25 / 04 / 2024

marmaray japon basınında nasıl yer aldı

marmaray japon basınında nasıl yer aldı

Marmaray dış basında nasıl yer aldı? Japonya ’nın yaklaşık 4.5 milyon ile en yüksek tirajlı ekonomi gazatesi Nikkei’nin 31 Ekim tarihli başyazısı tamamen Abe ’nin ziyaretine ayrılmıştı.

Arda Güler'e tahsis edilen Mercedes İspanyol basınının gündeminde: Kaç para? 

Fenerbahçe'den Real Madrid'e transfer olan Milli gururumuz Arda Güler'e tahsis edilen lüks otomobil İspanyol basınında manşetlerde yer aldı. Her adımı olay olan Arda Güler'in otomobili de oldukça konuşuldu. İşte detaylar...

Dünya basını Afganistan’ın Gazni vilayetini konuşuyor! Şimdi de Çin el attı!

Küresel piyasanın baş aktörlerinden Çin, Afganistan'ın lityum ve altın madenlerine göz dikti. Dünya basınında geniş yer alan gelişme, birçok ülkenin ekonomi gündemi arasında ilk sıralarda yer aldı. İşte detaylar…

Wanda Vista İstanbul, Çin basınında heyecan yarattı!

Çinli Wanda Group'un, yurt dışında açtığı ilk oteli Wanda Vista İstanbul, Çin basınında heyecana neden oldu. Wanda Hotels - Resorts'un Çin'deki en güçlü turizm girişimi Wanda Vista'nın ilk yurt dışı projesi otel endüstrisinin geleceğine de umut oldu.

Kanal İstanbul'a Çin basınından yoğun ilgi!

İletişim Başkanı Altun’un Kanal İstanbul'un tanıtımına yönelik paylaştığı Çince kısa film, Çin basınında geniş yer buldu...

Ataköy-Basın Ekspres-İkitelli Metro Hattı'nda son durum!

Toplam 13 kilometre uzunluğa sahip olacak Ataköy-Basın Ekspres-İkitelli Metro Hattı'nda çalışmalar hızla devam ediyor. Peki 5 ilçeyi birbirine bağlayacak olan Ataköy-Basın Ekspres-İkitelli Metro Hattı ne zaman açılacak?

Atatürk Havalimanı'nın taşınması dünya basınında!

Atatürk Havalimanı’nın İstanbul Havalimanı’na taşınması için gerçekleştirilen taşınma operasyonu, dünya basınında geniş yer buldu. İngiliz Guardian ve ABD merkezli Washington Post gazeteleri, Büyük Göç olarak adlandırılan tarihi taşınmayı haberlerle okuyucularına sundu.

İstanbul Havalimanı Avrupa ve Rus basınında!

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ve çok sayıda üst düzey yabancı konuğun katılımıyla dün ilk fazı hizmete açılan İstanbul Havalimanı, Avrupa ve Rus basınında geniş yer buldu...

Ataköy-Basın Ekspres-İkitelli Metro Hattı'nda son durum!

İnşaatı son sürat devam eden Ataköy-Basın Ekspres-İkitelli Metro Hattı'nın kazı çalışmaları yüzde 15 oranında tamamlandı.

Sinpaş GYO'dan Avangarden projesi hakkında basın bildirisi!

Sinpaş GYO tarafından bugün yayınlanan basın bildirisinde yeni proje ve Avangarden projesi hakkında açıklamalara yer verildi.

Basın Ekspres Yolu’nda konut fiyatları yüzde 16 arttı!

İstanbul’un yeni Maslak hattı olarak bilinen Basın Ekspres Yolu’nda 42 inşaat firması 50 projede 16 bin konutu hayata geçirmek için kıran kırana rekabet ediyor.

Basın Ekspres Nurol Park kampanyası!

Basın Ekspres Nurol Park kampanyası kapsamında peşinatsız, vade farksız daire sahibi olunabiliyor. 9 blok halinde hayata geçirilen projede fiyatlar 440 bin TL'den başlıyor.

Nurol Park Basın Ekspres satılık!

Nurol Park Basın Ekspres satılık daire tipleri arasında 1+1'den 4+1'e kadar farklı seçenekler yer alıyor. Atatürk Havalimanı'na yakın konumda olan projede 50 ay vade farkı olmadan taksit yapılabiliyor.

Sone İstanbul Residence Basın Ekspres satılık!

Sone İstanbul Residence Basın Ekspres satılık dairelerin metrekare birim fiyatı 5 bin 500 lira ile 6 bin 500 lira arasında belirlendi. Projede 1.067 daire, otel ve ticari birimler olacak...

marmaray japon basınında nasıl yer aldı Haberi

marmaray japon basınında nasıl yer aldı


Japon basını, Marmaray açılışı ve Sinop Nükleer Santralı imzalarını şu sözlerle yorumladı: “Suriye’deki içsavaş gibi Ortadoğu’daki karmaşanın bertaraf edilmesinde Japonya’nın tek başına sahip olduğu etki gücünün sınırları var. Türkiye’deki tecrübe, diğer Ortadoğu ülkeleri için de referans olacaktır. Türkiye ile olan yakın ilişkililer üzerinden, Japonya’nın  Ortadoğu’nun istikrarı ve ekonomik gelişmesinde varlığını arttırması önemli.”


GERİDE bıraktığımız haftanın en önemli olayı İstanbul Boğazı’nın iki yakasını deniz altından birleştiren ve 5 milyar dolara mal olan Marmaray Projesi’ydi. Cumhuriyet Bayramı’nda gerçekleştirilen resmi açılış törenindeki bir kare ise hafızalara  kazındı. Tören sırasında Japonya Başbakanı Shinzo Abe de Diyanet İşleri Başkanı’nın dualarına katılıp el açıp ‘amin’ demişti. Japonlara has nezaketle gerçekleştirilen bu hareketin hemen ardından Abe, Başbakan Erdoğan ile birlikte 22 milyar dolarlık Sinop Nükleer Santral Anlaşması’na...