27 / 04 / 2024

Marmaray 2015 yolcu sayısı

Marmaray 2015 yolcu sayısı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Marmaray’ın açıldığı 23 Ekim 2013’ten bu yana geçen iki yılda 105 milyon yolcu taşındığını söyledi.

Marmaray'ın taşıdığı yolcu sayısı 9 senede 784 milyona aştı! 

Dünyanın en derin batırma tüp tüneline sahip olan Marmaray, aradan geçen 9 senelik zamanda Türkiye'nin toplam nüfusunun 9.2 katını, megakent İstanbul'un ise 49.5 katını taşıdı. İşte detaylar...

Tebriz-Van yolcu treni seferleri yeniden başladı!

PKK'lı teröristler nedeniyle 2015 yılından bu yana gerçekleştirilmeyen Tebriz-Van yolcu treni seferleri yeniden başladı... 

Marmaray'ın banliyö hatları 2 yıl içinde tamamlanacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, ''Marmaray'dan beklentimiz çok daha yüksek. Banliyö hatlarını bitirip bağladığımızda Marmaray şu andakinin birkaç misli yolcu taşıyacak'' dedi.

Türkiye Denizcilik İşletmeleri'nden satılık daire ve yolcu salonu!

Türkiye Denizcilik İşletmeleri Anonim Şirketi, Kadıköy Göztepe Mahallesi'nde bulunan daireyi ve eski yolcu salonunu satışa çıkardı. Söz konusu taşınmazların son teklif verme tarihi 25 Aralık 2015 olarak belirlendi.

Marmaray 2 yılda 105 milyon yolcu taşıdı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Marmaray’ın açıldığı 23 Ekim 2013’ten bu yana geçen iki yılda 105 milyon yolcu taşındığını söyledi.

Dumankaya Ritim İstanbul kampanyası 2015!

Ritim İstanbul Rezidans'ta teslimlerin 2016 yılı Mayıs ayında gerçekleşmesi planlanıyor. Proje Marmaray durağına 2 kilometre uzaklıkta bulunuyor. İşte Dumankaya Ritim İstanbul kampanyası 2015 detayları...

Marmaray'ın vagon sayısı 10'a yükseltilecek!

Türkiye’nin önemli yatırımlarından biri olan Marmaray hizmet verdiği iki yılda 90 milyonu aşkın yolcu kapasitesine ulaşarak Türkiye’nin nüfusundan daha fazla yolcu taşıdı.

Marmaray 10 vagona çıkarılacak!

Türkiye’nin önemli yatırımlarından biri olan Marmaray hizmet verdiği iki yılda 90 milyonu aşkın yolcu kapasitesine ulaşarak Türkiye’nin nüfusundan daha fazla yolcu taşıdı.

Marmaray'la 42 istasyon birbirine bağlanacak!

Gebze ile Halkalı arasında bulunan istasyonları Marmarayla entegre edecek projenin 2015 yılı içerisinde tamamlanacağı belirtildi. Marmarayla seyahat eden yolcu sayısı giderek artıyor ve bu sayı günde ortalama 180 bin kişiye ulaştı.

Marmaray 42 istasyonu bağlayacak!

Asya ile Avrupa kıtaları arasında deniz altından kesintisiz demiryolu ulaşımı sağlayan Marmaray, kısa sürede İstanbullular'ın vazgeçilmezi oldu. Sirkeci-Üsküdar arası ulaşımı 4 dakikaya düşüren sistemle bugüne kadar 75 milyon yolcu taşındı.

Marmaray zaman tasarrufu sağlıyor!

Marmaray son bir yılda taşıdığı 60 milyon yolcusuna, 100 insanın ömrüne eşdeğer zaman tasarrufu sağladı. Marmaray, bugüne kadar toplam 64 milyon yolcu taşıdı.

Mehmet Okay: 2015'te Halkalı-Güneşli Hattı ve Ümraniye'ye dikkat!

Mehmet Okay'a göre 2015 yılında Halkalı - Güneşli hattı ve Ümraniye yıldızı parlayan bölgeler olacak. Okay, "Marmaray bağlantısıyla ulaşacak olan metro hattının gelmesiyle Ümraniye'nin değeri daha artacak" diyor.

Marmaray 50 milyon yolcu taşıdı!

Marmaray'da, bir yıl içinde 100 bin sefer yapıldı, 1,4 milyon kilometre yol kat edildi, 50 milyon yolcu taşındı Avrupa ve Asya kıtalarını denizin altından birbirine bağlayan Marmaray, birinci yaşını kutluyor.

Marmaray 2015 yolcu sayısı Haberi

Marmaray 2015 yolcu sayısı

Bakan Yıldırım, Marmaray’da günlük ortalama bir kent nüfusu kadar, 190 - 210 bin civarında yolcu taşındığını belirtti. Günün yoğun saatlerinde yolcu sayısının 27 bin olduğunu anlatan Yıldırım, bugüne kadar 105 milyon yolcudan 55 milyonunun Avrupa’dan Asya’ya, yaklaşık 50 milyonunun ise Asya’dan Avrupa’ya taşındığını hatırlattı. İstanbul nüfusunun yaklaşık 7 katı kadar yolcunun Marmaray’la seyahat ettiğine dikkat çeken Yıldırım, günde 333 tren seferi yapıldığını aktardı. 

Yıldırım, açılışından bugüne karşılıklı 212 bin 280 sefer yapıldığını, 2 milyon 888 bin kilometre yol katedildiğini...