20 / 04 / 2024

marmaraydan çıkan tarihi eserler nerede

marmaraydan çıkan tarihi eserler nerede

2004 yılında Marmaray’ın temeli atılırken kimse kentin tarihini değiştirecek eserler bulunacağını tahmin etmiyordu. Geçtiğimiz günlerde tamamen biten kazılarda 40 binin üzerinde sergilenebilir eser gün yüzüne çıktı....

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emeklilere son dakika müjdesi! Emekli zammı için o tarihi işaret etti!

AK Parti 4. Olağanüstü Kongresi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan emeklilere müjdesini açıklayarak o tarihi işaret etti. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan son dakika emekli maaşı açıklaması...

Son dakika Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan emekli maaş zammı açıklaması! O tarihi işaret etti...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, enflasyona ilişkin açıklamalarda bulundu. ayrıca Yılmaz emekli maaş zammına dair de açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan son dakika emekli maaş zammı açıklaması! O tarihi işaret etti...

Gümüşün tam 20 TL olacağı tarihi her dediği tek tek çıkan İslam Memiş açıkladı! Her şeyi bırakın hemen bu tarihe bakın!

Yatırımcılar tarafından tercih edilen yatırım araçları arasında yer alan gümüşün tam 20 TL olacağı tarihi her dediği tek tek çıkan İslam Memiş açıkladı... Her şeyi bırakın hemen bu tarihe bakın...

Her dediği çıkan İslam Memiş alım için yeni tarihi açıkladı! Acele edin rekor geliyor!

Altın fiyatlarındaki son durum milyonlarca kişi tarafından merak ediliyor. Her dediği çıkan İslam Memiş alım için yeni tarihi açıkladı! Acele edin rekor geliyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk lirasıyla ilgili kritik tarihi verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şu anda yoğun enflasyon baskısı altında olan Türk lirasıyla ilgili kritik tarihi verdi. Erdoğan, önümüzdeki Şubat- Mart aylarında enflasyonu kontrol altına alacaklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücrete ek zam tarihi açıklaması! Maaşlar ne zaman kaç lira artacak?

Türkiye'de milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücrete ek zam oranıyla ilgili son dakika gelişmesini Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı. Asgari ücrete ne kadar zam yapılacak, asgari ücrete ek zam tarihi ve çalışmalardaki son durumla ilgili bilgi verdi..İşte detaylar..

TOGG'un yola çıkacağı tarihi Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Beklenenden erken olacak

Türkiye'nin yüzde yüz elektrikli otomobili TOGG'un seri üretimi için yapılan çalışmalar devam ediyor. TOGG Gemlik Tesisi’nde aracın boya ve montaj çalışmaları devam ederken Cumhurbaşkanı Erdoğan, otomobilin banttan ineceği tarihi açıkladı.

İBB'den Yenikapı'daki Theodosius Limanı için yarışma!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Yenikapı kazılarında ortaya çıkan tarihi Theodosius Limanı ve kalıntılarının sergileneceği bir merkez inşa edecek. Merkezin mimari tasarımı için proje yarışması gerçekleştiriyor. Proje teslim tarihi 26 Ekim 2020 şeklinde belirlendi.

Nevşehir Kalesi turizme açılıyor!

Nevşehir'de kentsel dönüşüm çalışmalarında ortaya çıkan tarihi yeraltı şehri turizme kazandırılıyor.

İnegöl'de yıkılan evden tarih fışkırdı!

Bursa Gemlik'te 1992'de vefat eden doktor Seyfi Arıkan'ın evi kontrollü olarak yıkıldı. Arıkan'ın evinden çıkan tarihi sağlık gereçleri, sikkeler, klasik motosiklet, eski paralar ve subay kıyafetleri, görenleri şaşırttı.

Marmaray ve 3. Havalimanı'nda çıkan tarihi eserler meclis gündeminde!

Marmaray ve 3. Havalimanı projelerinde ortaya çıkan tarihi eserlere ilişkin soru önergesi hazırlandı. Soruların Kültür Ve Turizm Bakanı Nabi Avcı tarafından yanırlandırılması talep edildi..

Kemeraltı Çarşısı'nda inşaat çalışmaları durdu!

İZMİR’de tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda 4 ay önce yerine AVM yapmak için yıkılan binanın temelinde inşaat çalışmaları, ortaya çıkan tarihi kalıntılar nedeniyle durdurdu.

Şanlıurfa Kale Eteği projesinde son durum!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin Urfa Kalesi çevresinde devam ettiği Kale Eteği Projesi çarşı esnafını da heyecanlandırdı. Esnaf, çalışma ile birlikte gün yüzüne çıkan tarihi güzellik sayesinde bölgeye turist akını beklediklerini söyledi.

marmaraydan çıkan tarihi eserler nerede Haberi

marmaraydan çıkan tarihi eserler nerede


Marmaray’ın Yenikapı istasyonunda replikası bulunan gemilerin asıllarının da aralarında bulunduğu eserler sergilenmeye başladı. 25 Haziran’da Arkeoloji Müzesi’nde açılan “Saklı Limandan Hikâyeler” sergisini 3 ayda 170 bin kişi ziyaret etti. Yerli ve yabancı ziyaretçilerin merakla incelediği batık gemiler 25 Aralık’a kadar görülebilir.


Kazılarda, günümüzden 8 bin yıl öncesine ait insanlara ait ayak izlerinin yanı sıra yüküyle batan gemiler, hayvan kemikleri, günlük eşyalar, evler, mezarlar bulunmuştu. Arkeoloji Müzesi’nde devredilen eserler sergilenmeye başladı. Kazılarda ortaya çıkan 5. yüzyıla ait Theodosius Limanı kalıntıları ve alandan çıkan diğer eser iki ana bölümde anlatılıyor. Çıkarılan 37 batık gemiden iki tanesi yüküyle birlikte sergileniyor. Gemilerin taşıdığı ceviz, vişne, kavun çekirdeklerini de görmek mümkün. 8 bin yıl önceki İstanbullulara ait ayak izleri ise serginin en dikkat çeken eserlerinden....