı Marmara Üniversitesi Nişantaşı arazisine konut ve ticaret alanı yapacak. Ders verdiğim fakülte rezidans oluyor. Öğrencilerin nereye gideceği, nerede okuyacağı belli değil.

“Utanmıyor musun bu fotoğrafı çekmeye?!” mesajıyla banka hesaplarınız boşalabilir! Aman dikkat! Canınız yanmasın!

Telefonunuza gelen ‘Utanmıyor musun bu fotoğrafı çekmeye, bu fotoğraftaki kişi sen misin?’ mesajı ile ansızın geri dönüşü olmayan bir tuzağın içine düşebilirsiniz. Marmara Üniversitesi’nden Doç. Dr. Ali Murat Kırık vatandaşları uyardı.

Marmara Üniversitesi’nin vejetaryen menüsü duyurusu binlerce vejetaryeni büyük dertten kurtardı!

Marmara Üniversitesi bir süredir başlattığı vejetaryen menüsünü farklı kampüslere de yayıyor. Üniversitenin duyurusunun ardından binlerce vejetaryen büyük dertten kurtuldu. Peki hangi kampüslerde vejetaryen menü var? İşte detaylar…

GYODER, Marmara Üniversitesi Göztepe kampüsündeki öğrenci yurdunun açılışını gerçekleştirdi!

GYODER, Marmara Üniversitesi Göztepe kampüsündeki öğrenci yurdunu tamamladı ve açılışını gerçekleştirdi. 

Marmara Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi 1/5000 ölçekli imar planı askıda!

Kadıköy ilçesi, Marmara Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi TGB - 1 alanına ilişkin 1/5000 ölçekli 14.04.2022 tasdik tarihli Nazım İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Marmara Üniversitesi mülkiyetindeyken TOKİ'ye devredilen gayrimenkul TBMM'de!

CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, Marmara Üniversitesi mülkiyetindeyken TOKİ'ye devredilen bir taşınmaza dair çeşitli iddialara ilişkin soru önergesi verdi. 

Marmara Üniversitesi'nin Anadolu Hisarı kampüsü Boğaziçi Üniversitesi'ne devredildi!

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci İnci, Twitter aracılığıyla gerçekleştirdiği açıklamada, şu an Marmara Üniversitesi'nce kullanımı sürdürülen Anadolu Hisarı'nda bulunan kampüsün, üniversitelerine devredildiğini duyurdu.

Marmara Üniversitesi’nin TOKİ’ye devredilen Bahçelievler Kampüsü'nün imar planı değişti!

İstanbul İli, Bahçelievler İlçesi, Merkez Mahallesi 442 Ada 27 Parsel, 444 Ada 4 Parsel ve Bu Parseller Arasında Kalan Bir Kısım Terkinli Alana İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Marmara Üniversitesi'nin TOKİ'ye devrettiği Bahçelievler Kampüsü imara açıldı!

Marmara Üniversitesi’nin, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'na devrettiği Bahçelievler Kampüsü imara açıldı.

GYODER, Marmara Üniversitesi’ne ait binayı yurt olarak yeniden kullanıma kazandırıyor!

Türkiye’nin gayrimenkul platformu olan GYODER, Marmara Üniversitesi’ne ait olan bir yapıyı yurt olarak yeniden kullanıma kazandıracak.

Teşvikiyelilerden TOKİ tepkisi!

Geçen senenin Nisan'ında eski Marmara Üniversitesi Nişantaşı Kampüsü’nün arsasında inşaatın başlaması amacıyla yapı ruhsatı alınması üzerine Teşvikiye Mahallesi sakinleri, duruma tepki gösterdi. Avukat Özge Çetin, Teşvikiyeliler adına bir açıklama gerçekleştirdi.

Kanal İstanbul'la ilgili yanlış bilinen doğrular!

Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Şehir Yönetimi Uzmanı Prof. Dr. Recep Bozdoğan, çok konuşulan Kanal İstanbul projesiyle ilgili yanlış bilinen doğruları anlattı...

Nişantaşı Koru'nun inşaatı başladı!

DAP Yapı'nın Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi arsasında hayata geçireceği Nişantaşı Koru projesinin inşaatına başlandı...

Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi inşaatında son durum ne?

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Maltepe'de yer alan Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi inşaatını inceledi.

Marmara Üniversitesi konut mu olacak Haberi

Marmara Üniversitesi konut mu olacak

Milliyet Gazetesi köşe yazarı Güngör Uras bugünkü yazısında Marmara Üniversitesi'nin konut ve ticaret alanı olmasını ele aldı. 

Ben Marmara Üniversitesi’nin, Nişantaşı’nda bulunan İletişim Fakültesi’nde ders verirken, 1995 yılında profesör oldum. 2011 yılına kadar Gazetecilik, Halkla İlişkiler ve Tanıtım ile Radyo-Televizyon ve Sinema bölümlerinde okuyan son sınıf öğrencilerine ekonomiyi anlattım.

Medyada, halkla ilişkiler ve reklam sektöründe isim yapanların çoğu İletişim Fakültesi mezunudur, bazıları benim öğrencilerimdir.

İletişim Fakültesi 1992 yılından bu yana Ihlamur Kasrı’nın bitişiğinde, Osmanlı Döneminde Ihlamur Mesiresi diye bilinen geniş arsanın içindeki kampüsünde eğitim veriyor.

İletişim Fakültesi öğrencileri için okullarının şehrin içinde olması önemlidir. İletişim Fakültesi öğrencisinin şehrin sosyal, ekonomik ve sanat hayatının içinde olması gerekir.

Ekonomi dersine başlamadan öğrencilerime, “Geçen dersten bu yana tiyatroya, sinemaya, operaya, konsere, sergiye gidenler ellerini kaldırsın... Yeni bir...