25 / 04 / 2024

Marmaray projesi yolcu

Marmaray projesi yolcu

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Marmaray’ın açıldığı 23 Ekim 2013’ten bu yana geçen iki yılda 105 milyon yolcu taşındığını söyledi.

Sirkeci-Kazlıçeşme Banliyö Hattı yeniden hizmete alınıyor!

Marmaray projesi sebebiyle atıl kalan Sirkeci-Kazlıçeşme arasındaki tren hattını tramvaya dönüştürecek projeden vazgeçilince TCDD, eski banliyö hattını yenileyerek tekrar hizmete almaya karar verdi.

Sirkeci Kazlıçeşme banliyö hattı yenilenecek!

TCDD, Marmaray Projesi nedeniyle atıl kalan yaklaşık 8 kilometrelik Sirkeci-Kazlıçeşme arasındaki eski banliyö hattını yenileyecek. 

Taisei Corporation ve Mitsubishi Electric Marmaray Projesi’nde birleşti!

Taisei Corporation, Asya ile Avrupa’yı denizaltından birbirine bağlayan ve dünyanın en derin batırma tüp tüneline sahip Marmaray Projesi’nde dünya otomasyon devi Mitsubishi Electric ile gücünü birleştirdi.

Marmaray 2 yılda 105 milyon yolcu taşıdı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Marmaray’ın açıldığı 23 Ekim 2013’ten bu yana geçen iki yılda 105 milyon yolcu taşındığını söyledi.

2005 yılında Haydarpaşa Garı otel olacak!

2005 yılında Ulaştırma Bakanı olan Yıldırım, ''Marmaray Projesi tamamlanınca gar, işlevini kaybedecek. Garı atıl tutmak yerine, uluslararası ticaret, kültür, sanat, kongre ve turizm merkezi olarak kullanmayı planlıyoruz'' diye konuşmuş.

2004 yılında Marmaray Projesi çevreye duyarlı olduğunu ispatlayacakmış!

2004 yılında temeli atılacak Marmaray Projesi çevreye duyarlı olduğunu ispatlayacakmış ve projede her detay üzerinde duruluyormuş. Kazı öncesinde Marmara'da yaşayan balık türünün yumurtlama ve göç mevsimi dahi tespit edilecekmiş.

Marmaray Projesi'nin ihalesi açıldı!

2002 yılında İstanbul Boğazı'nda tüp geçiş yapımını da içeren ''Marmaray'' Projesi'nin ihalesi açılmış. İşte, Emlakkulisi.com Haber Merkezi'nin tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın hazırladığı özel haber...

2002 yılında Marmaray Projesi'nin ihalesi açılmış!

2002 yılında İstanbul Boğazı'nda tüp geçiş yapımını da içeren Gebze-Sirkeci-Halkalı hattı ihalesi olan ''Marmaray'' Projesi'nin ihalesi Japon finans kuruluşu JBIC'den yatırım onayının alınmasıyla ihale duyurusu yapılmış.

Marmaray banliyö hatlarına ek süre!

Marmaray Projesi kapsamında banliyö hatlarının iyileştirilmesi çalışmasında Ulaştırma Bakanlığı ile İspanyol OHL- Dimetronic firmaları arasında görüşmelerin sona erdiği öğrenildi.

TAV İnşaat'ın Hamad Havalimanı Yolcu Terminali projesi ödül aldı!

TAV İnşaat tarafından Katar'ın başkenti Doha'da yapımı gerçektleştirilen Hamad Havalimanı Yolcu Terminali Kompleksi, inşaat dünyasının uluslararası yayını MEED dergisi tarafından düzenlenen Proje Kalite Ödülleri'nde "Yılın Ulaştırma Projesi" seçildi.

Yılın ulaştırma projesi olarak Hamad Havalimanı Yolcu Terminali seçildi!

Katar’ın başkenti Doha’da TAV İnşaat tarafından yapımı gerçekleştirilen Hamad Havalimanı Yolcu Terminali Kompleksi, inşaat dünyasının uluslararası yayını MEED dergisi tarafından düzenlenen Proje Kalite Ödülleri’nde “Yılın Ulaştırma Projesi” seçildi.

Hamad Havalimanı Yolcu Terminali Kompleksi yılın ulaştırma projesi seçildi!

TAV İnşaat tarafından Katar’ın başkenti Doha’da yapımı gerçekleştirilen Hamad Havalimanı Yolcu Terminali Kompleksi, inşaat dünyasının uluslararası yayını MEED dergisi tarafından düzenlenen Proje Kalite Ödülleri’nde “Yılın Ulaştırma Projesi” seçildi.

1999 yılında Marmaray için kredi bulunmuş!

1999 yılında Boğaz'a yapılması düşünülen Marmaray Projesi için Japonlar 1.2 milyar dolar (386 trilyon 400 milyar lira) kredi verecekmiş. Banliyö hatları ile istasyonların yapımı için de 1.1 milyar dolarlık kredi alınacakmış.

Marmaray projesi yolcu Haberi

Marmaray projesi yolcu

Bakan Yıldırım, Marmaray’da günlük ortalama bir kent nüfusu kadar, 190 - 210 bin civarında yolcu taşındığını belirtti. Günün yoğun saatlerinde yolcu sayısının 27 bin olduğunu anlatan Yıldırım, bugüne kadar 105 milyon yolcudan 55 milyonunun Avrupa’dan Asya’ya, yaklaşık 50 milyonunun ise Asya’dan Avrupa’ya taşındığını hatırlattı. İstanbul nüfusunun yaklaşık 7 katı kadar yolcunun Marmaray’la seyahat ettiğine dikkat çeken Yıldırım, günde 333 tren seferi yapıldığını aktardı. 

Yıldırım, açılışından bugüne karşılıklı 212 bin 280 sefer yapıldığını, 2 milyon 888 bin kilometre yol katedildiğini...