26 / 04 / 2024

Marmaray projesi açılış

Marmaray projesi açılış

Marmaray’ın 13.5 kilometrelik bölümü hizmete açılıyor. Dokuz yıldır sürdürülen proje, Kazlıçeşme’yi Söğütlüçeşme’ye 15 dakikada bağlayacak, Üsküdar ile Sirkeci arası dört dakikaya inecek. Peki ‘asrın projesi’ hayatımıza ne katacak?

Marmaray Projesi "2 kıta 4 dakika" sloganıyla tanıtılacak!

"Asrın Projesi" olarak gösterilen Marmaray, 29 Ekim'de gerçekleştirilecek açılış öncesi "Hayaldi gerçek oldu", "2 kıta 4 dakika" ve "Günde 1 milyon yolcu" gibi çeşitli sloganlarla kamuoyuna tanıtılacak.

Marmaray 6 gün sonra açılacak!

Sultan Abdülmecid'in 1860'ta ortaya attığı ve ancak 2004 yılında inşasına başlanabilen Marmaray'ın Üsküdar girişinde düzenlenecek açılış törenine, Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan ile bazı yabancı devlet adamlarının katılımı bekleniyor

Marmaray projesi 153 yıl önce düşünülmüş!

Türk Tarih Kurumu (TTK), imar planları Osmanlı döneminde yapılan köprü, tüp geçit, teleferik gibi ulaşım projelerini bir belgeselle anlatacak. Film, arşiv görüntüler, çizimler ve yüksek kalite animasyonlarla desteklenecek.

Marmaray 100 gün sonra açılıyor!

İki kıtayı birbirine bağlayan asrın projesi Marmaray 100 gün sonra açılacak. 29 Ekim'de hizmete alınacak hatta, ilk deneme sürüşünün ise 12 gün sonra yapılması planlanıyor...

Marmaray projesi ne zaman bitecek?

2004 yılında yapımı için start verilen Marmaray projesi ne zaman bitecek? Yanıtı ve detayları haberimizde...

Kabataş Martı Projesi'nin ilk etabı yarın açılıyor!

Kamuouyunda Martı Projesi olarak bilinen Kabataş Meydanı ve Transfer Merkezi Projesi’nin ilk etabı yarın sabah hizmete açılıyor.

81 İl 81 Anaokulu Projesi kapsamında yeni okullar açılıyor!

Türk Kızılay İstanbul Şubesinin hayata geçirdiği "81 İl 81 Anaokulu Projesi" kapsamında Yalova'nın Altınova ilçesinde inşası tamamlanan anaokulunun açılışı törenle gerçekleştirildi. 

Kabataş Martı Projesi'nin ilk etabı 8 Mart’ta açılıyor!

Mimar Hakan Kıran tarafından tasarlanan ve tartışmalara konu olan Kabataş Meydanı ve Transfer Merkezi Projesi’nin ilk etabı 8 Mart’ta açılıyor. O tarihten itibaren Kabataş iskelesinden vapur seferleri başlayacak.

Gebze-Halkalı Marmaray Hattı Mart'ta açılışa hazır hale gelecek!

 Ulaştırma Bakanı Turhan, Gebze-Halkalı Marmaray Hattı'nın devam eden test sürüşlerine katıldı. Turhan, "Geldiğimiz noktada Gebze-Halkalı arası tüm güzergahta inşa faaliyetleri ile sinyalizasyon montaj işleri tamamlandı. Martın ilk haftasında açılışa hazır hale getireceğiz" dedi...

Gebze-Halkalı Marmaray Hattı açılıyor!

İstanbulluların uzun zamandır merakla beklediği ulaşım projesi olan Gebze-Halkalı Marmaray Hattı, 10 Mart'ta açılacak.

Antalya Boğaçayı projesi açılışa hazır!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Antalya Büyükşehir Belediyesi, Boğaçayı Projesi ilk etap çalışmalarını tamamladı. 

Elon Musk'ın dev yeraltı tüneli bugün açılıyor!

Çılgın iş adamı Elon Musk'ın 'çılgın' projesi dev yeraltı tünelinin açılışı bugün gerçekleşecek. Peki dev projenin ülkeye katkısı ne olacak?

Bursa Demirtaş Meydanı ve Kültür Merkezi açılış gün sayıyor!

Bursa Osmangazi Belediyesi tarafından inşa edilen Demirtaş Meydanı ve Kültür Merkezi projesi açılış için gün sayıyor. 15 bin metrekare alan üzerinde hayata geçirilen projenin kısa sürede açılması planlanıyor.

İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu 29 Ekim 2019'da açılıyor!

Türkiye Cumhuriyeti'nin en büyük otoyol projesi olan İstanbul- Bursa - İzmir otoyolu 29 Ekim 2019'da açılıyor.

İzmir Kültürpark ranta mı açılıyor?

İzmir’in simgesi olan Kültürpark projesi ile ilgili yeni bir iddia gündeme geldi. Peki Kültürpark ranta mı açılıyor?

Elon Musk'ın yer altı tüneli 10 Aralık'ta açılıyor!

Yatırımcı ve girişimci Elon Musk'ın aylar önce duyurduğu çılgın projesi hayata geçiriliyor. Trafik sıkışıklığı son verecek yer altı tüneli 10 Aralık'ta açılıyor.

Manavgat Türkbeleni açılış için gün sayıyor!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, açılışa hazır hale gelen Türkbeleni Projesi’ni denetledi.

Manavgat Türkbeleni projesi açılışa hazır!

Manavgat’ın yeni cazibe merkezi olacak plan Türkbeleni projesi açılışa hazır. Gecesi başka, gündüzü başka bir güzellik sunan Türkbeleni, gündüz yemyeşil, gece ışıl ışıl görüntüsüyle adeta büyülüyor.

Marmaray projesi açılış Haberi

Marmaray projesi açılış


1. Marmaray nedir?


İstanbul’un iki yakasındaki demiryollarını, Üsküdar ve Sirkeci arasında yapılan tüp tünelle birleştiren ve şehre 76 kilometre uzunluğunda bir metro kazandıracak olan projenin adı. Temeli 2004’te atıldı, 2009’da bitmesi bekleniyordu. Ancak dört yıllık gecikmeyle 29 Ekim 2013’te açılıyor.



2. Hangi güzergâhlarda çalışacak?


Marmaray; İstanbul Boğaz geçişi hariç, mevcut banliyö hattının güzergâhı üzerinde çalışacak. Ancak İstanbullular şimdilik sadece Kadıköy ile Kazlıçeşme arasındaki 13.5 kilometrelik yeraltı bölümünden faydalanacak. Çünkü geri kalan Kazlıçeşme-Halkalı, Haydarpaşa- Pendik arasındaki 62.5 kilometre için resmi açıklamalara göre iki yıl daha beklememiz gerekiyor. Zaten buhaber hazırlanırken pek çok istasyon hâlâ tamamlanamamıştı, inşaat faaliyeti son hız devam ediyordu.




3. Marmaray’ın ilk etapta hangi istasyonları açılacak?


Kazlıçeşme, Yenikapı, Sirkeci, Üsküdar, Ayrılıkçeşmesi ve Söğütlüçeşme.



4. Hangi aşamalardan geçildi, hangi aşamalardan geçilecek?


Marmaray; üç ana aşamadan oluşuyor:...