18 / 04 / 2024

marmaray tarihi eser

marmaray tarihi eser

Marmaray eserlerinin sergilenmesi için iki yeni müze yapılacak. Yeni Kapı’daki Marmaray aktarma istasyonunda yapılacak müze ile Darphane’de yapılacak restorasyonla oluşturulacak müze bünyesinde eserler kalıcı olarak sergilenebilecek.

Marmaray'ın kazı bilançosu: 35 bin tarihi eser!

Marmaray projesi kapsamında 3 bin 250 eserin restorasyonu yapıldı ve 37 gemi kalıntısı açığa çıkarıldı. Eserler, şu anda İstanbul Arkeoloji Müzesi ’nde geçici olarak sergileniyor.

Marmaray kazılarında 150 bin kasa buluntu elde edildi!

İstanbul Arkeoloji Müzesi Müdür Yardımcısı Rahmi Asal, 9 yıldır devam eden Marmaray Projesinin yarımadanın tarihini 2 bin 500 yıl öncesinden 8 bin 500 yıl öncesine götürdüğünü belirtti....

Marmaray projesinin hedefleri!

Marmaray projesinin hedeflerinin açık ve net terimler kullanılarak ifade edilmesi önemli bir konudur. Buna göre Marmaray projesi ile amaçlanan İstanbul’daki mevcut şehiriçi taşıma sorunlara uzun vadeli bir çözümün sağlanmasıdır diyebiliriz...

Marmaray tarihi eser!

Marmaray çalışmalarında yapılan arkeolojik kazılarda 35 binin üzerinde tarihi eser ile 13 batık gemi çıkarıldı. Marmaray tarihi eserleri kurulacak arkeo parkta ve Marmaray müzesinde sergilenecek...

Marmaray kazılarında çıkan tarihi eserler sergilenecek!

Metro kazı çalışmaları sırasında çıkan tarihi eserlerde İstanbul'u 8 bin 500 yıl öncesine kadar götürdü...

Kadıköy'deki o inşaat için koruma amaçlı imar planı hazırlandı! İBB, 'kurul kararına aykırı' dedi.

İstanbul Kadıköy’de bulunan tescilli tarihi eser Sokullu Konağı ve arkasında yer alan 2 bloklu sitenin iskan ruhsatını alabilmesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koruma amaçlı imar planı hazırladı... İşte detaylar...

Tarihi eser mülk alırken nelere dikkat edilmelidir?

Tarihi eser, değeri fazla eşya olarak kabul edildiği için bir mülk sayılır. Tarihi eserlerin maddi değeri fazla olmasına rağmen, bu mülke de talep fazladır. Ancak tarihi eser mülk alırken bazı unsurlara dikkat etmek gerekiyor. Peki bu mülkü satın alırken dikkat edilmesi gerekenler nedir?

Kadıköy'deki Razi Trak Köşkü satılıyor!

İstanbul'da bulunan ve Fransız bir mimar tarafından yapıldığı tahmin edilen 1’inci derece tarihi eser Razi Trak Köşkü, 85 milyon TL'ye satışa çıkarıldı.

Beylerbeyi'ndeki tarihi köşk 44.7 milyon TL'ye satışa sunuldu!

19. yüzyıl Neo-Osmanlı tarzında inşa edilmiş, ikinci derece tarihi eser olan Beylerbeyi Yalıboyu'ndaki bir yalı satışa çıkarıldı. 13 odalı ve 9 banyolu yalının satış fiyatı 44 milyon 750 bin TL olarak belirlendi.

Ömer Niziplioğlu: Eyüp ve Balat’ın mesken imarı iptal edilmeli!

Ulikad Başkanı Ömer Niziplioğlu, Eyüp ve Balat’taki tarihi eser sayısının İtalya’da bulunan Floransa’dan daha çok olduğunu söyledi. Niziplioğlu, “O bölgeler turizm kültür sanat eğlence bölgesi ilan edilmeli mesken imarı iptal edilmelidir'' dedi. 

Gülizar Biçer Karaca'dan Kanal İstanbul açıklaması!

İstanbul 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun tarihi eser ve sit alanını içeren itirazlarının Kanal İstanbul projesinin ÇED raporunda yer almadığı belirtildi.

Tarihi Eser Koruma ve Restorasyon elemanlarına belge zorunluluğu!

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 26 mesleğe daha belge zorunluluğu getirilildiğini duyurdu. Bahsi geçen meslekler arasında Tarihi Eser Koruma ve Restorasyon elemanları, Liman Forklift Operatörü, gibi meslek grupları yer alıyor...

Paşabahçe Andonaki Yalısı 55 milyon TL'ye satışta!

Paşabahçe'de bulunan, Andonaki Yalısı 55 milyon TL'ye satışa sunuldu. Tarihi eser niteliğine sahip yalıya yabancı ve yerli yatırımcıların ilgisi yoğun.

AEK'nın yeni stadı Ayasofya açılışa hazır!

Yunanistan'ın köklü kulüpleri arasında yer alan AEK'nın yeni stadı açılışa hazırlanıyor. İstanbul'daki tarihi eser Ayasofya Müzesi'ne benzetilerek inşa edilen 32 bin kişilik stadın ismi de "Ayasofya Stadı" olacak.

Boğaz'ın tarihi eser yalıları satışta!

Dünyanın hayran olduğu Boğaz’daki satılık yalıların fiyatları sizler için araştırıldı. Yalıların satış değeri; tarihi eser statüsü, rıhtımı ve bahçe büyüklüklerine göre değişiyor.

Marmaray'ın tamamlanma tarihi TBMM'de!

Marmaray projesinin tamamlanma tarihi TBMM gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

İstanbul'un satılık 250 köşkü!

Saraylar, yalılar, köşkler... İstanbul’da bulunan tarihi eser niteliğindeki 34 bin köşkün 250’si satılık.

İstanbul'daki 12 tarihi eser için imar planı kararı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Beyoğlu, Fatih ve Üsküdar ilçelerinde bulunan 12 tarihi eseri ihya edilmeleri için imar planlarına işleme kararı aldı. Karar Meclis'ten geçti.

marmaray tarihi eser Haberi

marmaray tarihi eser


Marmaray Projesi çalışmalarında ortaya çıkarılan çok sayıda tarihi eser şu anda İstanbul Arkeoloji Müzesi’nde sergileniyor. Bakanlık, eserlerin kalıcı olarak sergilenmesi için de iki yeni müze yapmayı planlıyor. Yeni Kapı’daki Marmaray aktarma istasyonunda yapılacak müze ile Darphane’de yapılacak restorasyonla oluşturulacak müze bünyesinde eserler kalıcı olarak...